Van de week deed ik mijn keukenkast open en dacht: “KLAAR mee!” Ik moet constant zoeken en alles is een grote chaos. Dus ging ik op zoek naar een oplossing en ik ben wel heel blij met het resultaat. Uiteraard lees je hieronder wat ik deed 😉

gedroogde kruiden organiseren 1 2 1024x691 - Lifestyle: Gedroogde kruiden organiseren Marie Kondo style

Netflix: Tidying up

Wie van jullie heeft ook een aantal jaren geleden het boek gelezen? Misschien heb je wel de Netflix serie “Tidying Up” gezien? Nou ik ben in de ban..en niet zomaar..al een tijdje en het voelt goed.

Nadat ik het boek had gelezen ben ik dus gelijk met mijn kleren begonnen. Daarna de badkamer, dat ging goed, maar eigenlijk heb ik het nooit verder doorgezet. Nu ging ik van de zomer met mijn lieve buuf van Joy in Organizing aan de slag en dat maakte toch een verschilletje. Ze hielp me de Marie Kondo vouw techniek in de vingers te krijgen en gaf me als huiswerk dit een maandje vol te houden. So I did, ook de BF zijn ladekast heeft een KonMari method make over gehad. En er is zelf ruimte over.

Voor het eerst in jaren kan ik vaker zeggen: wow, wat ziet het er opgeruimd uit als je ons huis binnenstapt. Steeds meer dingen zijn opgeruimd, hebben een vast plekje gekregen of hebben we lekker weggedaan. Dat geeft ons als gezin zoveel meer rust en ruimte om ook met elkaar wat leuks te doen ipv constant maar opruimen. Dat lijkt verleden tijd. LOVE it!

Minder voorraden

Ik betrapte mezelf op zoveel spullen die we niet meer gebruiken, nooit gaan gebruiken of stomweg verlopen zijn. Dus probeer ik minder voorraden te houden en alleen te houden wat we nodig hebben of gebruiken op het moment. Dat scheelt een hoop!

Gedroogde kruiden organiseren

Ik ging op zoek naar de allerkleinste Ball mason jars, maar die kon ik niet vinden online, dus ben ik maar offline op pad gegaan. Uiteindelijk vond ik bij de Zeeman een potje van 50 cent, maar helaas na 3 filialen te hebben bezocht nergens meer te koop. Dus moest het een ander alternatief worden. Die vond ik bij de Xenos, en voldoende op voorraad, dus nam ik er 26 mee. De potjes hebben een inhoud van 100 ml en kosten 79 cent per stuk. Daar moest ik een heel eind mee komen en zie hier het resultaat. Ik ben ZO blij met het resultaat. Het staat zo netjes en most definitely sparks some joy!

Ik heb er voor gekozen om alleen de kruiden te houden die ik echt gebruik. Oftewel those that Spark Joy volgens de Konmari methode. Voor mij zijn dat o.a. witte peper, kaneel, nootmuskaat, gerookte paprika, sesamzaadjes en venkelzaad. Die kruiden staan vanaf nu ook voor in de kast. Andere kruiden die ik ook heb staan maar dan een stuk naar achteren zijn o.a oregano, tijm, kruidnagel, gember, knoflookpoeder, Surinaamse zwarte peper en nog meer.

Mijn volgende stap was de kruiden allemaal te voorzien van of een stickertje met aanduiding of handgeschreven. Ik koos voor het laatste, houd van minimalistisch en ik wil graag kunnen zien wat er in het potje zit. Met een stukje plakband en een permanente marker ging me dat best goed af! Ik plakte ze bovenop de deksels. Wat vinden jullie van het resultaat? Ik ben benieuwd of jullie ook aan de slag gaan, dus laat het me weten! <3

gedroogde kruiden organiseren 4 1024x683 - Lifestyle: Gedroogde kruiden organiseren Marie Kondo style

Na een rondje met mijn lieve buuf heb ik nu een kruidenlade die toch wel echt even wat joy sparkt!!

gedroogde kruiden organiseren 1 3 1024x661 - Lifestyle: Gedroogde kruiden organiseren Marie Kondo style
Mijn kruidenlade <3

Nog meer opruimtips?

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Lifestyle: Gedroogde kruiden organiseren Marie Kondo style

Nog meer maken van mijn blog? Dan moet je zijn bij mijn recepten.

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.