De LEGO store in Amsterdam is een top uitje met kids. En niet alleen kleine kids, nee ook oudere kinderen en zelfs volwassenen vermaken zich prima.

Wij waren weleens in de LEGO store in Utrecht geweest, maar nog nooit in die van Amsterdam. De LEGO store in Amsterdam vierde onlangs hun 1 jarig jubileum, dus dat werd tijd.

Nadat we de mini’s uit school hadden opgehaald gingen we direct door naar Amsterdam. Het was dubbel feest want we hadden besloten om eerst naar de LEGO store te gaan en daarna lekker iets te eten te halen in Amsterdam. Heel veel voorpret in de auto dus en gesprekken over wat ze allemaal leuk vonden om als eerste te doen.

292D31A4 8AE0 451B 8276 5B5930E25625 683x1024 - Lego store Amsterdam, een top uitje met kids

LEGO store Amsterdam een uitje voor het hele gezin

De LEGO store in Amsterdam was voor hen een groot paradijs. Los van het feit dat het ge-wel-dig is om met lego te spelen thuis keken we onze ogen uit en heb je zoveel moois te beleven. Ik vertel je graag meer over onze ervaring.

Toen de winkel in Utrecht openging moesten we ook echt een kijkje nemen. Dat ging natuurlijk niet zonder kindjes die van alles wilden. Ik dacht van tevoren dat t wel fijn zou zijn om eea af te spreken maar de BF zei nee, das niet nodig. Laat ze lekker genieten. We zien het wel als we er zijn.

We kwamen aan en werden vriendelijk ontvangen; eerst onze handen ontsmetten en toen mochten we zelf even in de zaak rondlopen. Al heel snel ontdekten de kindjes de volgende verdieping en voor ik er erg in had was de kleine mini naar boven gewandeld.

Wat is er te zien in de LEGO store Amsterdam

De winkel is ingericht met typisch Nederlandse iconen en kunst. Zo staat er een heuze windmolen in de etalage, kan je een aantal kunstwerken bewonderen (spot oa het meisje met de parel of Rembrandt), neem je plaats in een bakfiets of je snapt dat ene fototje met de bekende Nederlandse grachtenpandjes. Ook heb je op de beneden verdieping op de grond een grachtengordel van Amsterdam met allerlei visjes.

LEGO mini figure factory + Pick a brick wall

De mini’s mochten beiden een mini figuurtje maken; het leukste natuurlijk als je jezelf namaakt. Ik vond dit echt een leuk kadootje, er is zoveel keuze (gezichtje kiezen, haren kiezen, accesoires kiezen) dat je gewoon echt een tof kadootje voor 12 euro kan maken. Het komt met je eigen gepersonaliseerde Lego steen en er zijn een boel opties om uit te kiezen. De mijne spot je hieronder in de foto’s.

Nadat we klaar waren met het maken van een eigen figuurtje, bezochten we de pick a brick wall. Daar kan je een beker vullen met handige lego “bricks” denk aan deuren, wieltjes, lange blokjes, rondjes, de hele rambam. Er is heel handig een overzichtje van wat er aan de Brick wall hangt. De verkoopster hielp de grote mini een keuze maken.

LEGO kadootjes

Er zijn dus in deze winkel zoveel leuke kadotjes en niet alleen maar om te bouwen. Zo verkochten ze hele leuke kerstballen, sleutelhangers en spotte ik leuke koekjes uitsteekvormen. In de kamer van de mini’s hebben wij van die grote LEGO opbergboxen en in de lego store verkopen ze een aantal van deze ook, waaronder het hoofd.

In de winkel worden er demo’s gegeven en je kan dus een Lego doos voor een scherm houden en zo mbv een animatie zien wat je er mee kunt bouwen.

De grote mini koos een LEGO friends camper en de kleine mini koos als aanvulling op een grote Ninjago draak, twee kleinere draken. Samen waren ze helemaal gecharmeerd van de Mario LEGO dus daar kochten ze de beginnersset van. Deze staat binnenkort onder onze kerstboom.

Lego store Amsterdam
Kalverstraat 57

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Lego store Amsterdam, een top uitje met kids

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.