Its the most wonderful time of the year..and it has only just begun. Sinds de nieuwe mini er is ben ik tegenwoordig van het gemak. Ja ja ja..ik hoor jullie al denken..maar nee ik bedoel dan niet uit een pakje of een zakje, maar met online shoppen. En dat kan steeds beter, ook om je ingrediënten en boodschappen te bestellen voor de feestdagen. Geen gestress dat iets op is, maar lekker vanuit je luie stoel of achter je buro je bestelling plaatsen. 

Ik mocht onlangs het Vlees van de Meesterslager van de Albert Heijn uitproberen en vond dat een leuke om met jullie te delen. Wie weet helpt mijn tip je een beetje en verminder ik wat van de kerststress. Eigenlijk hoop ik niet dat jullie heel veel stress van kerst ervaren, het is immers een moment van samenzijn en gezelligheid. Daar hoort geen stress bij. Toch!? Wel een lekker stukje vlees of gevogelte en net even wat luxer dan normaal.
IMG 6489 - Kerstrecept: Patrijs van de meesterslager
IMG 6498 - Kerstrecept: Patrijs van de meesterslager
En toen, toen ging de deurbel. 2x een Patrijs van de meesterslager om te bereiden maken. Hatsikidee. Nog nooit gedaan en best ff schrikken. Toen de patrijzen kwamen kon ik alleen maar denken aan een luxe variant van kip met friet. De BF zei al heel gauw, hmm nee, dat is niet kerstig genoeg. Dus is het uiteindelijk iets anders geworden. In de maand december eten wij heel vaak stoofpeertjes, want de mini is er gek op (het recept voor een kindvriendelijke versie vind je hier). Lekker voor in je yoghurt, maar ook heerlijk bij een avondmaaltijd of als toetje! Dus ik wist al heel snel, stoofpeertjes moesten erbij. We besloten dat we zin hadden in pastinaak en een heerlijke haricot verts salade. De mini wilde per se spruitjes proeven, dus die moesten er ook bij. 

En toen moesten we de Patrijs klaarmaken. Moest hij nou in de oven of toch gebakken? Na wat onderzoek gedaan te hebben, wist ik iig dat we hem moesten inpakken met spek zodat ie niet zou uitdrogen. We besloten uiteindelijk om de patrijzen vrij simpel in te leggen met rozemarijn, citroen, thijm en bacon en af te bakken in de oven. In eerste instantie wist ik niet wat ik moest verwachten, maar het smaakte me erg goed. Ik denk ook mega lekker met friet en mayo erbij. Dan heb je een soort luxe patat met kip en appelmoes;)
IMG 6507 - Kerstrecept: Patrijs van de meesterslager
IMG 6526 - Kerstrecept: Patrijs van de meesterslager

Recept voor Patrijs a la Culinessa

Ingrediënten

2 x patrijs a 300gr
Olijfolie
Zout en peper
6 takjes thijm

2 takjes rozemarijn
6-8 Bacon strips
schijfjes van 1 citroen

Methode 
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Wrijf de patrijzen in met olijfolie en zout en peper.
Breng de binnenkant van de patrijzen ook op smaak met zout en peper.
Vul met de kruiden. 

Om uitdrogen te voorkomen, leg je 3 tot 4 plakjes bacon om de patrijs heen. 
Gebruik een touwtje zodat de bacon stevig om de patrijs heen zit.
In een ovenschaal leg je de citroenschijfjes met daarbovenop de patrijzen.
Bak af in de oven gedurende 20-30 minuten of tot dat de patrijs de gewenste temperatuur
van 55-60 graden heeft bereikt.

Serveer met aardappelpuree, haricots verts en stoofpeertjes.

IMG 6530 - Kerstrecept: Patrijs van de meesterslager
Hoe werkt deze service?
Wil jij ook gebruik maken van deze handige service van de Albert Heijn? Neem dan een kijkje op de website. Er zijn 27 ex­clu­sie­ve soor­ten vlees, wild en ge­vo­gel­te: Van os­sen­haas en her­ten­rack tot pa­trijs. Let wel: je kunt alleen online tot en met 19 december je bestelling plaatsen, dus wacht niet te lang met beslissen. Op =op namelijk en verder bepaal jij dan of je het ophaalt in een AH filiaal of bij een AH pick up point. Lekker handig, want dan kies jij zelf het tijdstip uit. Komt dat niet uit, dan kan je het thuis laat bezorgen tegen reguliere servicekosten.

Bij kerst hoort een feestelijke tafel, toch? Ik heb vast wat inspiratie voor jullie opgedaan en zie hier het resultaat van mijn hersenspinsels en het recept voor een Patrijs a la Culinessa!

Alvast hele fijne feestdagen! Wil je meer kerstmenu inspiratie opdoen, check dan ook mijn andere recepten hier. Ook heb ik in deze post nog meer tips voor kerst gedeeld. 

 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

0/5 (0 Reviews)