Vandaag gaan we het uitgebreid hebben over een high tea! Maar eerst: Happy new year!!! We zijn alweer in de eerste week van 2018 en wauw wat was het fijn om even een online detox te nemen en tijd vrij te maken voor mijn gezin en familie. Lekker veel samenzijn en genieten van en met elkaar. 

Een van de dingen die we onlangs deden was het organiseren van een high tea. Mijn zus, die ook weleens hier met jullie recepten deelt, kan bakken als een baas. Dus tja, we zijn wel een beetje verwend hier. Meestal bakt zij voor ons dan brioche boordjes, heerlijk taartjes, cakejes of nog meer lekkers. Dus het zoete gedeelte covered zij meestal. Vandaag leek het me dus leuk om met jullie mijn tips te delen voor het organiseren van een high tea.

Voor mij is het vooral belangrijk dat er niet alleen maar zoete dingen op tafel verschijnen, maar ook lekker veel hartigs. En dan alles neutraliseren met lekkere thee. Ook vind ik het belangrijk om de tafel er gezellig uit te laten zien, dus het hebben van mooi servies, bestek en tafellinnen is voor mij een must.

Wat is een high tea precies?
Terwijl je geniet van lekkere kopjes thee krijg je allerlei lekkernijen voorgeschoteld. Meestal vind een high tea rond de lunch plaatst. Een mix van zoet en hartige heerlijkheden geserveerd op leuke etageres. Soms krijg je ook een kopje soep erbij. Voor mij horen bij een echte high tea scones met clotted cream en jam, maar ook mini sandwiches, een quiche en wat zoets. Die mogen gewoon niet ontbreken. En heel veel lekkere thee.

Hoe dek je de high tea tafel?
Ik hou van een gezellige tafel, met mooi servies, leuke bloemetjes en lekker wit linnen. Bij Cookinglife scoorde ik een leuke etagere, bijpassende theepot en leuke bordjes. Deze zijn van het merk Maxwell en Williams. 

high tea culinessa 1024x733 - Hoe organiseer je een high tea?

Wat schenk je bij de high tea?
Afhankelijk van de gerechten die je gaat maken serveer je daar thee bij. Mijn favoriete merken om thee te serveren zijn Newby, Betjeman en Barton en Pukka. Ikzelf houd van witte thee of groene thee. Beiden niet heel sterk. De engelsen houden van een lekkere English breakfast tea, but that is not for me. Ook een karaaf met water en munt is een goede om je smaak te neutraliseren. Ook een kopje koffie kan als de gasten daar zin in hebben.

Welke gerechten serveer je bij de high tea?
En nu zijn we gekomen bij het leukste deel. Wat gaan we eten? Hieronder iig een voorbeeldmenu. Zorg ervoor dat je niet teveel maakt en houd rekening met mini porties. Zo kan iedereen pakken wat die lekker vind en is er voldoende keuze.

Zoete gerechten vd high tea
Chocolade hazelnoot spiralen
Scones met clotted cream en jam
Roomkaascake met aardbeienjam en greaspte kokos
Chocolade cupcakes
Aardbeien in witte chocolade gedipt

IMG 0836 1024x683 - Hoe organiseer je een high tea?

Hartige gerechten vd high tea
Kaas rondo’s
– Casino brood sandwiches met een rilette van makreel of tonijnsalade
– Sandwich met gerookte zalm
– Sandwiches met eiersalade

Courgette soep met bacon geserveerd in een klein glaasje

Waar kun je in Nederland high tea-en?

Als je niet zelf aan de slag wil, kun je uiteraard ook naar een van mijn favo tentjes: Gartine! Ze serveren daar een van de lekkerste high teas die je kunt krijgen in Nederland. Ook kun je naar de Bakkerswinkel voor een heerlijke high tea. En bij Petit Gateau kan je heeeerlijk op zn Frans verwend worden.

Ik ben benieuwd als jullie hiermee aan de slag gaan, laat het me vooral weten! 

high tea culinessa 6 690x1024 - Hoe organiseer je een high tea?

 

 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Hoe organiseer je een high tea?
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.