Hebben jullie het gezien? Ik mag voor jullie een heus Chinees kerstmenu ontwikkelen. Maar dan heb ik wel jullie hulp nodig. De komende weken zal er op de Facebook pagina van Lee Kum Kee Nederland elke week een keuze gemaakt worden uit twee gerechten en halverwege de maand bereid ik dan het kerstmenu van jullie keuze. Deze is dan ruim op tijd zodat jullie de boodschapjes kunnen halen en zelf het menu kunnen voorbereiden tijdens de feestdagen. 

Mijn mama is van Surinaams Chinese afkomst, dus de Chinese keuken is er eentje die ik vanaf kleins ken. Ik vond het daarom ook heel leuk om er een menu te bedenken dan kerstwaardig is. En wat vind men nou lekker om te eten met kerst? Net ff anders dan normaal en wat luxere ingrediënten. Ik bedacht dus twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en twee nagerechten. Wat mij betreft voornamelijk Chinese klassiekers, maar dan met een moderne twist. 

We trappen af met het voorgerecht, je kan kiezen tussen de tonijn tartaar met een pittige mayo en een crackertje van filodeeg met Chiu Chow Chili-olie (A) of het salade bootje met gegrilde eendenborst en noodles met Hoisin-saus (B)?

12274713 454115194795989 9185732565010134710 n - Kerst met Lee Kum Kee; Helpen jullie een handje mee?
Kiezen kan via de Facebook pagina van Lee Kum Kee via deze link. De producten van Lee Kum Kee kun je alvast in huis halen en zijn te koop bij de Jumbo, de Albert Heijn en de toko.

Ik ben benieuwd wat jullie gaan kiezen!

 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.