Of ik mee wilde doen aan een challenge genaamd #kook5daagse? Een challenge waarbij ik op zondag boodschappen moest doen en op 5 dagen eten moest voorbereiden (meal prepping of food prepping genaamd in het Engels). Hmmm, JAZEKER!! Als iemand zegt challenge dan denk ik…lets do this. Ik houd wel van een uitdaging en eerlijk is eerlijk, ik heb de afgelopen tijd behoorlijk lopen steggelen met wat ik wel en niet mag eten ivm de zwangerschapsdiabetes. Wist je het nog niet, lees dan hier mijn verhaal.

Normaalgesproken doe ik zo een 3 keer in de week boodschappen, maar de laatste tijd had ik noch zin, noch inspiratie om te koken of eten. Mijn BF heeft dan ook heel veel gekookt de afgelopen tijd en ook hebben we veel eten buiten de deur gehaald.

Nu ik dus te maken heb met zwangerschapsdiabetes is het voor mij een stuk lastiger om te bedenken wat we moeten eten. Ik dacht, deze #kook5daagse is de perfecte gelegenheid om eens goed na te denken over mijn maaltijden. Zowel ontbijt, lunch, snacks als avondeten. Ik ging er op zondagochtend voor zitten en maakte een mega lange lijst met mogelijke gerechten die ik makkelijk kon voorbereiden. Vervolgens maakte ik een nog langere boodschappenlijst en ging ik op pad.
IMG 6029 1024x1024 - Kook5daagse Challenge IMG 6044 1024x1024 - Kook5daagse Challenge
Eenmaal thuis pakte ik mijn boodschappen uit, ging aan de slag en bewaarde alles in mijn nieuwe bakjes van Lock & lockHet doel: Tijdens de Kook5daagse koken op een slimme en snelle manier. Vijf gezonde maaltijden via het principe van Food Preppin Sundays. Ik deed mee in de week van 30 mei tm 6 juni. De BF was weg voor werk, dus ik kon wel wat rust en gemak gebruiken.
IMG 6065 989x1024 - Kook5daagse Challenge
IMG 6066 1024x1024 - Kook5daagse Challenge
Wat prepte ik precies voor de hele week?
– Voor het ontbijt:
Gesneden fruit: blauwe bessen, aardbeien, peer, watermeloen
Yoghurt in aparte bakjes.
Smoothie in mason jars.

– Als Snacks voor zowel de mini als ikzelf:
Worteltjes, nootjes, paprika, komkommer, blauwe bessen, aardbeien,crackertjes en blokjes kaas. Wellicht een leuke tip voor jullie: ik gebruikte een muffin tin om de porties te maken en vervolgens stopte ik ze in bakjes voor mezelf en in zakjes voor de mini.

– Voor het avondeten:
Avondmaaltijd 1: Vis van een Conimex workshop die ik mee nam en gewokte voorgesneden paksoi.
Avondmaaltijd 2: Cashew Kip met Surinaamse groenten
Avondmaaltijd 3: Pasta pesto met groene asperges en parmezaanse kaas.
Avondmaaltijd 4: Restje van de Cashew Kip en groenten
Avondmaaltijd 5: Quesedillas met een avocado salade
Avondmaaltijd die ik over had: Gado Gado met gegrilde kip (dit eten we vanavond)
IMG 6090 1024x1024 - Kook5daagse Challenge
IMG 6142 1 1024x1024 - Kook5daagse Challenge
IMG 6100 1024x1024 - Kook5daagse Challenge
En wat vond ik er van?
Ik had van te voren niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden. En vooral heel makkelijk! En….het geeft me heel veel rust. Ik hoef geen boodschappen te halen en ik weet precies waar ik uit kan kiezen en heel fijn; ik was in ongeveer 10 minuten klaar met koken en ja, alles bleef vers! Echt waar!

Het kost wel even wat tijd, want je moet van tevoren best veel doen. Maar toch zorgde zoveel mogelijk snijden, pesto maken en pindasaus voor de gado gado voor een hele zachte landing als je het mij vraagt. Alles in bakjes doen en stickeren met fleurige washi tape; het was een feestje! Ik kreeg er zelf Marie Kondo gevoelens bij: it sure sparked joy!! hahahaha.

De bakjes van Lock & lock zijn echt een uitkomst. Het zijn verschillende bakjes en formaten en ik vind het superhandig dat er ook scheidingsbakjes in de bakjes zitten. Zo houd je bijvoorbeeld sausen en groenten gescheiden. Of yoghurt en fruit. Vervolgens haal je ze eruit en voeg je ze samen in het bakje dat eronder ligt! Ideaal!

Wil je meer foto’s zien van anderen die ook deze challenge hebben gedaan, check dan #kook5daagse op Instagram. Check ook de site voor meer informatie over foodprepping, tips, en recepten.

Wie heeft gouden tips als het aankomt op meal prepping, ze zijn welkom! Ik ben fan namelijk!

 

Dit artikel bevat producten die door een bedrijf of merk zijn toegestuurd. Echter lees je hier wel mijn mening.