Dat bloggen leuk is, had ik dat al verteld? Ha, nou ik vind het heel leuk en ik heb me de afgelopen twee jaar ontzettend kunnen verdiepen in deze wondere wereld. Toch heb ik het idee dat ik elke dag weer wat nieuws kan leren (ja, ook op Culinair gebied) en zo ook met betrekking tot het volgende.

Ik ga me vanaf vandaag verdiepen in de wondere wereld die Offley port heet. De komende maand zal ik een heus 3 gangen menu voor jullie bedenken en daarbij de port niet per se in een gerecht verwerken, maar vooral om doe erbij te serveren.

Ik heb er zo een zin in en kan niet wachten om met jullie dit avontuur aan te gaan. Want ja, dat lees je goed ik heb jullie hulp nodig. Alle input is welkom en aan het einde van dit avontuur wacht jullie ook nog iets leuks. Er komt een heuse winactie aan, maar daarover later meer.

Ik kreeg dus 3 verschillende smaken port opgestuurd:
– White port
Offley White is een volle en zoete witte port. Hij is fris en jong en gemaakt van een blend van wijnen uit de rijke voorraad van Offley, het prestigieuze merk dat innovatie combineert met bijna driehonderd jaar ervaring.

Druivensoort en smaak:
Offley White wordt gemaakt van de beste druiven van de traditionele witte druivensoorten uit de Douro-streek, zoals Malvasia Fina, Códega, Viosinho en Gouveio. De druiven worden geplukt wanneer ze volrijp zijn. Offley White heeft een verleidelijke goudgele kleur en een intens aroma dat wordt gedomineerd door toetsen van bloemen, abrikozen, marmelade en gedroogd fruit.

– Tawney
Offley Tawny is een elegante, rode port met een klassieke stijl. Hij is zowel vol als fris en is gemaakt van een blend van wijnen uit de rijke voorraad van Offley, het prestigieuze merk dat innovatie combineert met bijna driehonderd jaar ervaring.

Druivensoort en smaak:
Offley Tawny is een blend en wordt gemaakt van de beste traditionele druivensoorten uit de Douro-streek, met name Touriga Franca, Tonta Roriz, Tinta Amarela, Tinta Barroca en Tinto Cão. Offley Tawny heeft een verleidelijke rood-goudbruine kleur en een subtiel aroma dat doet denken aan rijp rood fruit, verstrekt door tonen van gedroogd fruit die voor extra complexiteit zorgen.

– Ruby
Offley Ruby is een jonge, rode port. Het is een toegankelijke klassieker die is gemaakt van een blend van wijnen uit de rijke voorraad van Offley, het prestigieuze merk dat innovatie combineert met bijna driehonderd jaar ervaring.

Druivensoort en smaak:
Offley Ruby is een blend en wordt gemaakt van de beste druiven van de traditionele blauwe druivensoorten uit de Douro-streek, met name Touriga Franca, Tonta Roriz, Tinta Amarela, Tinta Barroca en Tinto Cão. Offley Ruby heeft een aantrekkelijke en mooie robijnrode kleur en een levendig aroma dat doet denken aan rijp rood fruit, aangevuld met wat complexere toetsen.

Van deze drie denk ik dat we bijna allemaal wel eens Ruby port hebben gedronken. Vooral bij een kaasplankje vinden wij Nederlanders dat best wel lekker. Toch vond ik het leuk om deze keer niet alleen te focussen op kaas, maar wil ik juist iets breder denken.

Hebben jullie een leuk idee, laat maar weten. Ik zou het super vinden als we samen aan de slag gaan.

Who’s joining me for some good old port and food pairing 😉

 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Ik ga op Offley port-avontuurMeer lekkere receptjes vind je hier

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]

 

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.