Gossler & Florin aan de Lindengracht in de Amsterdamse Jordaan is een neo brasserie en vandaag nemen we je virtueel mee! De naam “Gossler & Florin”, afgeleid van Florijn (onze historische munt) verwijst met een knipoog naar voorganger restaurant Daalder. Knus, fijn personeel en steengoed eten in een wat lossere setting. Voor ons een gouden formule waar je prettig kunt zitten en steengoed kunt eten; in de keuken niemand minder dan chef Nigel Eccles, ook wel bekend van restaurant Daalder*

Bij binnenkomst spotte ik een etalage met een selectie aan kazen. Het interieur heeft een warme, knusse uitstraling met een vleugje chique. I like.

Het menu van Gossler & Florin

De zaak heeft een à-la-cartemenu met internationale klassiekers waar Nigel een moderne twist aan geeft. Denk aan zalige oesters, smeuige risotto, côte de boeuf maar ook voor een heerlijke kreeft kun je hier terecht.

Of je nu komt voor een hapje of een meergangen diner, je kunt er lekker ontspannen zitten. Ik deel graag nog even wat we dan precies aten:

We begonnen met bubbels om te proosten, een plateau met Ierse Mor oesters en een bord heerlijke kokkels in een rijke tomatensaus. Het was zo lekker dat ik het zuurdesembrood dat we geserveerd kregen met boerenboter gebruikte om het bord lekker “schoon te vegen” ..I did a fare la scarpetta! Ik vertelde de chef dat ik alleen nog spaghetti of linguine miste en dan hadden we voor mij bijna de Italiaanse klassieker “pasta allo scoglio” op je bord. One of my favorites!

Vervolgens kregen we een heerlijke krab cocktail met een bisque geserveerd; een verfrissend en licht gerecht met een delicate smaak. Na een kleine pauze gingen we door met heilbot in een krokant jasje, erwten en een schuim. Hierna kregen we een stukje steak a la Miguel Figueira (als ik het goed onthouden heb) met een puree van bloemkool en bimi en wederom een heerlijke reductie. Behalve het dessert kregen we bij de koffie warme financiers en wat waren die lekker. Er gaat niks boven versgebakken financiers die warm uit de oven komen. De perfecte afsluiter van onze avond.

Goed om te weten, ook onze 12 jarige was gezellig mee. Ze vond de oesters te spannend maar verder heeft ze net zo hard meegenoten van de overige gerechten. Een trotse mama en papa kan ik je vertellen. 

Nigel, de chef vertelde ons dat hij bijna de kaart vh terras rond had en gaf een sneak peak naar de gerechten die daar de komende tijd op het menu gaan shinen: coquilles, steak tartare, smash burgers, Ierse oesters en nog veel meer! Ik zeg lets goooo..

Gossler en Florin
Lindengracht 90, +31 (0) 615946271
Don en Ma 17.30-01.00
Vrij, Zat Lunch 12.30-15.00U Diner 17.30-01.00