Instagram proof restaurants Amsterdam // Ik vroeg Eliane Roest van instagrambloggers.nl naar haar top 10 knapste hotspots in Amsterdam waar je lekker kunt snacken of een hapje eten. Verder zijn deze Instagram restaurants ook nog eens bloedje mooi zijn om op de foto te gaan 😉 Lezen jullie even mee?

Aan het einde deel ik nog wat favorieten die er ook bij horen wat mij betreft!

Instagram

Een Instagrammable foodietour
door Amsterdam met Eliane


Instagram proof restaurants // Geen citytrip naar Amsterdam zonder je zelf Instagram-proof op de grachten te positioneren met een Instagrammable snack. Speciaal op verzoek van Culinessa verzamelde ik de meest Instagrammable snacks van Amsterdam. Zodra je deze bites op je Insta zet, kan je de likes binnen zien stromen. Let’s go!

Instagram restaurants Amsterdam

Polarberry | Prinsengracht 232
Op nummer 1 vinden we natuurlijk een plek die opgezet is door een Instagrammer woonachtig in Amsterdam @polabur. Haar Instagram-proof hotspot Polaberry is een walhalla voor fashionable instapmeisjes en strategisch gepositioneerd aan de grachten. Makkelijker kunnen we het niet maken. 

https://www.instagram.com/p/BwNQeQQAbVv/

Pluk Amsterdam | Reestraat 19
Nu we toch in de buurt van de 9 Straatjes zijn, loop maar even de brug over de Reestraat in naar nummer 19, waar je Pluk Amsterdam (het grotere zusje van Ree7) kan vinden. Daar bestel je een coffee to go, een smoothie of een lekkere shake. Better yet, als je toch bezig bent, misschien meteen een telefoonhoesje met croissants erop?

https://www.instagram.com/p/Bt5TBHjHg1Z/

Van Stapele | Heisteeg 4
Ben je niet bang voor een rij? Dan is Van Stapele jouw volgende halte in deze Instafoodie tour door AmsterdamHeerlijke chocoladekoekjes gevuld met witte chocolade.

https://www.instagram.com/p/BwMssCiHjhy/

Van Wonderen | Kalverstraat
Een stroopwafel mag natuurlijk niet missen in deze rij. Dus op naar Van Wonderen, daar laat je je stroopwafel versieren met marshmallows, smarties of andere toppings. Leuk: er is ook een vestiging in Utrecht.

https://www.instagram.com/p/BwE9-3IA06D/

Leuke annecdote, ik maakte met de kindjes mijn eigen versie. En die is meer dan goed gelukt, ook erg leuk om te doen met een feestje. #momlife

https://www.instagram.com/p/BhCd2E0DcCx/

Manneken Pis | Damrak
Om de tour niet in een complete suikercoma af te sluiten, heb ik nog een lekkere zak patat met mayo voor je in de aanbieding bij Manneken Pis. Omdraaien voor de meest gefotografeerde plek van Amsterdam en dan kan je zo hop in de trein weer terug naar huis. Ook deze leukerd zit op Utrecht Centraal!

https://www.instagram.com/p/BykTJrgoyhv/

Deze Instagrammable foodietour werd zorgvuldig samengesteld door uw favoriete Instagrammer uit Amsterdam; @elianeroest die zich zelf natuurlijk ook meerdere malen schuldig maakte aan het fotograferen van een lekkernij in Amsterdam. Meer Instagrammable plekken ontdekken? Lees snel verder op Instagrambloggers.nl

Instagram restaurants amsterdam 683x1024 - Instagram proof restaurants Amsterdam

Behalve Eliane haar lijstje, voeg ik zelf graag nog wat toe en geloof me ze zijn allemaal IG worthy.

MOAK pancakes moet er wat mij betreft ook bij, dus ik zag little Miss B aan de te lekkere pannenkoeken. Niet alleen IG proof maar ook kiddieproof!

https://www.instagram.com/p/BzV5lWYozpg/

So Dutch afternoon tea in het hotel de L’Europe

Samen met de mini genoot ik van een heerlijke so Dutch afternoon tea in het hotel de L’Europe. Niet alleen is het eten fantastisch, ook maak je er de tofste foto’s met uitzicht over de iconische Amsterdamse panden.

https://www.instagram.com/p/BsAWxXjACOf/

The Lobby Fizeaustraat
Een andere favoriet blijft de Lobby Fizeaustraat, je ploft hier neer op mooie fluwelen bankjes en waant je in een luxe boho paradijs. Neem mijn favoriet als die op de kaart staat: de Ceviche van Corvina.

https://www.instagram.com/p/BNSM1p2lAnh/

Het QO hotel / Persijn

Bij het QO hotel vind je zoveel leuke hoekjes die IG proof zijn dus die moet ik hier delen met jullie. OF het nou de mooie bar is, Juniper and Kin op de bovenste verdieping of restaurant Persijn. Hier vind je genoeg mooie plekken voor een Insta proof plaatje.

persijn amsterdam culinessa 1 683x1024 - Instagram proof restaurants Amsterdam
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Instagram proof restaurants Amsterdam

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.