Kamperen in Frankrijk // Dit jaar gingen we vroeg op vakantie, dit vanwege mijn omaatje die 100 jaar oud werd. Dat moest gevierd worden en dus vlogen we aan het begin van de vakantie naar Curacao om dat samen met haar te vieren.

Eenmaal terug merkte ik al snel dat ik dacht..oef ik moet iets verzinnen om te doen met de mini’s. De vakantie duurde namelijk nog lang EN wonen in een appartement betekent dat je niet lekker naar buiten kunt om te spelen wanneer jij dat wilt.

Ook merkte ik dat we behoefte hadden aan rust, lekker met zn viertjes weg en even helemaal niks “moeten”. De BF en ik besloten dat we een weekje weg konden in augustus. En toen begon de zoektocht. In NL blijven of toch ietsje verder rijden?

AD0141C1 B1CF 497C A766 1EBA0B804DDB 768x1024 - Culinessa Travels: Kamperen in Frankrijk met Villatent

Kamperen in Frankrijk met Villatent

Vorig jaar ging ik samen met de mini’s naar het leuke Zwier in Vinkeveen. Het glampen bij Zwier was me zo goed bevallen dat ik het wel aandurfde dit nog een keer te doen. Na een aantal avonden het internet afstruinen viel onze keuze op de luxe safari tenten met sanitair van Villatent met wel 39 campings door Europa (Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en Kroatië). Met oog op het wisselvallige weer thuis besloten we dat het deze keer kamperen in Frankrijk werd. 8h30 rijden volgens Google Maps. Dat was goed te doen. Op de terug weg kozen we halverwege de reis voor een tussenstop met overnachting. Dat leek ons relaxter met de twee kleintjes.

Ok, aan de ene kant gingen we kamperen, maar wel met de luxe van een huisje. Dat wil zeggen met keuken, wc en badkamer. Een gas bbq die voor je klaarstaat op een terras met zitjes en een hangmat. YESS, daar werd ik heel blij van! 

Een aantal dagen voor vertrek kregen we een kaartje toegestuurd van Villatent. Erg attent vond ik dat! We waren er zo aan toe en de mini’s stonden te springen.

Flower camping La Bretonniere in St Julien des Landes

Het werd Flower camping La Bretonniere in St Julien des Landes, in La Vendee. Hoe de safaritent er van binnen uit zag, kun je het beste bekijken op de site van Villatent zelf. We kwamen na 20hr aan op de camping en werden hartelijk ontvangen door de eigenaren. Er was een Nederlands sprekende medewerkster die ons uitleg gaf. Heel fijn, want iedereen was moe na de lange rit en mijn Frans was niet op zn best.

Bij de receptie kun je ook kleine boodschapjes halen. We kochten wat eieren, boter, aardbeien jam en melk. Voor vers brood konden we gewoon iedere ochtend naar het winkeltje bij de camping. YESS we like! Ook een top initiatief vond ik de watertap. Je kocht credits en zo kon je naar behoefte je flesje vullen! Less waste en geen gesjouw! Me like!

De camping had verschillende faciliteiten. Hoog op het prioriteiten lijstje van de kids stond zwemmen. Dat kon iedere dag van 10h id ochtent tot 20hr in de avond. Er waren twee zwembaden waarvan een verwarmd. Verder was er een animatie programma en konden de kinderen op de trampoline springen, ping pongen en was er een speeltuin voor de kleinere kindjes.

In de avond kon het in St Julien goed afkoelen, dus was het een fijne verrassing dat er bij aankomst in onze tent een kacheltje klaar stond voor gebruik.

8EE72384 F329 4A51 B783 3585B8BD2445 683x1024 - Culinessa Travels: Kamperen in Frankrijk met Villatent

GLAMPEN is LEUK!

Volgens mij heb je nu wel door dat wij het glampen leuk vonden! De voordelen van glampen vind ik echt fijn, lekker buiten in de natuur zijn (oké los van alle beestjes die er overal om je heen kriebelen), gezelligheid van de buren om je heen, maar niet alles mee hoeven sjouwen van huis uit, een bed om in te slapen, een douche en wc waar ik niet voor hoef te lopen en een keukentje met koelkast en vriesvak zijn voor mij echte kadootjes! OH en ELKE dag BBQ-en. Daar werden wij heel blij van! En de hangmat! OH yes, ik wil die hangmat hier thuis ook wel! GE-WEL-DIG!!

Waar je wel op moeten letten als je gaat glampen: je hoort wel echt alles wat de buren doen, dus de kids moesten daar wel een beetje aan wennen. Als iemand kucht, praat of een scheet laat hoor je dat heel goed, in de nacht nog veel beter. Haha! Denk er dus om ;).

Wat hebben we gedaan tijdens onze week kamperen in Frankrijk?

Vooral NIKSen niksen en niksen, haha. Lekker hangen in de hangmat, beetje zwemmen, boodschapjes doen, lunchen, nog meer zwemmen. Je kent het wel.

Les Halles in Bretignolles
Leuk om te doen in de omgeving vonden wij de markt, Les Halles in Bretignolles. We kochten daar onze boodschapjes voor de lunch en ons avondeten en wat Franse, eetbare souvenirs voor thuis. Lekkere honing die lokaal gemaakt wordt. Deze markt is er iedere donderdag en iedere zondag. Heel groot en mega veel kraampjes met niet alleen maar eten, maar ook een heleboel leuke handgemaakte items.

Dagje strand: Les Sables d’Olonne
Een dagje strand stond ook op de planning, dat kan heel goed bij Les Sables d’Olonne . We gingen op zoek naar schelpjes voor thuis en daar zijn we goed in geslaagd. Het schijnt dat het een populair strand is om te surfen. Wel zagen we dat het druk was, maar als je een stukje doorrijdt kom je uit op een plekje waar je heel goed tussen de rotsen door kunt chillen.

Verder hebben we vooral lekker liggen luieren, spelletjes gespeeld, naar de disco met de kids om een drankje te drinken en gezellig samen eten. Ieder ochtend het ontbijtje halen bij de bakker was een feestje! 

EBCA988B A659 4EB6 82AD 4A76A007F05F 683x1024 - Culinessa Travels: Kamperen in Frankrijk met Villatent

Voor het eerst kamperen; wat neem dan je mee?

Ik ben dus echt een kampeer virgin. Het was dan ook heel handig dat ik op de site van Villatent kon zien wat er ter plekke allemaal geregeld was en wat ik zelf mee moest nemen aan spullen. Ook checkte ik de handige lijst van de ANWB. 

Er ging dus een boel mee, maar bij aankomst merkten we dat we nog best wat spullen nodig hadden. Dus dat werd een rondje supermarkt! Wil je weten wat ik precies bij me had en wat ik nog moest kopen, check dan het artikel waarin ik uitgebreid inga op mijn camping boodschappen.

BD6C1C61 178B 4838 A8D3 0FD49720CCB6 880x1024 - Culinessa Travels: Kamperen in Frankrijk met Villatent

Heb je nu ook zin om een Villatent vakantie te boeken en lekker te gaan kamperen in Frankrijk of op een van de andere locaties in Europa? Check dan vooral even de website via www.villatent.com

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Culinessa Travels: Kamperen in Frankrijk met Villatent

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking 
met een bedrijf of merk. 

Iets lekkers maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt en is het gelukt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.