Italiaanse pasta salade

Onlangs had ik een afspraak met mijn mini ergens en ik besloot om een keer verstandig te doen. In plaats van onnodig veel geld voor een lunch neer te tellen bedacht ik me, zeker met mijn “koken met wat ik in huis heb” instelling, dat ik mijn lunch gewoon mee zou nemen. Uiteraard moest het wel iets lekkers zijn, dus dook ik mijn voorraadkast in en al snel dacht ik, JA!, ik ga Italiaanse pasta salade maken. Deze salade leerde ik maken van twee van mijn beste vriendinnen, die ook Italiaans zijn (Siciliaans om precies te zijn). Mijn herinneringen aan deze salade zijn verbonden aan de vele boottochtjes die we maakten in Amsterdam. Lekker langs de grachten, salade erbij, wijntje en tja een topavondje dus! Bijna alle Italiaanse gerechten die ik maak heb ik van hen geleerd, inclusief deze pasta salade dus. Ik maakte deze salade en nam het heel braaf mee in de lunchbox Elipse van Rosti Mepal. Een winnaar wat mij betreft, omdat je alles apart mee kunt nemen en wanneer je de salade opeet, lijkt het net of je hem net hebt staan klaarmaken.

italian pasta salad to go elipse

Recept voor een Italiaanse Pasta Salade

~2 personen
Ingrediënten
150 gr Pasta (casareccia/ penne/fusilli)
1 blikje Tonijn in olijfolie
50 gr Cherry tomaten
50 gr Groene olijfjes gesneden
16 Orrechiette Mozarella
2 EL kappertjes
Zout en peper
2 EL geroosterde pijnboompitten
[Optioneel] Olijfolie extra virgin

Methode
Kook de pasta volgens de verpakking. Spoel af onder koud water en laat uitlekken.

Snijd je cherry tomaatjes in  partjes.
Voeg nu alle ingrediënten (behalve de pijnboompitten) toe en meng goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
[Optioneel] maar mocht je het lekker vinden, dan kun je nog wat olijfolie toevoegen.
Bij het serveren strooi je de pijnboompitten eroverheen.
Ik vind het heerlijk om bij deze Italiaanse pasta salade wat brood te serveren.

elipse box

Zoals jullie weten, vier ik deze week mijn eerste blogverjaardag < H O E R A>, dus heb ik een verrassing voor jullie! Samen met Rosti Mepal geef ik 2 van mijn perfecte lunch attributen weg:  de lunchbox to go Elipse en de  Justwater drinkfles.  Waarom perfect? Ik ben gek op het maken van water met een smaakje en omdat deze fles transparant is, is het gelijk een feestje voor het oog. De Elipse lunchbox spoort echt aan om je lunch thuis te make en mee te nemen. Het heeft 2 lagen, dus je kan zelf bepalen waar je wat bewaart en het kleine bakje kun je vullen met bijvoorbeeld nootjes of dressings. 😉 De elastieke band zorgt ervoor dat alles netjes op zn plek blijft.

Rosti Mepal produceert al 60 jaaar kunststof producten voor eten en drinken. Iedereen kent de bekende drinkbekers en lunchboxen voor kinderen (Ik kon het niet laten en kocht de Hello Kittly lijn voor mijn mini), keukenartikelen en bewaardozen. Wist je dat ze ook mooi servies hebben? Op dit moment staat de Pebbles lijn heel hoog op mijn verlanglijstje, maar moet ik mijn BF nog even overtuigen waarom we het nodig hebben.

Winactie
Goed! Wie wil er ook een setje van deze beauties winnen? Ik mag dus 2 keer een setje weggeven. Wat ik van je wil weten:
1. Wat zou jij maken in deze lunchbox (niet de pasta salade!) en in de drinkfles?
2. Maak gebruik van een geldig email adres zodat ik je makkelijk kan bereiken.
3.  Optioneel, maar leuk als je me ook volgt op  Facebook , Instagram of Bloglovin .

Begin maar vast met na te denken welke kleuren jij zou willen hebben 😉 Je hebt tot en met 26 Oktober om mee te doen. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je uiteraard in de recentelijk geopende webshop al wat aankopen doen!

Vond je dit receptje lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.

[fblike]

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vijf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

14 reacties op “Italiaanse pasta salade

 1. Een oude roomijs-verpakking deed bij mij onlangs dienst als broodtrommel, ik heb er geen.
  De ‘To Go Elipse’ box in de kleur Aqua zou ik gevuld met een combinatie van wat in mijn koelkast en kastjes is graag meenemen. Vandaag zou dat bijvoorbeeld sla met komkommer, paprika en geitenkaas met een lekker volkoren broodje zijn. In het ‘JustWater’ flesje in de kleur Azur zou ik het liefst verse kruiden als basilicum of mint met wat citroen en ringetjes peper voor wat pit doen. Handig!

  | Reageer op deze reactie
 2. Oeh ik zou een couscoussalade meenemen, lekker met tomaatjes, feta en rucola. En in de drinkfles iets simpels als water met een citroentje, lekker fris.

  | Reageer op deze reactie
 3. simone

  Deze ziet er uit als de perfecte grootte voor de lunches van mijn vriend.
  Ik lunch elke dag met salades en hij meent dat mijn bakjes te klein zijn en dat hij er geen tijd voor heeft.
  Dat hier alles inpast is perfect!
  Ik zou voor hem hierin een heerlijke gezonde salade maken!

  | Reageer op deze reactie
 4. Danielle Haasnoot

  Gefeliciteerd met je 1 jarige bestaan!!

