Sinds de nieuwe mini er is heb ik echt een slechte weerstand. Ik slaap namelijk al bijna 7 maanden een aantal uur per nacht (yep, mijn mini is er een die nog gewoon 2 a 3 keer wakker wordt id nacht.) Yess, lucky me! En oh ja, hij wil geen papfles dus dat maakt het wat lastiger. (gouden tip welkom!) Ik moet dus heel goed voor mezelf zorgen. Helaas schiet het er negen van de tien keer bij in, maar ik probeer er bij mijn ontbijt wel op te letten. Ik heb onlangs de vitaminepillen van Solgar gekocht en tegenwoordig zorg ik ervoor dat ik weer braaf fruit eet en zo ook extra vitamientjes naar binnen krijg. 

Het is weer grapefruit tijd en ik mocht onlangs de Florida Grapefruit uitproberen. Zowel de mini als ik waren superblij, want wij houden wel van een grapeferuit sapje zo nu en dan. Deze grapefruits zijn heerlijk. Niet te zuur, met een lekker zoetje en veel vruchtvlees. 

Nadat ik ze braaf had geperst en we ze hadden gegeten bij het ontbijt, bedacht ik me dat het ook wel leuk zou zijn om er iets anders mee te doen. Ik dus googlen en zo kwam ik erachter dat het perfecte toetje na een brunch of uitgebreid ontbijtje op de zondag wel een Grapefruit Brulee is. 

Dus ging ik aan de slag. Het is eigenlijk niet eens een receptje, maar toch wil ik het jullie niet onthouden. Maak er zoveel als nodig!
grapefruit brulee culinessa 1

Recept voor een grapefruit Brulee ~ 4 pers
2 Grapefruit
4 EL Bruine Suiker
snufje zout

Methode
Snijd de grapefruits doormidden, snijdt ze rondom een beetje los en bestrooi de helften met 1 EL suiker en een snufje zout.
Leg onder de grill in een voorverwamde oven op 175 graden gedurende 8 minuten of gebruik een brander om de suiker lekker te laten karameliseren.

Eet smakelijk! Meer lekkere receptjes vind je hier.

Maak je een gerechtje van de blog ? Vergeet dan niet om een foto er van te maken en tag het met #culinessarecepten op Social Media. Ik wil heel graag zien wat jullie maken!
grapefruit brulee culinessa 2

0/5 (0 Reviews)