Dit recept voor een hot toddy is niet alleen lekker, maar verwarmt je ook echt. Net zoals iedereen schrokken ook wij van die verhoogde energierekening. Doel hier thuis is om die verwarming zo min mogelijk aan te zetten en die rekening uiteindelijk naar beneden te krijgen. Dat bracht me op een idee: behalve wollen truien, kruikjes, mutsen en dekentjes kan een drankje dat je verwarmt ook een uitkomst zijn. Toch?! Ik deel met jullie dit recept dat ik een aantal jaren gelden voor het eerst maakte.

Hot toddy – geschiedenis

Oorspronkelijk is de hot toddy een alcoholisch drankje meegenomen door de Britten uit India. De Hot Toddy werd gemaakt wanneer je verkouden begon te worden. De combinatie van alcohol, kruiden en suiker zou je verwarmen, maar ook keelpijn verzachten en taai slijm oplossen. Lekker verhaal dit he, haha. Now comes the good part.

Kerst drankje

Tegenwoordig zijn er allerlei varianten van te vinden en vandaag deel ik graag met jullie een makkelijk recept; perfect voor koud weer en met de feestdagen om de hoek ook nog eens een leuk welkomst drankje. Deze versie maak je met rode wijn en limo. Easy does it. Een andere leuke cocktail voor kerst is deze gin tonic met cranberries.

Recept hot toddy voor kerst

Ingrediënten

120 ml rode wijn
20 ml Teisseire zwarte bes & cranberry
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
1 steranijs

[Optioneel: suiker om te decoreren].

Zo maak je een hot toddy

Verhit alles in een pannetje en roer goed door.
Leg een eetlepel suiker op een bord en verspreid dat.
Dip ondertussen je glas in water en daarna in het bord met suiker.
Giet de hot toddy in het glas. Sip away!

Een beetje boozy warmte is meer dan welkom, want met dit winterse weer wil je toch alleen maar lekker cocoonen??

Tip: Geen zin om moeilijk te doen, dan kun je uiteraard ook kijken of hier een lekkere kerstwijn naar je smaak bijzit. Ik zag ook pinot grigio in hun assortiment. Daar heb ik echt hele fijne herinneringen aan. Een van mijn eerste favoriete wijntjes uit mijn studententijd. Lekker toegankelijk en niet te droog.

Ben je er nog niet helemaal uit met je menu voor de feestdagen? Ik heb lekker veel kerstrecepten gedeeld of perfecte hapjes voor een borrel.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Hot toddy recept voor kerst

*Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Wijnvoordeel.be

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

0/5 (0 Reviews)