Zo af en toe ontmoet je iemand en daar klikt het gelijk mee..Lekker eerlijk, lekker kletsen en na een aantal uur nog steeds niet uitgepraat. Dat geldt eigenlijk wel een beetje voor mij en Laura van Laura’s bakery. We kunnen uren praten over van alles, van werk gerelateerde onderwerpen tot lekkernijen tot leuke discussies tot haar lieve konijn Lotje en mijn af en toe achter-het-behang-plak-mini’s.

Onlangs ben ik een bak avontuur begonnen en omdat het nog niet zo soepeltjes verloopt is het fijn dat ik af en toe even kan overleggen..of met mijn zus of met Laura dus 😉 hahaha lucky me, twee hulplijnen. Aangezien ik wist dat Laura bezig was een boek te schrijven, belde ik Laura na een bijna bak fiasco op met de grote frustratie dat wanneer je een bakboek gebruikt, ze er negen van de tien keer van uit gaan dat je vaker bakt en wel weet hoe dat moet. NIET dus..tenminste ik niet..en ik krijg het er maar benauwd van. Laura wist me er van te verzekeren dat dat niet zo was met haar boek en dat ik die echt wel kon gebruiken. Vandaag dus een mini interviewtje met Laura! 

Wie bakt er de komende tijd met ons mee 😉

lauras bakery boek - Laura's Bakery het basisbakboek + Interview 

Wat cool een kookboek! Vertel hoe ging dat? Speelde je al lang met het idee?
Stiekem liep ik al jaren rond met het idee voor een kookboek. Sterker nog, in de loop der jaren bedacht ik veel te veel ideeën voor een boekenplank vol. Toen de uitgever mij eind vorig jaar benaderde gooide ik al mijn ideeën op tafel. Dat was uiteraard veel te veel voor één boek en dus besloten we te beginnen bij het begin. Een basisbakboek dus.
 
Waarom is bakken voor jou zo speciaal? 
Hoe druk ik het ook heb en daarbij als een kip zonder kop rondloop, zodra ik ga bakken word ik rustig. Ik kan mijn gedachten leegmaken, mij compleet focussen op het bakken en daar geniet ik echt van. Verder vind ik het ook magisch dat je van bloem, boter, suiker en eieren zoveel verschillende soorten dingen kan maken.
 
Wat eet je elke ochtend als ontbijt? Is dat ook iets zoets?
De laatste maanden ontbijt ik doordeweeks altijd met yoghurt, fruit en muesli. Maar voor die gewoonte ontbeet ik altijd met een broodje zoetigheid, van hagelslag tot gestampte muisjes. Heerlijk! In het weekend doe ik dat vaak nog steeds trouwens, of lekker op een beschuitje.
 
En als je op zondag een big breakfast klaarmaakt? Staat er dan ook iets zoets op tafel?
Dan is het meestal een combinatie tussen zoet en hartig. Ik ben gek op kaas, dus dat mag niet ontbreken. Maar ik wil ook altijd een broodje zoetigheid om het ontbijt mee te eindigen. Mij kun je ’s ochtends wakker maken voor een warm broodje met vlokken of hagelslag.
 
Hmm en als je je iemand wil verrassen, wat bak je dan meestal?
Dan bak ik het lievelingsgebak van diegene. Maar wanneer ik voor iemands verjaardag bak, dan vraag ik altijd wat ze lekker vinden. Grappig genoeg zeggen ze altijd dat ik gewoon iets moet maken wat ik nog niet eerder heb gemaakt zodat ik het voor mijn blog kan gebruiken. Ik vraag dan wel altijd even naar smaken, iets met chocola of juist lekker fruitig bijvoorbeeld.
 
Als je jarig bent, maak jij dan zelf een taart of laat je je verrassen? Is er een taartje favoriet?
Ik bak altijd zelf voor mijn verjaardag. Voornamelijk omdat ik dan ook even goed kan uitpakken met baksels, er zijn dan immers genoeg mensen die het komen opeten. Toevallig ben ik bijna jarig en staat er een high tea op de planning waarvoor ik lekker aan de bak kan en allemaal nieuwe recepten kan uitproberen. De enige taart die wel regelmatig wordt gemaakt is mijn Oma’s appeltaart, favoriet van de hele familie en het populairste recept op mijn blog.
 
En met de feestdagen, heb jij een goede baktip voor het perfecte toetje?
Maak het jezelf niet te moeilijk en kies iets uit dat je kunt voorbereiden. Ik mag graag een dessert in een glaasje maken, die maak ik dan al ’s ochtends en hoef ik na het diner alleen nog maar uit de koelkast te halen. Als je een (kerst)diner organiseert kun je er zo zelf ook een beetje van genieten.

Wat is jouw favo recept uit het boek? Vooruit kom op 😉 En waarom is dat jouw favo?
Een vraag die zo simpel lijkt, maar toch zo lastig is. Alles vind ik lekker! De lemon meringue taart is toch wel een grote favoriet, maar ook de appeltaart-plaatkoek vind ik zalig. Grappig aan die laatste is dat ik het eindresultaat eigenlijk anders in gedachten had. Het pakte dus iets anders uit, maar dat bleek juist goed te zijn. Zo goed dat ik volgens mij de helft in mijn eentje heb opgegeten.

Met welk recept uit het boek moeten we beginnen?
De karamelsaus. Hij is ontzettend makkelijk en schandalig lekker. En dan kun je met die saus gelijk weer een aantal andere recepten uit het boek maken. Als je hem niet al op hebt tenminste ?ui=2&ik=bd5963ec91&view=fimg&th=1570f4546f2c8002&attid=0 - Laura's Bakery het basisbakboek + Interview
 
Omslag LB Het Basisbakboek 700px 1 - Laura's Bakery het basisbakboek + Interview
Laura’s bakery, het basisboek
Auteur: Laura Kieft
Euro 24,95
Uitgever: Forte Culinair
O.a hier te koop

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Laura's Bakery het basisbakboek + Interview
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]