Wie mij wat langer volgt op Instagram (@culinessa.com) weet dat ik houd van eten, lekker eten, maar ook van leuke spulletjes en hebbedingetjes. Nu had ik laatst een gesprek met een vriendinnetje en kwamen we uit op het onderwerp: liever minder maar dan wel steengoed. Dat zette mij aan het denken, want hoe zat het dan met mijn levensstijl?

Over het algemeen denk ik dat voor ons geldt dat we liever omrijden voor dat ene lekkere stukje kaas of brood en vinden we het niet gek om op zoek te gaan naar de beste visboer van Nederland, dus tja. Tijd om even eea op een rijtje te zetten. Ik ben ook ontzettend benieuwd hoe jullie dit aanpakken, want het heeft me wel aan het denken gezet.

IMG 4282 1024x683 - Liever kwaliteit dan kwantiteit??

Qua voeding
Wij eten wat minder vlees en als we vlees eten dan willen we graag weten waar het vandaag komt. Dus liever iets meer betalen maar dan wel weten dat je goed vlees eet.

Qua groenten halen we meestal onze groenten bij de boer, maar niet altijd. Wij vinden het namelijk fijn om te weten waar iets vandaan komt en hoe er met de productie om wordt gegaan. Ik kreeg als tip van een paar andere mama’s dat ik eens een keertje bij de Lidl moest gaan shoppen. Volgens hen waren de groenten daar best vers en wordt er regelmatig aangevuld en zo koop je als consument goed spul. Ik ging dus op onderzoek uit, moest wel even rijden, maar tot nu toe ben ik aangenaam verrast. Ik zou nog iets beter moeten duiken in waar alles precies vandaan komt, maar dat houden jullie nog van mij te goed. Ik kocht er een supermooie romanesco en haalde er lekkere avocados’ en tomaatjes. Ook scoorde ik er runder saucijsjes die bijna niet gekruid zijn. S C O R E.

Verder gaan we graag naar de Lindenhoff, bestellen we weleens bij Directly from en hebben we hier in de buurt zo onze adresjes. Brood favorieten zijn: Bbrood, Vlaamsch Broodhuys, Le Fournil en de Bakery Institute (yep zelfs helemaal naar Zaandam rijden we). Onze kazen halen we graag bij Kazerij stalenhoef of de Lindenhoff in Baambrugge.

Al met al kan ik zeggen dat we dus liever minder vaak iets eten, maar als we het dan wel eten dan wel van goede kwaliteit.

beauty culinessa 1 - Liever kwaliteit dan kwantiteit??

Qua Beauty
Dit vind ik een lastige. Werkt een cremetje van de HEMA net zo goed als de dure creme van La Mer? I don’t know, dus dat vind ik lastig. Sinds jaar en dag reinig ik mijn huid met sebamed (van mijn mama geleerd en zonder nadenken over genomen), tot ik onlangs merkte dat mijn huid aan het veranderen is en ik wel op zoek moest naar wat voor mijn huid nu het beste werkt. Ooit toen ik bij Rituals werkte hebben we een enquete gehouden, toen bleek dat het echt een kwestie is van genen. Sommige mensen gebruikten gewoon het bekende blauwe ronde blik van Nivea. Jap, nothing fancy. Maar een geweldige huid. Hier weet ik dus niet of de stelling opgaat, ik denk dat het vooral aankomt op wat er in een beauty product zit en of je huid er goed op reageert. Meer een kwestie van uitproberen dus.

desenio culinessa 1024x651 - Liever kwaliteit dan kwantiteit??

Qua lifestyle
Wij houden wel van mooie spullen, dus dat betekent sparen in dat geval. Ik investeer liever in iets waar ik van weet dat het jaren meegaat. Tenminste dat geldt niet voor alles, maar we proberen wel zo verstandig mogelijk keuzes te maken. Zo hebben we geinvesteerd in goede pannen (1 keer een rib uit mijn lijf, maar ik kook nog steeds met dezelfde pannen die ik 8 jaar geleden gekocht heb toen we gingen samenwonen). Hetzelfde geldt voor messen, we begonnen met een Japanse messenset, maar al heel gauw gingen we over op Global messen. Daar hebben we drie van: twee verschillende grote messen en een fruitmesje. Meer heb je ook niet nodig.

Zo ook met onze borden en servies. We begonnen met een wit servies gekocht bij Duikelman. We kochten een servies waar van bekend is dat je het gewoon kan bijkopen als het nodig is, dus mocht er iets kapot gaan in de loop van de tijd, dan kunnen we het gelukkig weer bijbestellen. Idem voor ons bestek. En zo kan ik nog tig voorbeelden opnoemen.

Wel merk je dat met zaken zoals de Action, De Wibra en De Zeeman het heel erg aantrekkelijk is om er binnen te lopen voor leuke spulletjes tegen nog een leukere prijs. Van de BF mag ik echt niet meer troep in huis halen, dus dat is een goede stok achter de deur.

Grappig, want nu ik bezig ben met deze blogpost bedenk ik me dat er nog genoeg projecten zijn om aan te pakken: de slaapkamer, onze woonkamer en de kinderkamer. Helaas geen pot met goud aan het einde van de regenboog, dus ik spaar even verder. Zodra er dan ruimte is pakken we beetje bij beetje een ander deel in ons huis aan. Maar aan de andere kant, gezond zijn en omringd door je liefste familie en vrienden is het allerbelangrijkste. Dat kun je niet kopen.

Goed so far mijn brain wave. Nu ben ik benieuwd wat is jullie mening?