Hoi Sin Spareribs // Zo af en toe kan ik heel blij worden van het kopen van een boek. Geen gewoon boek, maar in mijn geval natuurlijk een kookboek. Een van mijn laatste veroveringen is het kookboek van niemand minder dan de lieftallige Dumpling Sisters. Het gelijknamige kookboek is er een waar ik blij van word. Waarom? Nou heel simpel: Chinees eten is voor mij iets wat ik al van jongs af aan thuis at.

Chinees eten

Mijn moeder is van Chinese afkomst en eerder vertelde ik jullie al wat meer daarover. De Kantonese keuken is er een die ik dus vrij goed ken. De recepten voor Chinese witte nasi, eenvoudige Witte kip, inktvis met zout en peper, gestoomde vis, 5 spices chicken wings, cola kippetjes en karbonaadjes konden dan ook niet ontbreken.

IMG 8514 1024x1024 - Hoi Sin Spareribs van the DUMPLING SISTERS

Een van mijn favo tentjes om te Dim Summen is dan ook Oriental City in Amsterdam. Nu ik dit aan het typen ben loopt het water me in de mond; ik ben er al veels te lang niet geweest. Overigens kun je daar ook heerlijk avondeten en een van de gerechten die wij altijd bestellen is de Hong Kong tjauwmin. Lekkere crispy noodles met een heerlijke dikke saus eroverheen. Vaak met grote garnalen.

In het boek voor mij vrij veel bekende gerechten, maar een van de eerste gerechten die ik maakte uit het kookboek waren de crispy noodle nests. Meestal wanneer je een gerecht namaakt, dan komt het 9  van de tien keer aardig in de buurt, maar mis je toch nog wat. Nou niet met dit recept. Het was exact dezelfde smaak die ik me herinner uit het restaurant. En geloof me we hebben gesmuld.

IMG 8600 1024x1024 - Hoi Sin Spareribs van the DUMPLING SISTERS
IMG 8775 1024x1024 - Hoi Sin Spareribs van the DUMPLING SISTERS

Hoisin Spare ribs

Een ochtend was ik lekker aan het ontbijten in bed en besloot daarna dat ik weer een recept ging maken uit het kookboek. Zin in Chinees eten, dus het tweede recept dat ik maakte waren de Chinese hoisin spare ribs. Ook van dit recept werden we heel blij van en zie de foto’s. Wat een plaatje toch?

Recept Hoisin Spare Ribs ~ 4 pers

Ingrediënten
800 gr spare ribs
vd marinade
1 1/2 EL hoisin saus
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 tl Shaoxing rijst wijn
2 snufjes zout
1/2 EL baking soda
2 tl maizena
Marinade vh lakken
1 1/2 EL hoisin saus
1/2 tl olie (liefst zonnebloem)
1 1/2 EL honing

Hoe maak je Hoisin Spareribs

Was de spareribs, dep goed droog en snijd ze los.
Meng de ingrediënten voor de marinade en voeg ze in een grote kom samen.
Marineer minimaal 2 uur en het liefst een avond van te voren.
Verwarm je oven voor op 200 C graden.
In een klein kommetje mix je de marinade voor het lakken.
Pak een bakplaat en bekleed die met bakpapier.
Leg de spareribs een voor een los op de bakplaat.
Bak ze gedurende 9 minuten en draai ze om en bak nog eens 9 minuten.
Gebruik de helft van de marinade voor het lakken en smeer die over de ribs.
Bak de ribs nogmaals een minuutje of 3 en smeer de rest van de lak erover.
Laat afkoelen en eet smakelijk.

Ik kan niet wachten om de krokante buikspek en de char siu te proberen. Oh en op hun blog en YT kanaal delen ze nog veel meer heerlijke recepten. Het kookboek van The Dumpling Sisters komt binnenkort uit hier in Nederland. Reserveer nu je exemplaar.

IMG 9645 1024x683 - Hoi Sin Spareribs van the DUMPLING SISTERS
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Hoi Sin Spareribs van the DUMPLING SISTERS

Nog meer maken van mijn blog?  Daarvoor verwijs ik je naar mijn recepten.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.


0/5 (0 Reviews)