Dit gerechtje was zo populair op Instagram dat ik beloofde in mijn post over het meidenweekend in Noordwijk dat ik hem met jullie zou delen. Het is een gezond,super snel en heerlijk recept!

Hoe we op deze salade kwamen om hem te maken? Heel simpel, we hadden geen zin in een zware maaltijd en ook geen zin om uren in de keuken te staan. We besloten om Pizza’s te eten en wilden er ook nog wel wat groenten bij. Als tegenhanger voor de ongezonde pizza’s, maar om het te pimpen dan wel met avocado en granaatappel erbij. En toen was dit heerlijke gerecht geboren: een gezonde spinazie salade. Hopelijk vinden jullie het net zo lekker als wij.

Tijdens het weekend maakten we de salade zonder croutons, maar ik wilde nog wat extra crunch toevoegen, dus je kunt er zelf voor kiezen of je die nu wel/niet maakt.

IMG 8276 1024x1024 - Gezonde spinazie salade

Recept voor een gezonde spinazie salade

~ 4 personen
Ingrediënten
225 gr verse spinazie

1 granaatappel – schoongemaakt
2 avocados – geschild en in blokjes gesneden
2 dikke plakken brood
20 gr Gorgonzola dolce of Gorgonzola cremosa
Zout
2 EL Olijfolie

Methode
Snijd 2 sneetjes brood in kleine blokjes en plaatst ze op een bakplaat met bakpapier.
Giet er een klein beetje olijfolie over en hussel goed en breng op smaak met zout.
Bak ze 10 minuten op 175 C.
In een grote slakom, voeg je de spinazie en 2 EL olijfolie toe.
Voeg nu granaatappel, avocado, gorgonzola toe.
Als laatste voeg je de croutons toe.

Ziet eruit als een feestje op je bord vind je niet? Ik werd er in ieder geval heel blij van. Perfect om te eten met een gegrild visje of stukje vlees.

Vond je deze gezonde spinazie salade lekker en wil je nog meer recepten maken, bekijk dan hier mijn recepten overzicht of hier de recepten index.

[fblike]