Yeah! Jullie weten intussen allemaal wel dat ik gek ben op burgers. OK misschien zelf een beetje obsessed! Vandaag is het (Inter!?)National Hamburger Day en ik kon het natuurlijk niet laten om met jullie mijn hamburger favorieten te delen!

Ondanks dat ik zwanger ben blijf ik natuurlijk wel mijn liefde voor dit broodje behouden. Dat betekent op dit moment wel dat mijn burger doorgebakken moet zijn, maar let me tell you, als je er zo een zin in hebt, dan wil je ook wel eens een compromis sluiten. Uiteraard moeten de rest van de ingrediënten wel van top kwaliteit zijn, maar voor nu is dat doorbakken stukje goed te doen. Hoe erg ben ik hahahah. Ach wat zal ik zeggen, je bent een hamburger meisje of je bent het niet.

Even mijn tips op een rijtje voor ik wat recepten met jullie deel 😉
1. Wanneer ik het recept maak voor hamburgerbroodjes, dan gebruik ik of het recept van Ellen van In My Red Kitchen of het recept van PJ van Nombelina. Beiden hebben ze het recept van Levine als basis maar dan met hun eigen twist. Kijk zelf maar welke van de drie je voorkeur heeft.
2. Wanneer we ze kopen, ga ik eigenlijk altijd voor een Brioche achtig bolletje. Vlaamsch broodhuys verkoopt er twee verschillende: kleintjes en grote! Een mega grote hit bij iedereen. Zo weer een geheimpje verklapt!
3. Ik haal vlees bij de slager. In mijn geval is dat heel vaak bij Slagerij van ES op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Ik leg uit wat ik met het vlees wil en hij snapt me.
4. Belangrijk ook om je vlees op kamer temperatuur te gebruiken. Laat het dus gerust een halfuurtje staan voor je echt aan de slag gaat.

5. Hellmanns is mijn favo mayo om te gebruiken. Lekker romig met een klein zuurtje!

Zo en dan nu mijn recepten.
Ik heb een fingerlicking good Aziatische burger!
Een heerlijke Chipotle burger
Een Spicy burger met een Asian twist

Een 5 Napkin klassieker

IMG 8649 - International Hamburger Day
IMG 9099 Version 2 1024x1024 - International Hamburger Day
IMG 8001 e1401780548616 1024x1024 - International Hamburger Day

Ok en als je echt niet zelf wil maken, ga dan langs bij mijn held: Simon, my beef chief! Ik at onlangs ook een heerlijke burger (de Burgeresse) bij Ter Marsch en co, waar over later meer.
IMG 7959 e1401649152711 1024x1024 - International Hamburger Day
IMG 8936 e1432807480436 1024x916 - International Hamburger Day