IMG 6403 e1412586827383 1024x1024 - Genieten bij Eetwinkel Geniet + Winactie
Vandaag wil ik jullie vertellen over  Eetwinkel Geniet in Utrecht. Niet omdat ze net geopend zijn, maar vanwege de viering van hun 5 jarige bestaan! Onderaan de pagina meer informatie over het winnen van de lunch voor 2.

Twee weken geleden werd ik samen met andere bloggers uit de omgeving uitgenodigd voor een uitgebreide lunch. Wat was dit een feestje. Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen door de gastheer Melle. Midden in de zaak kregen we een mooie tafel recht tegenover de keuken. 

Melle, die samen met chef Jeordy, eigenaar is van de zaak gaf ons een korte introductie over de winkel. Met trots vertelde hij dat Eetwinkel Geniet staat voor lekker en vers eten, waarbij alles in eigen keuken wordt gemaakt en met zoveel mogelijk lokale producten wordt gewerkt. Het is een mooie balans tussen gezond en lekker eten, maar uiteraard kun je er ook terecht voor een goddelijk lekkere cheesecake van chef Jeordy. Je kunt er ontbijten met eigengemaakte Granola en tijdens de lunch hebben ze heerlijke salades, broodjes, pasta en goddelijke zoetigheden. Het brood komt van Handgemaakt Brood. 

IMG 6347 e1412586433696 1024x1024 - Genieten bij Eetwinkel Geniet + WinactieIMG 6393 1024x1024 - Genieten bij Eetwinkel Geniet + Winactie
Vanwege het 5 jarige bestaan kreeg de winkel een vernieuwd interieur en een nieuwe kaart. Aan ons de taak om deze te testen……en dat doen wij graag! Als eerste kregen wij een proeverij van 3 verschillende salades. Daarnaast een aantal smoothies waaronder een met spinazie, avocado, mango, banaan, citroensap en rijstemelk. Dat smaakte naar meer. De salades waren een quinoa salade, zalm salade en bio-kip salade. Alles was erg lekker, maar de zalm (huisgerookt en gemarineerd in mangoazijn) was een topper. Daarna was voor mij de Quinoa salade een winnaar en oh ik ben echt fan van het broodje boerenkaas met avocado. Heerlijk. De BF vond het broodje zalm met een bieten mierikswortel compote heerlijk. Je snapt het al, smullen was het! We dronken wat van de heerlijke frisdranken, maar mijn favorieten waren de Luscombe Elderflower en Gingerbeer.IMG 6360 e1412586449327 1024x1024 - Genieten bij Eetwinkel Geniet + Winactie
Ik zat al bijna propje vol, maar had op de toonbank al gezien dat ze heerlijke zoetigheden verkopen. Ik hoopte natuurlijk stiekem dat we daar ook van mochten proeven, zeker omdat Jeordy zijn Cheesecake berucht is. Bij de koffie en thee mochten we smullen van de brownies, appeltaart en cheesecake. Lekker! En we kregen een short bread mee naar huis; lekker opgesmikkeld met een kopje thee. De combinatie van dulce de leche en chocola hemels. 

Voor wie niet wil koken op de donderdag avond kan bij Eetwinkel Geniet terecht voor een lekkere maaltijd (vega, vis of vlees). Kost rond de 8 a 9 euro. Prima toch 😉

Super om te weten, de Sambal Jansen van Eetwinkel Geniet is mega populair. Gemaakt naar een oud familierecept. We mochten hem proeven en ik kon het niet laten er gelijk eentje te reserveren voor thuis. Ik weet al waar ik mee ga snacken vanmiddag! Lekker dippen met garnalen kroepoek.
IMG 6391 1024x1024 - Genieten bij Eetwinkel Geniet + Winactie
IMG 6401 1024x1024 - Genieten bij Eetwinkel Geniet + Winactie

En wat denken jullie; ik mag ook eens deze hele lekkere Mediteraanse Lunch voor 2 weggeven! Maar wat moet je doen?

– Like de Facebookpagina van Eetwinkel Geniet;
– Laat hieronder in een comment achter met wie je naar deze lunch zou willen gaan en waarom;
– Zorg ervoor dat je een geldig email adres achterlaat zodat ik je kan bereiken;
– Optioneel, maar wel heel leuk, je bent al vriend van Culinessa op BloglovinFacebook of Instagram.

Je hebt tot 26 Oktober de tijd om mee te doen!

[fblike]