Zoals jullie konden zien op IG ben ik deze zomer in Italie geweest en nu het hier in NL lijkt alsof de zomer niet lang meer gaat aanhouden, kon ik het niet laten de keuken in te duiken en deze verfrissende Ice tea voor jullie te maken. Mijn inspiratie voor deze Rode Vruchten Ijsthee komt van het allerleukste ontbijttentje in Cesena, Italie: Pappa Reale. Ze maken er de lekkerste pannenkoeken, croissantjes en koffie, maaaar ook deze ijsthee.

Het is trouwens ook een fijn alternatief voor Limonade als je kids hebt, die van mij zijn gewend om niet teveel suiker te drinken in hun limo, dus dit vinden zij ook lekker. Op een warme dag doe je er lekker veel ijsblokjes als je de glazen uitschenkt.

image 2 733x1024 - IJsthee met rode vruchten a la Pappa Reale

Recept Ijsthee met Rode Vruchten en basilicum

4 Theezakjes met rode vruchten ( Ik gebruikte de Summer berries tea van Newby)
1 liter water uit en fles
1 EL bruine suiker
3 takjes basilicum gecrushed  

Hoe maak je Ijsthee met rode vruchten?

Vul je fles met water en voeg er de theezakjes aan toe.
Laat dit minimaal 4 uren trekken en voeg daarna de suiker toe.
Zorg ervoor dat de suiker helemaal is opgelost.
Voeg nu de basilicum toe en laat koud worden in de koelkast. Serveer met ijsblokjes en een takje basilicum in het glas.

image 3 1024x742 - IJsthee met rode vruchten a la Pappa Reale
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - IJsthee met rode vruchten a la Pappa Reale

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)