Onlangs was ik aanwezig bij de introductie van de Magimix Cook Expert waar ik al eerder over. Tijdens die workshop maakten wij een scrambled egg met kaviaar en witte truffel. Toen vertelde ik jullie ook dat ik zelf aan de slag mocht met het apparaat. Vandaag dus meer over mijn avonturen met de Magimix Cook Expert.
 
Het avontuur begon met het naar boven krijgen van de doos. Die was best zwaar, wel een kilotje of 20. Gelukkig hebben we een lift en kon ik met behulp van de BF het apparaat naar onze keuken verplaatsen. Ik ben best een beetje koppig, dus in plaats van het hele apparaat uitgebreid met gebruiksaanwijzing te bekijken, haalde ik eruit wat ik handig vond. Eenmaal geïnstalleerd op het keukenblad pakte ik toch de gebruiksaanwijzing. Toch wel nodig 😉 Ook zag ik dat er een 358 pagina’s tellend kookboek met 300 recepten was bijgeleverd. YAY…Dat betekende lekker bladeren en bedenken wat ik allemaal wilde proberen met dit apparaat.

Aan de slag met de Magimix Cook Expert

Een recept uit het kookboek kiezen was niet moeilijk. Het was weekend en ik had zin in Brioche brood en er stond ook een recept in, dus b i  n g o. Wie mij volgt op IG heeft dat ook in mijn stories kunnen zien. Ik vond het een fijn idee dat er op zondag ochtend ontbeten kon worden met vers geperste jus en lekker brioche brood. Dus ging ik braaf met het recept aan de slag. Misschien was het niet zo verstandig dat te doen om 22hr in de avond, maar ik had het al bedacht. Ik volgde braaf de instructies en liet mijn deeg rijzen. Ondertussen keek ik naar The Voice en hield mijn deeg goed in de gaten. Toen was het tijd om het te gaan afbakken. Spannend dacht ik nog. Toen de tijd verstreken was bleek dat het er totaal niet uitzag zoals op de foto in het kookboek. Meeehhh..balen..F A I L..Brood bakken en ik zijn gewoon geen vriendjes. En laat ik nou net het type zijn dat niet van opgeven houdt. Nee als ik iets in mijn hoofd heb gezet, dan moet en zal het me lukken ook. Helaas had ik geen ingredienten meer om nog een keer de brioche te proberen, maar ik had ook nog boodschappen gehaald voor recept nummer 2: Brabantse Worstenbroodjes.

Brabantse Worstenbroodjes Magimix Cook Expert

Dit bakavontuur ging stukken beter. Na braaf de instructies gevolgd te hebben had ik daar een bordje vol met Brabantse worstenbroodjes. Gelukkig had ik een paar proefkonijnen hier thuis en de broodjes werden door beiden goedgekeurd. Ook de nieuwe mini kon er geen genoeg van krijgen. Zeg nou zelf, ziet er goed uit toch 😉
 
IMG 1912 683x1024 - Koken met de Magimix Cookexpert 
Voordelen van het apparaat
-Heel stabiel en degelijk apparaat. Je voelt dat je kwaliteit in huis hebt.
– Er wordt een weegschaal en spatel bijgeleverd. Heel handig.
– Het apparaat kan o.a. stomen, koken, hakken, raspen, juicen (met een extra opzetstuk) en ijs crushen.
– Er zijn twaalf automatische programma’s of je stelt handmatig in wat je wil doen.
– Je kan op de graden nauwkeurig de temperatuur instellen;
– Grote kom van 4,9 liter dus makkelijk koken voor een groot gezelschap;
– Het apparaat heeft een reinigingsstand; heel fijn om het vuil eraf te wassen.
– Alle onderdelen mogen in de vaatwasser.
– De metalen kom kun je gebruiken om bijv soep te maken en het vervolgens warm te houden en kort voor het opdienen weer verhitten. 
Het duurt even, maar als je het apparaat doorhebt en je zeker van je zaak bent, kun je er een heleboel mee. Ook de app die speciaal voor dit apparaat ontwikkelt is een fijne hulplijn.
 
Nadelen van het apparaat
– Het is best een grote unit en voor mijn appartementje is dat wel een issue. We gaven de Cook Expert maar een vaste plek, zeker omdat ik er een tijdje mee ga koken. Dan maar wat andere spullen wegdoen 😉
– Het apparaat is niet intuitief. Je moet echt even goed de handleiding doorlezen voor je er echt mee aan de slag kunt.
– Het kookboek mist naar mijn idee de simpele toevoeging bij elk recept: – Welke kom moet je hebben en wat voor “opzetstuk” heb je nodig. Ik als leek voelde me toch enigsinds onzeker..waar waren nou de deeghaken. Nog een keer terug naar de inhoud van de doos, maar geen deeghaak. Stond het in het recept? Nee, dus dan maar doorgaan met de huidige combinatie en op goed geluk dan maar.
– Het apparaat maakt wat lawaai. Maar daar wen je heel snel aan 😉
 
Ondertussen bak ik nog even verder. Soep, warme chocolade en moorkoppen staan op mijn baklijst. Dat brioche brood moet er gewoon komen, dus ik ga binnenkort weer een poging wagen.. Later meer hierover.

IMG 1913 1024x683 - Koken met de Magimix Cookexpert

De Magimix Cook expert kost €1199 en koop je onder andere bij Kookpunt.nl