Receptinspiratie krijg ik van overal en sinds kort heb ik daar een lijstje voor; wanneer ik iets tegenkom dan schrijf ik het in een notitie op. Komt mooi van pas wanneer je het even niet weet. Al Googlelend ontdekte ik ‘Recepten van Jumbo: Wat eten we vandaag‘. Handig en een boel leuke recepten te vinden.

Toeval bestaat niet, want ik kwam daar dus dit recept voor een katsu sando tegen. Op Social Media zag ik namelijk de ene na de andere een katsu sando delen en toen ik het recept tegenkwam dacht ik: it’s a sign, let’s go!

Japanse katsu sando met kip

De Japanners zijn kampioen in van die rijkelijk belegde sandwiches (deze egg sando ook hemels) en daar valt deze ook onder. Maak dit Japanse broodjes recept wanneer je wat vroeger moet eten en lekker makkelijk. Je kan de kip heel goed van te voren bereiden, hoef je ze alleen te bakken voor je gaat eten. Op de site van de Jumbo kwam ik het tegen met varken, maar ik koos voor kip in mijn variant. Dat mag. Ook zag ik wagyu en garnalenversies hiervan, dus die ga ik binnenkort proberen.

Tonkatsu saus

Dit is een bruinige zurige saus met vleugje zoete inval. Je kan er ook wat gestampte geroosterde sesamzaadjes doorheen mengen als je dat lekker vindt. Zelf geef ik de voorkeur aan een okonomiyaki saus.

Recept Katsu Sando met kip

Ingrediënten
~ 2 personen voor een avondmaaltijd en 4 personen voor de lunch

4 kippendijfilets
Bloem
Peper en Zout
2 eieren
Panko, Japanse broodkruim
Zonnebloemolie om in te frituren
Witte of rode kool
Halve medium ui
1 tl gele mosterd
Tonkatsu* of Okomomiyaki saus**

De bloem en panko leg je allebei in een diep bord, en zorgt dat je voldoende hebt om je kippendijfilets te paneren.

*Tonkatsu saus
Kan je maken of kopen van “Bull Dog Vegetable & Fruit Sauce” 😉

Zo maak je katsu sando met kip

Snij je kippendijfilet zo nodig dat de filets even dik zijn overal.
Leg tussen twee vellen bakpapier en stamp met de onderkant van een glas lekker plat. Met een koekenpan kan dit overigens ook.
Breng op smaak met zout en peper.
Neem 3 diepe borden en doe in de eerste de bloem, in de tweede klop je de eieren los en in de derde de panko.
Haal de kippendijfilets eerst door de bloem en schud het te veel af. Haal ze vervolgens door het ei en tot slot door de panko. Druk de panko een beetje aan. (Wil je een extra dikke korst, dan herhaal je de laatste 2 stappen)
Verhit ruim olie in een koekenpan en bak de kippendijfilets in ca. 4 min. per kant goudbruin en gaar. Laat uitlekken.
Toast indien gewenst je sneetjes brood met een likje boter aan beide kanten.
Snijd ondertussen je ui en kool in flinterdunne reepjes.
Besmeer 4 sneetjes met een likje mosterd.
Leg er de kippendijfilets en wat kool en wat uien.
Besmeer nu de andere 4 sneetjes met de Tonkatsu of Okonomiyaki saus.
Halveer de sandwiches. Serveer per 2, tegen elkaar aangelegd.
Extra saus altijd welkom 😉

FEBC3317 E0B0 4911 81D7 AF0EF1BE098A 683x1024 - Katsu Sando met kip - een Japans broodje

Nog meer Japans eten maken? Neem zeker ook een kijjkje bij mijn Japanse recepten, staat genoeg lekkers tussen.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Katsu Sando met kip - een Japans broodje

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

4/5 (1 Review)