We zitten nu weer in een semi lockdown en het is best een beetje spannend. Niet alleen voor de horeca, maar ook voor ALLE ondernemers in NL. Hoop echt dat het de komende tijd de betere kant op gaat want dit is niks. Tegelijkertijd zien we zoveel toffe initiatieven. Vandaag in the spotlight Miss hot pot.

Miss Hot Pot van Kimmy Lien, bossbabe van de bekende nagelstudio Universal Nails. Via via zag ik een tijd geleden dat ze ook de loempia’s van haar papa ging verkopen. Die wilde ik uiteraard proeven, zeker ook omdat ze berucht zijn in Amsterdam. Toen kwam de echte lockdown en is het er niet van gekomen. Bummerrrr voor mij.

95024D79 1074 47C1 AB78 1589028C8CC7 682x1024 - Hot pot delivery / afhaal van Miss Hot Pot Kimmy Lien

Miss Hot Pot – Kimmy Lien Nguyen

Via social media zag ik een aantal keren deze hotpot voorbij komen en die wilde ik wel proeven. Bleek dat het van Kimmy was. Ik dacht, ja ik moet nu mn slag slaan. Je kan tot en met donderdag bestellen en dan wordt het in het weekend bezorgd.

De BF is namelijk dol op hotpot en ik wilde hem ook wel verrassen. Dat heeft ie namelijk dubbel en dwars verdiend. Missie geslaagd dus!
Miss Hot Pot biedt heerlijke hot pot voor thuis aan. Heb je zelf geen hotpot, no stress, je koopt er dan een bij Kimmy. Dit potje is perfect voor 2.

Hot Pot – Aziatische fondue

Hot Pot is een fondue op basis van een bouillon (in sommige gevallen heb je een fondue pan met een pittige bouillon en een niet-pittige bouillon). Ik schreef er al eerder over, dus mocht je meer willen lezen over hot pot en hoe dat werkt, go for it.

Deze keer kregen we dus een Vietnamese hot pot en wat hebben we gesmuld. De bouillon is vegan btw en was aan de friszure kant. Ik heb me laten vertellen dat dat door fruit komt wat in de bouillon verwerkt zit. De kleur vd bouillon is oranje en ik denk dat dat komt omdat er paprika in zit? Ook weet ik dat men in de Vietnamese keuken veel werkt met anato zaad, dus misschien dat dat t ook is. Kimmy raakte geïnspireerd tijdens een reis naar Vietnam waar ze dit voor het eerst at en van een boeddhist het recept kreeg. Thuis ging ze aan de slag en nu ze het recept geperfectioneerd heeft mag iedereen het proeven.

Erg leuk, want bij deze Vietnamese hotpot krijg je behalve rundvlees (en niet zomaar rundvlees, maar flinterdunne black angus rib eye!), visballetjes, grote zoetwater garnalen, zalm en groenten ook lekker veel sla, kruiden zoals kleine rode pepertjes, bosui en koriander maar ook noedels en dipsausjes: sesamolie en sojasaus.

Dit menu bestelde ik voor twee personen en daar kun je behalve het eten ook een handig klein hot potje bestellen. Superhandig dingetje! In totaal 50 euro voor wat er op de foto te zien is, bezorgd bij je thuis. Ik ben alleen vergeten om een bakje met bladgroenten te fotograferen; stom!

We hebben voldoende gegeten en hadden nog een beetje bouillon en noedels over.

Check it out en order yours now @miss_hot_pot op Instagram.

Ik ben gek op de Vietnamese keuken, dus neem gerust een kijkje bij de Vietnamese recepten.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Hot pot delivery / afhaal van Miss Hot Pot Kimmy Lien

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.