Op mn deurmat viel dit leuke boek “Vers Deeg” van Claudia @foodfromclaudnine en ik bladerde het boek ineen keer door en nog een keer en nog een keer; ik zag namelijk genoeg lekkers om mee aan de slag te gaan.

Claudia is net als ik dol op fotograferen en dat zie je ook echt terug in Vers Deeg. Ik weet hoeveel werk het is om die ene foto te maken die eruit ziet zoals je het bedacht had van tevoren dus kan ik het alleen maar waarderen dat ze er zoveel tijd in heeft gestopt. I love it! Ik heb het zelf ook tegen Claudia gezegd, maar wat een mooi boek heb je uitgebracht. Ik hoop dat je trots bent !!!

Uiteraard wilde ik iets meer weten over Claudia en gelukkig wilde ze wel meewerken aan dit interview. Lucky us, happy reading!

Vers Deeg Claudia Damen 864x1024 - Kookboek Vers Deeg - Claudia Damen

FoodFromClaudnine

Wanneer ben je begonnen met Foodfromclaudnine en waarom?

Zo’n 3 jaar geleden ben ik begonnen met FoodfromClaudNine. Daarvoor deelde ik al wel veel ‘eet’ foto’s, maar omdat mensen me om recepten vroegen besloot ik toen een website te maken en een heuse Insta naam te kiezen. Food from ClaudNine is trouwens een Engelse gezegde met een woordspeling op mijn naam. On cloud nine (te vertalen als in de zevende hemel) maar dan met au omdat ik Claudia heet. Achteraf misschien niet de beste naam omdat ik heel vaak Claudine genoemd word, maar veranderen gaat nu niet meer. 2 jaar geleden heb ik een camera gekregen voor mijn verjaardag en toen heb ik mijn passie voor fotografie ontdekt. Vanaf dat punt was het voor mij vooral de kunst om lekker eten ook prachtig te fotograferen.

Kookboek Vers Deeg – Claudia Damen

Je hebt net je eerste boek, Vers Deeg uitgebracht. YAY! Hoe tof!  Welke recepten moeten we als eerste maken? 

Ja, inderdaad zo tof! Dat was echt een droom die uitkwam. Poeh, ik vind natuurlijk alles in mijn boek heerlijk, maar wanneer je niet gewend bent om zelf te bakken en het nog moet leren dan kun je het beste met de makkelijke bakrecepten beginnen (bierbrood, Griekse pita of naan) en dan door naar de moeilijkere (gewone pita, bladerdeeg, zuurdesem). Mijn favoriete recepten zijn onder andere de kipburgers, halloumi curry en spinazie/garnalen dip met homemade nacho’s en de (duo kleur) croissants.

Claudia, hoe oud was je toen je voor het eerst bent gaan koken?  Wie heeft jou leren koken?

Haha, een jaartje of 19? Mijn moeder was geen goede kok, alles kwam uit een pakje en zakje en het was vaak heel inspiratieloos. Toen ik op mezelf ging wonen heb ik die trend nog even voortgezet en at ik vooral kip tandoori en tosti’s. Mijn zus, ze is 6 jaar ouder dan ik, heeft wel altijd van koken gehouden. Met haar maakte ik mijn eerste home cooked meal. Echt leren koken is pas later gekomen toen ik koolhydraatarm ben gaan eten en dus alles zelf moest maken. Dat koolhydraatarme heeft niet lang geduurd, maar alles zelf maken ben ik van gaan houden.

Weet je nog wat je maakte? 

Pasta met tonijn. Ik weet nog wel dat ik het niet geweldig lekker vond, het was ook wel echt een budget maaltijd, maar er kwam niets uit een zakje!

Ben je team hartig of team zoet?? En wat zijn je ultimate pleasure foods?

Absoluut team hartig. Het liefst eet ik de hele dag door kaas dus een (zelfgemaakt) desemstokbrood met verschillende kaasjes maak je mij heel blij mee. En nog steeds tosti’s.

Wat is je favoriete keuken? En welke gerechten staan dan in je top 3?

De Griekse keuken is mijn absolute favoriet. Ik lust héél erg veel, maar in Griekenland zou ik iets blind van de kaart kunnen bestellen en er gelukkig mee zijn. Mijn top 3 is heel specifiek want het zijn gerechten die ik ooit eens in Griekenland heb gegeten, maar ik nooit online heb kunnen terugvinden.
1. Een lamstoofschotel met yoghurt en kaas. Klinkt heel bijzonder, was fantastisch lekker.
2. Melitzanoto, niet te verwarren met melitzanosalata. Dit laatste is een koude salade voor op brood, maar de melitzanoto die ik heb gegeten was warme aubergine in een soort tomatensaus met ui en feta.
3. Bougiourdi, dit is een soort Griekse kaasfondue. Zelfs in Griekenland kom je dit niet veel tegen, maar deze heb ik wel kunnen namaken en staat ook in mijn kookboek!

