Geloof me deze goddelijke pastasaus met worst en venkel (in Italie ragù genoemd) wil je als je hem een keer gemaakt hebt altijd wel maken. Ik kan er echt naar verlangen! Ik at hem voor het eerst tijdens een vakantie in Maderno. Een heerlijk plekje aan het Gardameer waar we verbleven tijdens de zomer twee jaar geleden. In het dorpje ernaast, Toscolano Maderno aten we bij Trattoria San Carlo (ze hebben helaas geen website, maar als je googled vind je het zeker). Ik heb daar werkelijk goddelijk lekker gegeten en ik denk niet dat een ander Italiaans restaurant het ooit gaat halen bij dit etentje. We aten daar oa deze ragù met venkelworst en rozemarijn geserveerd bovenop de meest zachte en smaakvolle gnocchi die ik ooit at. Het liefs aten we de rest van de week daar, maar het tentje was zo populair dat we al mazzel hadden dat we er terecht konden die avond. Verder zaten ze namelijk helemaal volgeboekt. Het gerecht bleef echter in mijn hoofd hangen en toen we die week op de markt liepen en een heerlijke worst kochten, dacht ik ik ga het proberen. Hij lukte zo goed, dat ik wist, dit ga ik nog veel vaker maken. Ik heb nu eindelijk een goed recept voor pasta met worst en venkel en wil deze dan ook met jullie delen. 2 dingen die heel belangrijk zijn: de kwaliteit van je worsten en de rode wijn die je gebruikt. Koop je venkelworst, dan hoef je geen venkel toe te voegen. Dat gaat anders overheersen.
divine gnocciIMG_9328

Recept Ragu met worst en venkel

~4 pers
Ingrediënten

1 EL olijfolie
1 medium Ui – fijn gesneden
400 gr Worsten – ik gebruikte Mr Kitchens Butch & Dutch Bieslook & Peper
150 ml Melk
150 ml Rode Wijn – ik gebruikte een Rufo do Vale D.Maria 2011
500 gr Passata di pomodoro – gezeefde tomaten
1 theelepel Venkelzaadjes – fijngestampt
Zout en peper
1 El Suiker
1 takje Rozemarijn
Parmezaanse kaas
Pasta

Methode
Begin met het snijden van de worsten en haal het velletje eraf. Maak er “gehakt” van.

In een pan voeg je de olijfolie en de fijngesneden uien toe. Bak tot de uien glazig zijn.
Voeg nu het gehakt van je worsten toe en blijf met je spatel het vlees kleiner maken.
Wanneer deze goed gegaard zijn voeg je de melk toe tot deze hele maal verdampt is.
Voeg nu de rode wijn toe en kook tot deze verdampt is.
Strooi nu je fijngestampte venkel over het gehakt heen en roer alles goed door elkaar.
Voeg de gezeefde tomaten toe, evenveel water, de suiker en het takje rozemarijn.
Laat ongeveer een uurtje sudderen en breng op smaak met zout en peper.
Is je saus te dik, voeg dan een klein beetje water toe.
Serveer met lekker al dente gekookte pasta en parmezaanse kaas.

Laat me wel even weten hoe je het vond, ik ben echt benieuwd!

Vond je dit receptje lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht  hier.
goddelijke pastasaus ragu venkel 2

 

5/5 (2 Reviews)