Gkazas olijfolie

In de mooie Loft gingen we op bezoek bij de familie Gkazas. Een Nederlands-Griekse familie met een prachtige olijfgaard op het mooie Kreta. Al generaties lang maken ze olijfolie voor zichzelf, maar nu ook voor anderen. Dus ook voor jou en mij 😉 Het verhaal van Gkazas is een echt sprookje van liefde, familie, mooie Griekse bergen en heerlijke olijfolie. En dat maakt het ook wel een stukje lekkerder, de betrokkenheid, toewijding en liefde proef je terug in de olie. Mooi helder groen van kleur, lekker vol van smaak met een klein randje eraan.

We gingen onze kookkunsten verfijnen in de Loft met een fantastisch uitzicht op de zestiende verdieping van de A’DAM TOWER. Het station, het IJ, de wolkeloze hemel, wat kan Amsterdam toch mooi zijn he! Maar de kookkunsten van de chefs deden er nier voor onder. Maar liefst drie verschillende chefs namen ons mee op een culinair avontuur met olijfolie. Spannende smokey smaken van Naresh Ramdjas, hertenbiefstuk van David Baxter en tartaar van koningsbaars van Freek van Noortwijk.

We begonnen met de tartaar en dat kleine bordje heeft nog best wat voeten in de aarde. Ik vond het vooral heel leuk om te zien hoe je met simpele ingrediënten toch zoveel verschillende smaken en texturen kan creëren. Een limoen ijspastille, hoe kom je er op?! Het was heerlijk. Zachte smaken die perfect met elkaar samengingen.

Tartaar van koingsbaars

Maar de smokey koningsboleet was wel absoluut mijn fav. Een gerecht dat juist vrij zwaar leunde op spannende kruiden en ingrediënten waarmee de olijfolie infused was, maar dat zo zo lekker samenkwam. Stevige structuur van de boleet, de zachte puree van schorseneren eronder en al die lekkere smokey smaakjes erbij en ook nog eens vega. Hoezee ik was er toch zo blij mee!

Koningsboleet met schorsenerencreme

Ik kon nog even toekijken hoe de rest van het gezelschap zelf een hertenbiefstukje ging snijden, maar ik moest mijn favoriete deel van de maaltijd missen: het dessert! Ik heb mij doen vertellen dat er een goddelijke chocolademousse met caramelfudge en olijfolie gemaakt werd en die had ik toch zo graag óók willen proeven. Maar helaas pindakaas, duty calls.

Freek Noortwijk Naresh Ramdjas David Baxter

Nou snap ik best dat dit allemaal koken op topniveau is en dat je dat niet zomaar op woensdagavond in je keukentje gaat nadoen. Maar gelukkig kan je Gkazas olijfolie ook gebruiken voor een frisse salade, voor in de koekenpan, wat drizzles op de pasta om ‘m net nog een kickje te geven. Of zoals m’n moeder het ‘t liefst heeft, vers brood dippen in de olie met wat zout en peper en gewoon genieten.

Mocht je toch je inner Master Chef willen chanelen, dan kan je al deze recepten en nog vele anderen terugvinden op de Gkazas website.

culinessa signature posts new
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog?Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]