Onlangs had ik een afspraak met mijn mini ergens en ik besloot om een keer verstandig te doen. In plaats van onnodig veel geld voor een lunch neer te tellen bedacht ik me, zeker met mijn “koken met wat ik in huis heb” instelling, dat ik mijn lunch gewoon mee zou nemen. Uiteraard moest het wel iets lekkers zijn, dus dook ik mijn voorraadkast in en al snel dacht ik, JA!, ik ga Italiaanse pasta salade maken. Deze salade leerde ik maken van twee van mijn beste vriendinnen, die ook Italiaans zijn (Siciliaans om precies te zijn). Mijn herinneringen aan deze salade zijn verbonden aan de vele boottochtjes die we maakten in Amsterdam. Lekker langs de grachten, salade erbij, wijntje en tja een topavondje dus! Bijna alle Italiaanse gerechten die ik maak heb ik van hen geleerd, inclusief deze pasta salade dus. Ik maakte deze salade en nam het heel braaf mee in de lunchbox Elipse van Rosti Mepal. Een winnaar wat mij betreft, omdat je alles apart mee kunt nemen en wanneer je de salade opeet, lijkt het net of je hem net hebt staan klaarmaken.

IMG 5407 e1411296413633 1024x1024 - Italiaanse pasta salade

Recept voor een Italiaanse Pasta Salade

~2 personen
Ingrediënten
150 gr Pasta (casareccia/ penne/fusilli)
1 blikje Tonijn in olijfolie
50 gr Cherry tomaten
50 gr Groene olijfjes gesneden
16 Orrechiette Mozarella
2 EL kappertjes
Zout en peper
2 EL geroosterde pijnboompitten
[Optioneel] Olijfolie extra virgin

Methode
Kook de pasta volgens de verpakking. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.

Snijd je cherry tomaatjes in  partjes.
Voeg nu alle ingrediënten (behalve de pijnboompitten) toe en meng goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
[Optioneel] maar mocht je het lekker vinden, dan kun je nog wat olijfolie toevoegen.
Bij het serveren strooi je de pijnboompitten eroverheen.
Ik vind het heerlijk om bij deze Italiaanse pasta salade wat brood te serveren.

IMG 5410 e1411298894807 1024x1024 - Italiaanse pasta salade

Zoals jullie weten, vier ik deze week mijn eerste blogverjaardag < H O E R A>, dus heb ik een verrassing voor jullie! Samen met Rosti Mepal geef ik 2 van mijn perfecte lunch attributen weg:  de lunchbox to go Elipse en de  Justwater drinkfles.  Waarom perfect? Ik ben gek op het maken van water met een smaakje en omdat deze fles transparant is, is het gelijk een feestje voor het oog. De Elipse lunchbox spoort echt aan om je lunch thuis te make en mee te nemen. Het heeft 2 lagen, dus je kan zelf bepalen waar je wat bewaart en het kleine bakje kun je vullen met bijvoorbeeld nootjes of dressings. 😉 De elastieke band zorgt ervoor dat alles netjes op zn plek blijft.

Rosti Mepal produceert al 60 jaaar kunststof producten voor eten en drinken. Iedereen kent de bekende drinkbekers en lunchboxen voor kinderen (Ik kon het niet laten en kocht de Hello Kittly lijn voor mijn mini), keukenartikelen en bewaardozen. Wist je dat ze ook mooi servies hebben? Op dit moment staat de Pebbles lijn heel hoog op mijn verlanglijstje, maar moet ik mijn BF nog even overtuigen waarom we het nodig hebben.

Winactie
Goed! Wie wil er ook een setje van deze beauties winnen? Ik mag dus 2 keer een setje weggeven. Wat ik van je wil weten:
1. Wat zou jij maken in deze lunchbox (niet de pasta salade!) en in de drinkfles?
2. Maak gebruik van een geldig email adres zodat ik je makkelijk kan bereiken.
3.  Optioneel, maar leuk als je me ook volgt op  Facebook , Instagram of Bloglovin .

Begin maar vast met na te denken welke kleuren jij zou willen hebben 😉 Je hebt tot en met 26 Oktober om mee te doen. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je uiteraard in de recentelijk geopende webshop al wat aankopen doen!

Vond je dit receptje lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.

[fblike]

0/5 (0 Reviews)