Dat ik fan ben van Koop een Koe dat wisten jullie al toch? Het vlees van Koop een Koe wordt ook verkocht bij de Lindenhoff in Baambrugge en daar zijn wij hier thuis al best lang fan van.

Onze liefde voor de Lindenhoff begon al heel lang geleden, ik denk zo een 7 of 8 jaar terug. Je kon toen als particulier in het weekend bij de Lindenhoff boodschapjes doen. In die tijd kookte ik eigenlijk amper en was het vooral de BF die mij in het weekend verwende met zijn kookkunsten. We woonden toen ook nog niet samen en als ik dan in het weekend bij hem was gingen we eerst gezellig boodschapjes doen bij de Lindenhoff in Baambrugge en daarna kookte hij de sterren van de hemel. Langzamerhand ging ik hem helpen met snijden en toen we eenmaal samenwoonden vonden we het leuk om samen eea te bedenken en dan samen in de keuken te staan.

De BF kan eigenlijk niet simpel denken als het op eten aankomt, hij vind het leuk om uit te pakken en dan ook echt helemaal los te gaan. Hij doet dan een rondje boodschappen en komt heel vaak thuis met een papieren zak en dan weet ik t al..hij is bij de Lindenhoff geweest en heeft weer voor behoorlijk wat centjes allerlei lekkere dingen gehaald. Financieel kunnen we dit echt niet elke week doen, dus die ene keer dat hij er zin in heeft mag het. En oh wat genieten we dan van voornamelijk het vlees en de groenten. Een kaasplankje mag dan niet ontbreken, dus afhankelijk van wat we hebben gegeten stelt hij een heerlijk plankje samen met de lieve kaasmevrouw bij de Lindenhoff.

Ook de Lindenhoff heeft niet stil gezeten en tegenwoordig kun je heel fijn vanuit je luie stoel gebruik maken van de webshop. Met kerst bestelden we onze boodschappen en dat scheelde ons zoveel stress, dus die houden we wat mij betreft erin. Heel fijn en echt oh wat hebben we gesmuld: Het hoofdgerecht bestaande uit een heerlijke Bavette met chimichurri saus, gegrilde groenten en een mousseline van aardappel waren heerlijk! Zie foto hieronder 😉
culinessa xmas - Koop een Varken
Koop een varken
Vorig jaar probeerden we dus Koop een koe uit en nu dus Koop een Varken. Hier thuis geloven we in het eten van een goed stukje vlees, maar dan wel minder vaak. Dus ik was nieuwsgierig hoe dit ons zou bevallen. Ik kreeg een aantal maanden geleden een uitgebreid pakket waar ik mee aan de slag ging. Het gaat net zoals bij koop een koe, op basis van crowdbutching. Bekijk hier het filmpje met uitleg over het concept.

Je besteld jouw deel van een varken of je besteld een proefpakket. Je krijgt jouw deel van het varken in de vorm van een pakket. Een pakket bestaat uit alles van het varken; van worst en medaillons tot speklappen. Als het varken op 100% staat is al haar vlees verkocht en wordt het varken geslacht en verwerkt. Het pakket wordt gekoeld dan binnen twee tot drie weken gratis bij je thuis bezorgd in de Randstad maar er wordt geleverd door heel Nederland. Op de infopagina staan de postcodes en de extra verzendkosten. Overigens betaal je voor het proefpakket € 5,95 verzendkosten. Er wordt geleverd op donderdagavond (16.30 uur-22.00 uur), vrijdag en zaterdag (van 09.00 uur-14.00 uur).
image 25 e1451991255237 - Koop een Varken
Het vlees
De varkens leven in Winterswijk-Huppel en worden geslacht bij een slachterij om de hoek bij Winterswijk in een kleine slachterij met veel respect voor het dier en het vak. Het vlees wordt verder verwerkt bij de slagerij van de Lindenhoff. Het is mooi gemarmerd, vast van structuur en zacht en smeuïg van smaak.

Oke, even eerlijk in eerste instantie dacht ik..Koop een varken klinkt echt minder sexy dan koop een koe, maar toen ik eenmaal had geproefd van het vlees was ik net zo blij. Het proef pakket dat ik testte kost € 54,95 en ik kreeg daar behoorlijk wat vlees voor. In totaal konden we dus met zn 3en 14 keer eten. Normaal gesproken rekenen ze dat deze hoeveelheid vlees is voor 2 personen, maar met onze mini kon dat ook makkelijk.

inhoud proefpakket.aug 2015 - Koop een Varken

Een gewoon pakket kost € 99,95 en daar kun je dus wel 28 maaltijden uit halen op basis van 2 personen. Je krijgt in totaal bijna 8 kilo vlees. 

Wat maakte ik klaar?
Ik ging aan de slag en maakte als eerste mijn beruchte pastasaus met tomaat, venkel en rozemarijn had gemaakt was ik om. Ik gebruikte daarvoor de worsten en het gehakt. Ik quote mijn lieve nicht A die zei dat de pastasaus da bomb was. Het geheim? Ik vond de structuur van het vlees zo zacht, onbeschrijfelijk. Gelukkig verdween die hele heftige varkensgeur ook al naar gelang mijn ragu lekker stond te pruttelen. Ik heb nu wel een vraag, het varkensgehakt in de supermarkt is echt van een andere structuur en kwaliteit. Je zou denken dat varkensgehakt toch echt varkensgehakt is, maar er is duidelijk verschil. Ik denk voornamelijk in de samenstelling van de worsten/ het gehakt.
IMG 1178 - Koop een Varken
Het tweede gerechtje dat ik maakte was een karbonaadje op zn Vietnamees. We gingen eten bij de neef van de BF en ik verzorgde de maaltijd. Ik maakte karbonaadjes ingelegd met citroengras, vissaus en palmsuiker. Heerlijk stukje vlees en niks op aan te merken.

Mijn volgende avontuur bestond uit het maken van een rollade. In het pakket zat een mini rollade die ik wilde klaarmaken op zn Chinees. Ik had onlangs het boek van de Dumpling sisters gekregen en daar staat een recept van Char Siu in. Dat is geroosterd varkensvlees, dus bedacht ik dat ik dat met deze rollade ook zou kunnen doen. Netje eraf en ik had een perfect stukje schouder. Het was een mega succes.
Screen Shot 2016 01 07 at 10.35.11 PM - Koop een Varken

Op de planning staan nu nog het klaarmaken van Vietnamese worst, een heerlijk stamppotje met gebakken speklapjes, voor het eerst een gepaneerde varkensschniztel zelf maken en eten met aardappeltjes en salade en met de hamlamppen ga ik babi ketjap proberen zoals mn schoonmoeder dat maakt. De BF reserveerde de medaillons, dus dat laat ik aan hem over. 

Heb je geen idee hoe je het moet klaarmaken, check dan zeker even de bak&braad pagina want daar geven ze je een boel tips en recepten.

Enige wat ik nu zou willen is een kip op deze manier kopen..maar oh wacht, ik las ergens op hun Facebook pagina dat er binnenkort ook Koop een kip is. Y e a h!

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.