Ken Hom 5 spices krokante kippetjes  // Mijn oma en opa van moeders kant hebben beiden Chinees bloed, dus Chinees eten hoort bij onze get 2 gethers. Elk jaar op nieuwjaar kookt mijn mama een tafel vol met Chinees eten. Feel good food noem ik het maar even. Bij die tafel hoort ook altijd haar Chinese porseleinen servies. Dit servies gebruikt ze alleen maar op speciale dagen, aangezien ze dit servies bij elkaar heeft gespaard vanaf het eerste jaar dat ze werkte. Heel speciaal dus ;). Ze maakt die dag dan gerechten als BBQ varken met cashew noten, Chinese paddestoelen, Soya sticks met kip, dampende witte rijst, een geroosterde kip en uiteraard ook een grote schaal met groenten. Feestje he! Ja zeker en daarom proberen we het ook in stand te houden en weten we eigenlijk allemaal dat we die dag vrijhouden. 

Vandaag keek ik dus naar documentaire over een culinaire reis door China van Ken Hom en Chin He Huang. Fascinerend en ik kon niet stoppen met kijken, maar honger kreeg ik er wel van! Ik heb van alles gemaakt, maar deze chicken wings wil ik nu met jullie delen. Zo simpel, maar zo heerlijk. Mijn BF en mini lusten het iedere week wel.

IMG 2815 e1393752433602 1024x1024 - Ken Hom 5 spices krokante kippetjes
Recept voor Ken Hom Chicken Wings

Ingredienten
12 borrelpootjes en vleugels
5 spices poeder zeezout (ik gebruik hier thuis Maldon)
2 teentjes knoflook, flinterdun gesneden
4 dunne stukjes gember
2 bosuitjes in stukjes gesneden

Methode
Ik begin meestal met het weghalen van alle overtollige vetjes bij de pootjes en vleugels. Ik spoel ze dan af en laat ze uitlekken.
In een kom mix ik zeezout en de 5 spices poeder. Het is heel moeilijk om precies de verhouding aan te geven, maar uiteraard moet je meer 5 spices poeder hebben dan zout. Anders wordt t gewoon te zout en is het niet te eten.
Pak een bakplaat uit de oven en spray het met wat olie.
Plaats de kippetjes op de bakplaat en bestrooi met het zoutmengsel. Draai ze om en doe hetzelfde.
In een voorverhitte oven van 200 graden, bak je de kippetjes krokant en goudbruin in ongeveer 30 minuten.
Draai je kippetjes wel halverwege zodat ze rondom krokant worden.
Wanneer je kippetjes bijna klaar zijn kan je in een wok wat olie verhitte en daarin de gember en de knoflook bakken tot de aroma vrijkomt.
Voeg hierna de kippetjes toe en schep goed om.
Serveer ze met wat van de gesneden bosui.

Aanvalluh!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Ken Hom 5 spices krokante kippetjes

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.