Ik spotte Denise, van de blog The Little Things, ooit op Instagram. Ik kwam er al gauw achter dat zij ook de fotografie voor het kookboek van Monique van Loon had gedaan en ik kon het niet laten en interviewde haar dus ook. Het interview met Denise lees je hier.

Maar sinds kort heeft Denise ook haar eigen kookboek, genaamd All Day Breakfast. Ik ging langs bij de boeklancering en vroeg haar wederom het hemd van de lijf. Deze keer wat gerichter en vooral over dit leuke kookboek.
IMG 0748 891x1024 - Kookboek All Day Breakfast + mini interview
Eenmaal thuis maakte ik een aantal van de recepten. De Granola uit het boek kregen we mee in de goody bag en is sinds ik hem zelf maakte is ie niet meer weg te slaan uit onze ochtendrituelen, Wij genieten er ontzettend van. Het is zo verslavend dat je er ook gewoon zo van kan snoepen. 

IMG 0846 1024x1024 - Kookboek All Day Breakfast + mini interview
Denise stelde overigens een “Food We Love box” samen, bestel m snel en houd je eigen “All day breakfast” feestje thuis.

En nu terug naar het interview: 

Wat cool een boek! Vertel hoe ging dat? Speelde je al lang met het idee?
Heel cool! Ruim 4 jaar geleden was ik in New York om een artikel te schrijven over de ontbijttrend die daar destijds al enorm heerste. Dat artikel kwam de afgelopen jaren regelmatig terug en ook zelf was ik vaak met het ontwikkelen van ontbijtgerechten bezig. Toen ik zag dat er in Nederland allerlei ontbijt- en brunchzaken openden vond ik het tijd voor een heus ontbijtboek. Ik wilde met dit boek met liefde voor ontbijt en brunch overbrengen, maar mensen ook inspireren er nét even wat meer tijd aan te besteden. Je dag begint dan zo anders! Daarnaast vond ik het belangrijk om te laten zien hoe gevarieerd ontbijt en brunch kunnen zijn. Gezond, romantisch, snel, uitgebreid…

Wat eet je elke ochtend als ontbijt?
Dat verschilt enorm, al helemaal sinds het maken van dit boek! Tijdens koudere ochtenden maak ik regelmatig porridge, steeds in andere variaties. Vanochtend bijvoorbeeld een kom romige havermout met kokosmelk, banaan en pecannoten. Ik eet ook graag toast. Of granola met dikke Griekse yoghurt en vers fruit.

 En….als je een ‘big breakfast’ klaarmaakt?
Pancakes. Ik ben gek op pancakes en er staan dan ook heel wat pancakerecepten in All-day breakfast. Een big breakfast zou bijvoorbeeld een stapel van de American pancakes met gezouten mapleboter uit het boek zijn.

En….als je je lief wil verrassen?
Heel romantisch vind ik wentelteefjes van suikerbrood. Maar mijn lief doe ik een groter plezier met een bacon & egg sandwich!

Als je jarig bent, waar ontbijt je dan mee?
Als ik jarig ben, laat ik me natuurlijk graag verrassen 🙂 In het boek staat een recept voor een pancaketaart: dat vind ik echt het perfecte verjaardagsontbijt.

Heb jij een tip om een superontbijttafel neer te zetten met bijvoorbeeld de feestdagen?
Ik vind zelf de aankleding heel belangrijk. Dus mooie borden (allemaal verschillende kan ook prima), bestek, kaarsjes… En ik bedenk dan kleine dingen om het net even specialer te maken. Breng bijvoorbeeld simpele jam op smaak met bijzondere smaakmakers (frambozenjam + een drupje rozenwater bijvoorbeeld) en schep ze in kleine glazen potjes. Ziet er meteen feestelijk uit!

Welk recept uit het boek moeten we echt maken?
Onmogelijke keuze! Ik ben zelf echt fan van de granola met olijfolie en zeezout. Het koste me elf bakplaten aan experimenten, maar de uiteindelijke versie is een topper. En ideaal voor drukke ochtenden: in het weekend maak je gewoon een voorraadje voor de rest van de week.

“All Day Breakfast” hebben?
Bestellen via Unieboek t Spectrum
20 Euro
IMG 0741 1024x1024 - Kookboek All Day Breakfast + mini interview