Kindvriendelijk pasen // Ik merkte dat jullie helemaal fan waren van mijn tips voor een kindvriendelijk diner voor kerst, dat ik dacht ik deel gewoon weer wat leuke tips, maar dan nu voor pasen.

Voor ons is pasen echt een familie gelegenheid. Meestal vieren we het met onze families en nu onze mini’s nog klein zijn gaat het met name ook om hen. Voor de ouders hebben we natuuuuuuurlijk ook genoeg lekkers! Nu je hier bent beland, zoek je vast een leuk receptje dat je kan maken voor het het paasontbijt of inspiratie voor de paasbrunch? No worries, I got you covered!

kindvriendelijk pasen 1 723x1024 - Kindvriendelijk pasen

MIJN TIPS VOOR EEN KINDVRIENDELIJK PASEN THUIS:

Kindvriendelijke paasaankleding
Wij proberen eigenlijk op een leuke manier met de kinderen het paasontbijt voor te bereiden. Dat begint al met het versieren van de paastakken. Zonder paastakken geen pasen. Zo kijken we al weken naar een gezellige vaas met leuke versieringen.

De kindjes kunnen van tevoren meehelpen door voor iedereen een placemat in te kleuren. Deze kun je dan mooi gebruiken en zij vertellen vol trots voor wie ze welke tekening gemaakt hebben.

image 1024x1024 - Kindvriendelijk pasen

Eieren versieren en verstoppen
Het is leuk voor de kleintjes om zelf aan tafel hun eieren te versieren. Leg op tafel leuke diy dingetjes neer: denk aan leuke stickertjes, verfspulletjes en geinige mutsjes om de eieren aan te kleden. Ook bloemetjes kunnen om een leuk kransje van te maken voor je eieren. Het allerleukste is als je de kindjes na het versieren ook de verstopte eieren mogen zoeken. Koop een leuke paas traktatie voor degene die de meeste eitjes vindt!

Mimosa’s voor de ouders, jus voor de kleintjes 😉
Een leuk drankje staat altijd gezellig op tafel. Mimosa’s maak je met lekkere bubbels en jus d’orange. Zo heb je toch wat geel op tafel, voor jong en oud!

bananenbrood lilliputiens 1 1024x683 - Kindvriendelijk pasen

Maak een kidsproof menu. Bedenk van te voren welke gerechten je maakt en houd het simpel. In plaats van een aantal gangen, doen wij meestal een aantal gerechtjes (hartig en zoet) op tafel. Zo kan ieder kind pakken wat hij of zij lekker vindt. Maak je favoriet van onderstaande gerechtjes of maak ze gewoon allemaal! Ook de kids kunnen wel een handje helpen want moeilijk zijn deze gerechtjes niet….wel heel lekker:
– Zelf bananenbrood voor het ontbijt maken;
Simpele eiersalade voor de kids en roerei met truffel voor de ouders.
– Leuke Lilliputiens spiegeleitjes (zie de foto hierboven);
– Mini croissantjes, scones, kleine paasbolletjes geserveerd met clothed cream en jam;
– een courgette soepje met zalm ipv bacon
– Hardgekookte eieren die de kids kunnen versieren
– Lekkere carrot cake met paaseitjes als dessert of toch liever limoncello cupcakes voor de ouders 😉
Wentelteefjes van paasbrood (ook perfect voor na pasen ;))

IMG 5925 761x1024 - Kindvriendelijk pasen

Wil je toch liever gaan uiteten met pasen?

Er zijn genoeg leuke restaurants die activiteiten organiseren met pasen. Vraag even wanneer je belt om te reserveren als dit zo is. Ik weet dat bijvoorbeeld restaurant Blue spoon in het Andaz hotel een heuze easter hunt organisseert! Te leuk toch?!

Nog meer paasinspiratie?
Wil je toch net ff andere inspiratie, dat kan, ik deelde eerder al diverse posts met een flinke dosis paasinpsiratie.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Kindvriendelijk pasen

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.