Soms kom je van die speciale webwinkels tegen en vandaag vertel ik jullie over mijn laatste ontdekking Amesi.nl. Dat we hier thuis gek zijn op Italiaans eten, kan je niet ontgaan zijn.

Ik denk dat wij zeker 1x per week pasta pesto met basilicum of met rucola of met pistache, op speciaal verzoek van mijn mini. De nichtjes die kunnen weleens vragen of ik pasta bolognese voor ze wil klaarmaken en zelf zijn de BF en ik ook dol op anti pasti. In de zomer eten we vaak ook een Italiaanse klassieker met biefstuk en parmezaanse kaas en een stroop van basilicum, ook wel Tagliata di Manzo genaamd. Zo simpel, maar zo goddelijk lekker!

In mijn zoektocht naar pareltjes om mee te koken, kwam ik terecht op de website van Amesi.nl. Ik zag bijzondere producten als zoals zwaardvis ingemaakt, pistache pesto gemaakt van pistachenoten uit de Bronte en hele mooie olijfolie extra vierge. 

Amesi heeft dus een groot assortiment producten uit Sicilië, Toscane en La Marche. De producten worden geïmporteerd bij de lokale producenten en boeren en er wordt gewerkt met eerlijke ingrediënten. Er worden geen kunstmatige toevoegingen gebruikt.

Na het zien van zoveel lekkernijen was ik benieuwd naar het verhaal achter deze webwinkel. Ik contacte de eigenaren en vroeg ze het hemd van hun lijf. Wat bleek, Tobias zit in Italie en die spot daar de lekkerste producten en samen met een team in Nederland voorziet hij ons van de lekkerste producten. 

image13 - Italiaanse verwennerij met Amesi.nl

Van waar de liefde voor (Italiaans) eten?
Ik denk dat het houden van Italië, onlosmakelijk is met het houden van Italiaans eten. Italianen houden van lekker eten (zoiets als wat nederlanders hebben met het weer, hebben de Italianen met eten). Het is het gesprek van de dag en bijna elke streek heeft zo zijn eigen gewoontes en gerechten.
 
Koken jullie zelf ook? En zo ja, wie heeft jullie leren koken? 
Zelf ben ik pas echt gaan koken nadat ik naar Italië ben verhuist. Samen met vrienden koken, maar ook de tips van de visboer of groenteboer hebben mij geholpen Italiaanse gerechten te leren koken. Zo heb ik veel geleerd van mijn visboer, Filippo. Hij geeft mij vaak advies over hoe ik de vis moet bereiden. Sinds ik op Sicilië woon eet ik wel zo’n 3 a 4 keer per week vis!
 
Wat koken jullie dan graag?
Ik kook graag pasta con pesce spada (pasta met zwaardvis). Het is heel eenvoudig te bereiden. Koop een stuk zwaardvis en snijd deze in kleine stukjes. Bak de stukjes vis zachtjes aan met een beetje knoflook, zout en peper. Eenmaal aangebakken haal je de stukjes zwaardvis uit de pan en blus je het geheel af met een beetje witte wijn. Doe wat tomaten in kleine stukjes of tomatensaus in de pan. Doe er wat kappertjes en olijven bij en laat het geheel zachtjes koken. Ondertussen kook je de pasta. Doe de zwaardvis uiteindelijk weer in de pan bij de saus en laat hem nog even opwarmen. 
Voeg op het allerlaatste een eetlepel extra vierge olijfolie toe en meng de pasta door de saus en klaar is je pasta met zwaardvis!
 
Wat is jullie favoriete Italiaanse recept?
– Ontbijt
In de zomer periode granita met amandelen en slagroom bij de bar (een echte calorieën bom!) Granita is een soort waterijs verkrijgbaar in diverse smaken. Heerlijk verfrissend wanneer het warm is! Het is een typische Siciliaanse gewoonte om Granita te eten voor ontbijt dus je zult niet de enige zijn die dit bestelt mocht je naar Sicilië op vakantie komen. 
 
– Lunch
Zelf hou ik heel erg van fusilli pasta met pistache pesto. Erg lekker pastagerecht en eenvoudig te bereiden. Doe er een klein beetje Philadelphia bij dan wordt het geheel wat smeuïger. De pesto die wij verkopen op onze webshop is gemaakt van pistachenoten welke groeien op de hellingen van de Etna.
 
– Diner 
Een lekkere Spigola vis (een zeebaars achtige vis) uit de oven met aardappeltjes. Doe er een beetje sla bij en je hebt in één handomdraai een heerlijk gerecht op tafel! 
 
Hebben jullie een favoriet Italiaans kookboek? Welke is dat dan en welk gerecht moeten we dan klaarmaken?
Ja, “Koken tussen vulkanen” van Ko Sliggers. Een prachtig vormgegeven kookboek met heerlijke recepten en verhalen achter de recepten (voornamelijk Siciliaanse gerechten want de schrijver doet een soort verslag van zijn reis door Sicilië).
Het boek was tevens het kookboek van het jaar 2014.
 
Welke 3 ingredienten zullen we altijd bij je thuis treffen?
Goede fles olijfolie extra vierge, verse citroenen en pure chocolade! (dat laatste ben ik gek op!)
 
Welke producten van Amesi.nl moeten we gewoon proberen?
Onze olijfolie van Gulino moet je in huis hebben. Ik weet dat er op het moment veel discussie is over olijfolie (over de kwaliteit en de herkomst) nou als je echte extra vierge olijfolie wilt proeven moet je die van Gulino proeven! Gulino is een lokale olijfolie producent uit de omgeving van Ragusa, zuid-oosten van Sicilië).
 
Jouw hotspots om lekker te gaan eten?
Door mijn werk als events manager eet ik veel buiten de deur in restaurants op Sicilië. In Nederland ken ik niet zoveel hotspots (ik woon al ruim 6 jaar in Italië) maar tijdens mijn studententijd kwam graag bij Da Vinci in Groningen (aan de Turfsingel) waar je erg lekker Italiaans kunt eten (zelfs de Italianen kwamen er graag eten dus dan moet het wel echt Italiaans eten zijn!).

Check dus Amesi.nl en Buon Appetito!!

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Italiaanse verwennerij met Amesi.nl

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]