  Ik zou een frisse en gezonde haver salade met venkel & cranberry meenemen.
  Ingredienten:
  – gekookte haver
  – fijngesneden venkel
  – cranberry
  – stukjes verse vijg
  – fijngesneden dille
  – gehalveerde bruine amandelen
  – parmazaanse kaas
  – citroen sap
  – olijfolie
  – peper&zout

  In de drinkfles zou ik limoen met water doen ( voor s’ avonds eventueel extra suiker, rum en munt erbij

  | Reageer op deze reactie
 5. Chan

  In de lunchbox zou ik quinoa salade meenemen met geitenkaas en walnoten en granaatappel. In de fles zou ik water met munt en citroen doen 🙂

  | Reageer op deze reactie
 6. Charlotte

  Gefeliciteerd met het 1 jarige bestaan! Super!
  Iig in de drinkfles gaat zelfgemaakte koude gember thee met honing en citroen 😉
  In de lunchbox doe ik dan quinoa/ bulgar of wilde rijst met avocado, rucola, geraspte wortel en feta. Op smaak maken met peper, zout, knoflook en olijfolie. Je kan er uiteraard ook nog kidneybonen, noten of pompoenpitten doorheen doen. Heerlijk en toch gemakkelijk om te maken.

  | Reageer op deze reactie
 7. Willemien

  Proficiat Culinessa. In de lunchbox zou ik lekker mijn bruine boterhammen met kaas doen en wat tomaatjes. En in de drinkfles een lekker sapje. Een prima lunch voorop een werkdag.

  | Reageer op deze reactie
 8. Wat een leuke actie! Ik ben absoluut geen brood-luncher, dus ik neem vaak een boullion of soepje mee (in de beker) en een andere favoriet is een salade met kikkererwten en tonijn. Paar kerstomaatjes en een uitje erbij en klaar is je simpele maar voedzame lunch!

  | Reageer op deze reactie
 9. Oh leuk, ik doe graag mee! Ik word altijd gek van niet de juiste bakjes in huis hebben en ik wil graag wat gevarieerder lunchen tijdens werkdagen. Ik maak altijd een pittig thais tomatensoepje, waar ik het liefst een grote pan van maak om de volgende dag nog wat mee te kunnen nemen voor de lunch. Het lekkerst met wat witte rijst en garnalen, die zouden dus perfect in het bovenste bakje kunnen. De drinkfles vind ik ideaal voor een heerlijk fris citroen watertje. Ik drink niet veel frisdranken, het liefst gewoon water, maar wat schijfjes citroen maken het toch altijd net wat frisser 🙂 En natuuuuuurlijk volg ik je al op alle kanalen;)

  | Reageer op deze reactie
 10. Judith

  Allereerst gefeliciteerd!
  Oehh, ik zou in de drinkfles zelfgemaakte ijsthee meenemen. In de lunchbox een heerlijk stuk hartige taart van o.a. gegrilde groenten en geitenkaas.

  | Reageer op deze reactie
 11. In de drinkfles doe ik gewoon iets simpel. Water met een takje munt lijkt me zeker lekker en fris.
  In de lunchbox zou ik een koude spaghetti bolognaise doen, een restje van de vorige dag. Maar een lekkere aardappelsalade vind ik ook heerlijk. Ik gebruik dan graag Roseval aardappeltjes, doe er een eitje doorheen en wat bosuitjes. Beetje mayonaise en snoepen maar!

  | Reageer op deze reactie
 12. Anita H.

  Drinkfles: water met citroen, water met verse munt of water met gember. Lunchbox: van alles! Die zou ik sowieso inzetten om “gewoon” stukjes rauwkost mee te nemen. Geen brood in elk geval; dat eet ik niet. Salade van rode bieten met zachte geitenkaas, zalm (uit blik) en bieslook bijvoorbeeld. Mooie winactie!!

  | Reageer op deze reactie
 13. Van harte gefeliciteerd met de eerste verjaardag van je blog! Lees het altijd met veel plezier 🙂
  Favoriete lunch van ons zijn eigenlijk de leftovers van de avond ervoor, vandaag bijvoorbeeld citroen basmatirijst met kip tikka en voor in het bakje een heel klein beetje van mijn befaamde lemongrass chilipaste 🙂
  En om te drinken, mijn recente favoriet: bubbletea, maar dan van koffie 🙂

  | Reageer op deze reactie