Soms heb je van die dingen die je gewoon een keertje wil uitproberen. Waarom? Omdat het bijna te simpel voor woorden lijkt en je je afvraagt of het echt zo lekker is als dat het er op de foto’s uitziet.

Japanse Souffle Cheesecake

Zo ook met deze Japanse Cheesecake (eigenlijk Japanse Souffle Cheesecake genaamd). Ik zag hem voor het eerst op de blog van Vickiima en besloot onlangs om het uit te proberen. Nu de nieuwe mini er is heb ik nog niet echt mn draai gevonden mbt zorgen voor de kids vs zorgen voor de rest van het huis en onze maagjes. Gelukkig helpen de familie en vrienden goed en krijgen we allemaal lekkere dingen voorgeschoteld (ahum ze weten natuurlijk bij wie ze op bezoek gaan).

Afgelopen zondag had ik even tijd voor mezelf. De mini was op pad met familie en de BF was er ook niet. De nieuwe mini viel in slaap en ik zag mijn kans schoon en bakte een taart. Je had er immers maar 3!! ingredienten voor nodig. Ik moest even ontsnappen aan de melkfabriek waar ik in terecht ben gekomen de afgelopen 4 weken en oh wat werd ik weer blij van het resultaat.
IMG 8156 1024x1024 - Japanse Cheesecake met 3 ingredienten
Op Instagram liet ik m al zien en ik kreeg er heel veel reacties op. Zowel op Instagram (@Culinessa) en Facebook als hier op de blog blijft het leuk om jullie reacties te lezen.

Mijn bakvorm was iets groter, dus ik kreeg een wat plattere Japanse Cheesecake, maar de smaak daarentegen was perfect! Het is geen cheesecake zoals je gewend bent, maar een wat luchtigere cake.

IMG 8152 1024x1024 - Japanse Cheesecake met 3 ingredienten

Recept Japanse Cheesecake

Ingrediënten

125 gr Cream Cheese (ik gebruik Philadelphia)

120 gr Witte Chocolade
3 koude Eieren
Optioneel – Rasp van 1 citroen
Optioneel – scheutje vanille essence

Hoe maak je Japanse Cheesecake

Neem een ronde bakvorm (ongeveer 18 cm) en vet deze in met boter.
Splits de eieren. Plaats het eiwit in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 graden. (ik heb een heteluchtoven)
Breek de witte chocolade in stukjes en leg ze in een kom in de magnetron.
Verwarm de chocolade gedurende 30 seconden en schep alles om. Is het nog niet helemaal gesmolten,
leg dan weer in de magnetron en verwarm gedurende 20 seconden.
Wanneer je chocolade helemaal gesmolten is voeg je de roomkaas toe en mengt alles tot een glad geheel.
Voeg nu het eigeel, de citroenrasp en een scheutje vanille essence toe. Meng goed en leg apart.
Klop je eiwit tot stijve pieken met een elektrische mixer.
Verdeel het eiwit in 3 delen en meng dit per deel met het beslag. Meng goed tot je een glad en luchtig beslag krijgt. Doe je dit niet, dan kan het zwaardere gedeelte van het beslag naar beneden zinken.
Giet het beslag in de bakvorm.
Vul 4 kleine ovenbestendige kommetjes met water en plaats die in de hoeken van de bakplaat op de laagste stand in de oven.
Bak nu de cake 15 mins op 170 graden, vervolgens 15 mins op 160 graden en vervolgens 15 mins terwijl de oven uit is, maar nog wel dicht.
Bestrooi met poedersuiker wanneer het afgekoeld is en serveer!

Groene thee Japanse cheesecake

Wil je een keertje variëren? Ik maakte ook een groene thee variant. Hoe? Nou heel simpel, ik deed er een halve eetlepel Groene Theepoeder bij. Ook dit gaf een heerlijk effect. Nog extra witte chocolade schaafsel erbovenop en t was een waar feestje!IMG 8155 1024x1024 - Japanse Cheesecake met 3 ingredienten

 

3/5 (7 Reviews)