Vandaag een iets andere post dan normaal, maar daarom niet minder belangrijk. Tussen 24 September en 3 oktober doe ik mee aan de Kook voor je buur campagne.

Ik heb namelijk tegenover mij de liefste buurtjes die geen kinderen of familie in de buurt hebben wonen. Als ik voor een opdracht aan het koken of bakken ben, bellen we regelmatig aan en geven we ze een bordje eten of wat lekkers om van te kunnen smikkelen. Dat vinden ze zo leuk en dan sturen ze gezellige briefjes terug bij de bordjes met “leuk om dit ook eens te proeven” of “we hebben gesmuld”. Dat ze dit zo waarderen verwarmt mn hart dus ik heb besloten daar iets mee te doen.

Via het platform thuisgekookt.nl kan je je aanmelden als thuiskok en mensen in de buurt op die manier een maaltje aanbieden tegen een schappelijke prijs. Voor mij een kleine moeite, want ik maak altijd teveel en kan dus met een extra portie iemand anders blij maken.

Kook voor je buur – wat kun je maken dan

Om jullie en mezelf een handje te helpen, heb ik wat gerechten waar je lekker veel van kunt maken en zo een portie aan iemand anders kunt aanbieden op een rij gezet:
stamppot boerenkool met (vega) worst, onze favo perfect met het kouder wordende weer
pasta bolognese
– chili con carne of chili sin carne
Surinaamse bruine bonen of ga voor witte bonen met rijst (zoals hierboven afgebeeld)
– een lekkere soep met croutons
pasta salade

Volgens mij lekker veel inspiratie zo en hoop dat ik je heb kunnen overhalen mee te doen. Inschrijven kan dus via thuisgekookt.nl. Maak een portie meer en doe ook mee tussen 24 September en 3 Oktober, #kookmeer.

Kook jij mee voor je buur?

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Kook voor je buur 10 daagse

*Dit is een samenwerking met thuisgekookt.nl

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.