Welke 3 ingrediënten treffen we altijd bij jou in de keuken aan? Ik gok bloem 😉

Haha, inderdaad patentbloem, al is het maar om mijn desemstarter levend te kunnen houden! Kaas, want ik ben verslaafd. Ik heb altijd wel 3 soorten kaas in huis. Boter heb ik ook altijd in huis voor als ik croissants of brioche wil maken of voor wanneer ik die good old tosti wil maken. Die bak ik altijd in een pan met lekker veel boter, heerlijk.

Bagels.JPG 683x1024 - Kookboek Vers Deeg - Claudia Damen

Ga je net zo graag uit eten als dat je zelf kookt? Waar ga je dan het liefste heen? Deel met ons jouw toppers voor je favoriete ontbijtjes, lunch en avondeten. Wat eet je dan het liefst?

Ik kook dus liever zelf dan dat ik uit eten ga! Ik vind het heerlijk om lekker naar de markt/kaasboer/visboer/slager te gaan voor geweldige ingrediënten en zelf iets te maken. Soms heb ik echt geen zin om te koken en dan is uit eten een rijkdom. Ik kies er dan zoveel mogelijk voor om ergens heen te gaan waar ik iets kan eten dat ik thuis niet kan namaken. Denk aan een bepaalde keuken of vlees van de bbq/gril. Voor ontbijt/lunch gaan we graag naar Smit&Voogt, daar zit je de hele dag in de zon (als ie schijnt dan) en heb je heerlijke broodjes (tip: met geitenkaas, de tune melt en de BLTC).

Heb jij een top 5 voor afhaal adresjes en wat moeten we daar dan bestellen?

1. The Bird, een Thais restaurant/afhaal op de Zeedijk. De rode beef curry is fantastisch.
2. Papa Johns pizza, niet heel fancy maar gewoon lekkere pizza waar ik niet direct van opblaas en een liter water wil drinken. Ik neem altijd de American hot.
3. Warung Atika, een klein Indonesisch zaakje met allemaal heerlijke thuisgemaakte gerechten. Wij nemen meestal een beetje van alles.
4. Tandoori express. Ik neem meestal de chicken korma met garlic naan. Je kunt er 2 keer van eten en het eten daar is altijd lekker en nog heet als het bezorgd wordt.
5. Morena aan de Amstel, een heel klein Grieks zaakje waar alles vers gemaakt wordt. De pita gyros is ongeëvenaard en je kunt er meteen een bijpassend flesje wijn bij nemen.

Voor een date night met je man, waar eet je dan graag?

Het allerleukste dat we ooit gedaan hebben was Vuurtoreneiland, maar dit moet je helaas wel ruim van tevoren plannen. Je koopt een all in kaartje en gaat dan met een boot naar het Vuurtoreneiland. Op de boot krijg je al een drankje en hapje en vervolgens ga je een volle avond tegemoet met heerlijk en verrassend eten en drinken. Na het eten ga je met een boot weer terug, met nog een drankje. Het is een prachtige ervaring!

Heb je een favoriete quote die je met ons kunt delen en wat betekent die voor jou?

Good things don’t come to those who wait. Good things come to those who pursue the goals and dreams they believe in. Dit is zo’n beetje mijn leven geweest het afgelopen jaar. Mijn boek heb ik gemaakt naast het hebben van een fulltime baan en naast het hebben van een foodblog/Instagram. In de praktijk betekende dat 7 dagen per week werken en dat ruim 10 maanden lang en er waren heel wat momenten dat ik even geen zin meer had en moe was, maar uiteindelijk was al dat harde werk het meer dan waard.

Ben ik vergeten iets te vragen of deel je zelf graag iets met ons?
Vers Deeg is vanaf nu overal te koop!

A5605676 8994 49C3 9378 022A9D7A6A6D 683x1024 - Kookboek Vers Deeg - Claudia Damen

Wat maken uit Vers Deeg?

Uit haar mooie boek maakten we heerlijke pizza’s en zie hier het resultaat. Plaatje toch? Tenminste ik dacht yess.. dit ga ik vaker doen. Wil je een voorproefje? Op haar site foodfromclaudnine.nl genoeg lekkere recepten voor pizza’s.

Uit het boek wil ik snel aan de slag met haar brioche, de chocolade bakba, tijgerbroodjes en ik moet een van haar Griekse recepten proberen, zeker omdat ik weet dat ze mega fan is van de Griekse keuken. 

Ook kopen? Dat kan, het kookboek Vers Deeg koop je via oa bol.com en deze mooierds van Boska ook.

326384EC B1DB 45BA 951A F246B29D3F16 683x1024 - Kookboek Vers Deeg - Claudia Damen
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Kookboek Vers Deeg - Claudia Damen

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.