Ik doe mijn best om heeeel gauw weer uitgebreid te kunnen koken voor de blog, onder andere van de volgende kookboeken. Ik heb ze binnen, maar kom gewoon niet toe aan echt koken eruit. Echter vind ik ze te mooi om ze voor mezelf te houden en deel ze dan ook met jullie. Zodra ik eraan toe kom ga ik ermee aan de slag. 

IMG 8120 1024x1024 - Inspiratie - Nieuwe kookboeken

Eerlijk eten – Max Havelaar – € 24.95
De Fair Trade organisatie draag ik een warm hart toe. Ik schreef al meerdere malen over deze organisatie. Zo maakte ik 4 fair dips voor een fair feestje en leerde ik hoe je op een andere manier ijsthee maakt en gaf ik mijn eigen draai aan het gebruiken van thee middels het maken van een theesiroop. Ik kon dan ook niet wachten om dit kookboek in mijn handen te krijgen en wat staan er een aantal heerlijke gerechten in. Zo maakte ik de ananas dip met lekkere tortilla chips, was de chocolade cake om te smullen en zo kan ik nog wel 10 gerechten noemen die ik van plan ben te maken.

Mijn keuken – Fontaine Uitgevers B.V – €29.95
Mimi Thorisson is een fantastische vrouw naar mijn mening. Haar blog, Manger, is al even prachtig en het kookboek dat daarop volgde ook. Heel bijzonder ook dat haar man alle fotografie in het boek heeft gedaan. Dat hele intieme en persoonlijke sfeertje verbaasd mij dan ook niet. Bij het bekijken van het kookboek moest ik de hele tijd denken aan fellow foodie Diane van Cuisine de Clementine. Ik zie Diane ook zo later als ze groot is met familie en al op een boerderij. Het geeft je echt het gevoel dat je je dromen achterna moet gaan en ze dan te delen met de mensen om je heen die belangrijk zijn. Dit alles natuurlijk dmv lekker eten en tafelen. De clafoutis is er eentje die ik gewoon M O E T maken.

Sla – Kosmos Uitgeverijen – €24.99
Hier schreef ik al een stukje over, maar hij moet gewoon genoemd worden. Een prachtig kookboek met goede uitleg over het samenstellen van een mooie salade. De fotografie is fenomenaal en ik ben heel blij dat er binnenkort ook een SLA geopend word in Utrecht.

Vier seizoenen koken met Gartine – Kosmos Uitgeverijen – €29.99
Dat Gartine een pareltje is, dat weten jullie misschien nog niet. Ik ben al jaren fan. Waarom?Omdat je de liefde voor eten en de passie voor de moestuin heel duidelijk voelt als je er eet. Lees hier het stukje dat ik over Gartine schreef. Ook was ik al jaren op zoek naar het eerste kookboek dat ze uitbrachten. Gelukkig heb ik die onlangs kunnen bemachtigen. Ik was dan ook meer dan laaiend enthousiast over dit nieuwe kookboek van ze. Ik kon niet wachten. Er staan wederom mooie recepten in die ik eigenlijk stuk voor stuk wil maken.

Rachel Khoo’s Kooktijdschrift – Kosmos Uitgeverijen – €24.99
Ik ben fan van Rachel Khoo, en niet zomaar fan. Mega super duper fan. Ik vind haar zo leuk en heb haar gelukkig al een keertje in het echt mogen ontmoeten. Brengt zij een nieuw kookboek uit, dan moet ik die gewoon hebben. Klaar punt uit. Dit kookschrift blinkt uit in mooie illustraties, leuke anekdotes en wederom lekkere recepten.

Eten uit de Volkstuin – Nieuw Amsterdam – €24.95
Marleen van Es
maakt prachtige foto’s en ik ben heel jaloers op haar groene vingers. Wat voor lekkers er allemaal niet uit de volkstuin komt, wat zij allemaal wel niet op tafel zet en daar mooie foto’s van maakt; ik doe het haar niet na. Na drie jaar een kruidenbak te hebben op mijn balkonnetje die ik elke winter verwaarloos, besloot ik dat het tijd was om me te verdiepen in de wondere wereld van moestuintjes. Met behulp van Marleen hoop ik iig mijn kruidenbak deze winter te redden. To be continued.

Wat eten we vandaag – Spectrum – €25
Een ding merk ik nu, ik heb met de komst van de nieuwe mini tijd tekort. Zitten er echt maar 24 uur in een dag?? Koken schiet er zoals hierboven gezegd op dit moment bij in. Tenminste, uitgebreid en experimenteel koken. Ik was heel erg benieuwd naar dit kookboek van Susan Aretz en de recepten uit dit boek geven je inspiratie en helpen je een handje om lekkere dingen op tafel te zetten waar het hele gezin van kan genieten. Wat beter leren plannen kan echt geen kwaad.

Als echte kookboek fan zijn er alweer een boel nieuwe kookboeken in mijn kast, maar daar kom ik tzt weer op terug. Eerst maar eens in deze duiken. Wat zijn jullie nieuwste kookboeken; je hebt er immers nooit genoeg 😉 (oops..laat de Bf dit maar niet horen)