Kruidenboter met eetbare bloemen staan vandaag in de spotlight. Eerder heb ik weleens al een recept gedeeld voor kruidenboter zelf maken, maar vandaag dus een meidenvariant. Tenminste de HB die zei dit is een typisch meidending but I love it en moederdag is volgende maand, dus heb je (gedroogde) eetbare bloemen in huis, gebruik ze!

Ik heb dit idee niet zelf bedacht, maar de inspiratie komt van de leuke Nina Nijland, die ik weleens eerder hier op Culinessa.com heb geïnterviewd. Tegenwoordig heeft ze een fantastische moestuin samen met haar lief Josh, maar behalve kruiden en groenten en fruit, kweken ze ook heel veel bloemen. Onlangs heeft Nina voor het eerst een boek uitgebracht, namelijk “Mijn moestuin vol verwondering

Het kon natuurlijk niet missen met zoveel liefde voor bloemen dat er in het boek een gezellige kruidenboter is opgenomen. Nooit meer saaie kruidenboter toch?!

Kruidenboter met eetbare bloemen

Ingrediënten
250 gr ongezouten boter – 1 pakje
2 handjes kruiden en/ of eetbare bloemen (korenbloem, goudsbloem, Oost Indische kers)
Zeezout

Zo maak je kruidenboter met bloemen

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.
Wanneer deze zacht genoeg is doe je de boter in een kom en prak je deze met een vork soepel.
Was de kruiden en bloemen* en hak ze fijn. Ikzelf gebruikte rozemarijn en tijm in mijn variant, maar je kan hier alle kruiden indoen die je nog over hebt of die favoriet zijn.
Strooi de fijngehakte bloemen en kruiden over de boter met twee snufjes zeezout en hussel goed door elkaar.
Pak een vel bakpapier en knip deze over de breedte doormidden. Knip ook vier touwtjes van ongeveer 10 cm.
Leg het bakpapier neer en doe hier met een lepel de helft van het botermengsel op. Let op dat je de boter niet ih midden van je vel doet, maar juist een beetje aan de onderkant en niet teveel tot de zijkanten. Je wil nog de boter kunnen dichtbinden.
Gebruik de touwtjes om de rol aan beide kanten te strikken.
Leg de boter in de koelkast en laat ophanden voor het serveren.

Je kunt de boter ook invriezen en 6 maanden bewaren.

* Gebruik je geen eetbare, maar gedroogde bloemen dan hoef je ze niet te wassen.

TIP! Goed om te weten, ik heb er een opgeklopte boter variant van gemaakt en die kun je dus gewoon met een mixer / kitchenaid luchtig kloppen met een garde. GE-WEL-DIG!

Plaatje zo toch? I love it!!

Mijn moestuin vol verwondering Nina Nijland

Voor haar dertigste verjaardag kreeg ze van Josh, haar grote liefde, een volkstuintje. Toen wist ze nog niet dat ze daar op dat stuk grond nóg een grote liefde zou ontdekken: namelijk moestuinieren. Op haar IG @ninanijland neemt ze je mee in haar avonturen en kijk ik met plezier mee vanaf de zijlijn. Dat ze groene vingers heeft en een beetje Nina magie bezit is wel duidelijk.

Los van de fantastische cover en vormgeving, kan ik je dit boek van harte aanbevelen. Wil je op een laagdrempelige manier leren moestuinieren, dan is dit boek voor jou. In de tuin, op een moestuintje maar zelfs als je een klein balkon hebt leert Nina je hoe je in potten kunt planten. Het succes van tuinieren is niet ingewikkeld of moeilijk aldus Nina, maar wat je wel nodig hebt is tijd en aandacht.

Het boek is opgedeeld in moestuinieren, maar ook verteld ze je wat je allemaal met dingen uit je tuin kunt doen. Dat gaat per seizoen en je kunt er dus heel het jaar plezier van hebben. Ik vond het geweldig om het idee van je eigen “smudge” stick maken met bijv Salie uit je tuin tegen te komen . Die staat nog op mijn to do lijstje. Ook heb ik wat meer moed om toch weer in de tuin bezig te zijn. Can’t wait.

Kopen dus dit boek!

Mijn moestuin vol verwondering – Nina Nijland euro 28.99

kruidenboter met bloemen 15 1024x683 - Kruidenboter met bloemen
0/5 (0 Reviews)