Surinaamse huzarensalade // Het is bijna oudjaar en ik had zin om alvast na te denken over wat ik zou maken. Ik heb geen zin om heel moeilijk te doen, maar wilde wel een paar lekkere dingetjes op tafel zetten. Eigenlijk wilde ik alleen maar aan de slag met hapjes die ik goed kon voorbereiden. Dus bedacht ik dat ik een stukje Surinaamse traditie in huis ging halen. In Suriname is het namelijk best gebruikelijk om te bbqen met oudjaar. Dus dacht ik, we kunnen niet naar buiten, maar ik kan echt wel de bbq binnenhalen. 

We blijven lekker thuis en ik heb zin om hapjes te maken die je dan ook de hele avond door kunt eten. Ik ga daarom denk ik voor stokbrood met kruidenboter, kippetjes uit de oven en daar hoort ook een huzarensalade bij. Tenminste, voor mij wel. Verder halen we altijd oliebollen en appelflappen in het dorp hier, want die horen gewoon op tafel met oud & nieuw.

Vegetarische huzarensalde

Het recept voor deze vegetarische Huzarensalade is gebaseerd op het recept dat mijn moeder altijd voor ons maakt. Zoals de meeste Surinaamse mama’s en ook de mijne, schrijven ze nooit exact op wat ze doen. Vandaag mijn poging om hem precies te maken zoals hoe zij dat doet en met jullie te delen.
IMG 0557 1024x1024 - Huzarensalade van mn mama

Recept voor Huzarensalade van mn mama

Ingrediënten
500 gr geschilde aardappelen
200 gr (140gr uitgelekt) blikje Bonduelle festini met erwtjes, wortelen en mais
1 kleine ui
35 gr augurken
1/2 Elstar appel 
7 EL Mayonaise
2 tl Suiker
Zout en Peper

Hoe maak je deze Surinaamse huzaren salade?

Kook de aardappelen tot ze gaar zijn en maak er een puree van.
Belangrijk, laat de aardappelpuree goed afkoelen.
Snijdt ondertussen de ui, augurken en de appel heel fijn.
In een mengkom voeg je de aardappelpuree, mayonnaise en suiker toe en maakt er een gladde puree van.
Vervolgens voeg je het blikje bonduelle, appel en augurken en mengt goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper.
Proef en voeg evt nog wat suiker toe. 
Laat ongeveer 10 minuten staan en proef het nogmaals en voeg indien nodig nog extra zout of suiker toe.
In Suriname doen ze er soms ook een gekookt en fijngesneden bietje bij om het een lekkere roze kleur te geven.

Vond je dit receptje voor huzarensalade lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten. 

Ik wens jullie een hele fijne oud & nieuw toe en tot volgend jaar lieve lezers! Wat is het toch leuk dat jullie mijn recepten blijven bekijken. Ben ik heel dankbaar voor!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Huzarensalade van mn mama

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)