Koken met fruit // Met een mama die half Chinees is, ben ik opgegroeid met het verwerken van fruit in gerechten. Koken met fruit was voor mij net zo normaal als dat mama varkensvlees klaarmaakte met Chinese pruimen. Zo aten we regelmatig zoetzure kip met o.a ananas en heb ik vroeger best veel Pizza Hawaii’s verslonden. Mijn oma maakte de allerlekkerste ananastaartjes ooit. Wanneer ik die zie moet ik steevast aan mijn jeugd denken. Oma maakte dan voor iedereen een taartje met je initialen. Zo bijzonder.

Tegenwoordig kun je mij ook heel blij maken met een salade van gegrilde eendenborst en lychees of een lekkere cocktail zoals een lychee mojito (mijn favoriet van Woo Bros). Ook gebruik ik voor een van mijn tartelette combinaties perziken uit blik. Oh ja en Es Teler is voor mij ook n echte favoriet. Vriendin N die nu in Singapore woont heeft het ook altijd over Pineapple fried rice. Dat moet ik ook een keertje klaarmaken, gewoon omdat het er te cool uitziet in zo een ananas.

Als ik het met mama heb over welk fruit ik dan het beste kan kopen, zegt ze altijd dat ze sinds we klein zijn gebruik maakt van Del Monte. Binnenkort deel ik ook met jullie mijn receptje voor een toetje na een middagje bbqen of wanneer je op vakantie bent. Mama maakte vroeger namelijk altijd Marshmallow Cocktail voor ons. Daar heb ik hele goede herinneringen aan. Mango met sticky rice maak ik ook best vaak, dus ben ik benieuwd hoe dat zal smaken met fruit uit blik. Ik laat het heel gauw weten!

Koken met Fruit

Na mijn port avontuur ga ik nu voor jullie op avontuur met fruit in blik de komende tijd. Kun je niet wachten, check dan ook de site van Del Monte: Say Yes to the best, waar ze hele leuke recepten delen zoals pull apart bread met ananas en knoflook, salades of een gezellig toetje zoals de fruithoorntjes met slagroom. Ook kun je tot en met 15 augustus het gratis magazine aanvragen en ontvang je dan als een van de eersten veel fruitige inspiratie.

image43 - Koken met fruit - deel 1

Hebben jullie nog een favoriet recept voor een gerecht met fruit? Stuur dan je recept in op de website www.sayyestothebest.nl en maak kans op een Sodastream Source inclusief Del Monte Sparkling Drinkmix t.w.v. 129,99€

image42 - Koken met fruit - deel 1

Recepten met Del Monte

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Koken met fruit - deel 1

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.