Misschien ken je de Guesthouse in Eefde met zwemvijver al of volg je dit gelijknamige Instagram account van Mia al (prachtige feed; aanradertje hoor), maar in Eefde zit dus een heerlijk guesthouse. Op 5 minuten rijden van Gorssel tref je deze oase van rust.

Via een oud collegaatje zag ik begin dit jaar dat ze op een leuke plek was. Zodra ik toffe accommodaties zie sla ik die op. Jullie weten ondertussen dat we zo nu en dan leuke plekjes met jullie delen en als je net als wij graag in Nederland reist is dit een toppertje. Check vooral ook onze andere travel avonturen, zowel in binnen als buitenland.

82B7DFC3 C087 4528 A9D5 016595D9BB99 683x1024 - Guesthouse in Eefde

Oude stal in Eefde- accommodatie voor 4 personen

Tijdens ons verblijf logeerden we in de oude stal, een varkensstal om precies te zijn. Maar het is hier alles behalve een varkensstal. Sterker nog, Mia heeft het zo warm en gezellig ingericht dat je gedurende je hele verblijf leuke hoekjes ontdekt. She’s got some impeccable style.

Behalve de tof ingerichte accommodatie, leggen ze hun gasten hier graag in de watten. Op tafel een heerlijke fruitmand, lekkers voor de zoetekauw maar ook de hartige snacker wordt niet overgeslagen. 
De marshmallows grepen direct de aandacht van de kleine mini. Hij kon niet wachten!

Een tip! Je hoeft niet je hele keukeninhoud mee te zeulen want Mia’s got you. Er ligt van alles voor je klaar en je mag het allemaal gebruiken. Denk aan peper, zout, uien, knoflook, pasta, jam.. u name it en t ligt er.

Wat kun je doen bij dit fijne Guesthouse?

We kozen ervoor om lekker van deze plek te genieten en zijn eigenlijk niet het terrein afgeweest. Genoeg te doen hier! Op het terrein twee lieve hondjes waar mijn mini’s de hele tijd mee op onderzoek gingen. Thuis mogen ze van deze tiger mom niet zomaar naar buiten dus hebben ze hier hun hart opgehaald. Of dat nu was met de honden, een duikje in de zwemvijver met heerlijk strandje, schommelen of backflips oefenen op de trampo. They loved it!

Oh ja en mini nr 2 bekommerde zich om de kippen op het terrein, want MAX de hond die wilde wel van de kippen smikkelen. We benoemden hem tot officiële kippenwachter, haha.

Leuke ontdekking voor de kids was de sjoelbak die je in de kamer treft. Mijn grote mini was not amused dat ik tijdens ronde nummer 1 won dus dat leverde een gezellige competitie op.

8F79633C AB50 408E A39D EB49561E38C0 683x1024 - Guesthouse in Eefde
D1B8078D 82BD 4CF5 9600 95AF2C1F4DDF 683x1024 - Guesthouse in Eefde

De Dahlia’s van Mia bij Guesthouse in Eefde

Ook op het terrein van Guesthouse in Eefde een heleboel verassingen, kijk maar even mee. Gezellige hoekjes overal. Bij aankomst op tafel twee supermooie boeketten met bloemen; UIT DE TUIN!! Er is een heuze bloementuin en in het huisje dus een bos bloemen waar je heel vrolijk van wordt. De dahlia’s zijn echt prachtig!

Zoals je hoort; genoeg om van te genieten en er werd hier al gezegd: “Mam komen we terug?  Hopelijk hebben ze dan ook een hot tub net zoals bij tante P”. 

8F3CA3E8 DBB9 486E 94BC 0BA5FB61AABF 683x1024 - Guesthouse in Eefde

Uiteten in de omgeving Eefde

Logeer je hier maar wil je niet koken, dan is er id omgeving genoeg te doen. Gorssel ligt dus 5 minuten hier vandaan en om het onszelf makkelijk te maken besloten we op dag 1 ergens in de buurt te eten. Dat werd Loetje.
Lekker een burgertje voor de mini’s en een biefstukje met brood en frietjes voor ons. Voor de BF nog wat champignons erbij en krokante kipstukjes voor mini nr 2.

Deventer hotspots
Ik deed een oproepje op Social en jullie gaven me genoeg tips. Zie hieronder de lange lijst. Wij ontbeten de laatste ochtend thuis en besloten toen te lunchen in Deventer. Dat is 10 minuten rijden hier vandaan. Uiteindelijk had niemand trek dus vertrokken we op tijd naar huis.

Toch deel ik de tips met jullie; met stipt op 1 werd genoemd: Jackies. Gelinked aan de Lemon Tree, maar toch helemaal anders. No11 by Jackies voor koffie en lunch, ook gelinked aan de Lemon Tree. Pa & Ma, Tea Rose deventer – voor heerlijke scones, Raffaele’s food bar, Het Arsenaal, Zus-Barkitchen, Bird by Tobbe, Parkcafe Mees, TOAST (alles ROZE!!).

Zelf boeken?
Check Mia haar IG account @guesthouse_in_eefde en stuur haar een DM of boek het heerlijke huisje via AirBNB.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Guesthouse in Eefde

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.