Eva ging voor het eerst op pad voor Culinessa en wat een avontuur beleefde ze!

Een uitnodiging om een cocktail te drinken sla ik –uit principe- nooit af. Al helemaal niet als het voor een goed doel is. En zo zat ik op een avond in het Conservatorium Hotel aan de The Pink Point te nippen. De cocktail die de in house Tunesbar speciaal ontwikkelde om de Europride  te supporten die begin augustus in onze hoofdstad losbarstte.

Het is hier prima vertoeven moet ik zeggen. In het midden staat een mooie grote glazen tafel en aan de zijkant staan tafeltjes waar je knus kan neerploffen. Boven de bar is er zelfs een sigaarlounge. Eenmaal binnen schoof ik aan bij de bar, wit verlicht en tot aan het plafond toe gevuld met allerlei flessen drank.

The Pink Point is al net zo’n groot feest om te drinken als dat het is om op een van de boten los te gaan tijdens de Canal Parade. “Een soort Fristi voor volwassenenen”, legt de barman mij uit. Het drankje bestaat uit Ketel One Vodka, witte chocolade likeur en aarbei- en frambozenpuree met nog wat vers geschaafde witte chocola als topping. Yum! Beter dan Fristi, als je het mij vraagt. Sidenote, Tunesbar serveert ook een s-u-p-e-r-l-e-k-k-e-r-e yuzu sake. Mijn favoriet!

En toen kreeg ik een superleuke verassing. Mijn foto werd uitgekozen en dus mocht ik samen met de BF blijven overnachten. En ik moet zeggen; het hotel is toch wel een van de crème de la crème onder de hotels in onze hoofdstad. Het is eigenlijk een feestje dat al bij de ontvangst begint. Koffers worden aangenomen, drankje terwijl je wacht bij het inchecken en we worden zelfs naar de kamer begeleid.

Na een beetje te zijn gesetteld, trekken we onze badkleding en grote fluffy badjassen uit de kamer aan. Op naar de spa! De spa (+ zwembad én jacuzzi) bevindt zich op -2. En… deze hebben we volledig voor ons zelf! Heerlijk. Tot vlak voor sluitingstijd gaan we weer naar onze kamer waar een ruim bed met fluffy deken en ditto kussen ons opwacht. Het enige wat ik me nog herinner is dat ik mezelf tegen mijn vriend hoor zeggen: “Oh dat bed ligt best wel lekker hé?”

Wanneer we wakker worden besluiten we in onze loungewear te ontbijten in de Brasserie. Een klein beetje een oops moment, maar hé, ik ben hier voor mijn ontspanning. Ontspannen doe ik nu eenmaal beter in m’n lekkere warme slobberstrui. En het moment dat ik het buffet zie ben ik die zorg al heel snel kwijt. Er liggen versgebakken croissantjes waarvan de geur mijn naam roept, terwijl ik nog aan de andere kant van de zaal sta. Vleeswaren en kaas. Het fruitbuffet bestaat uit passievrucht, granaatappel en drakenfruit… Ja, ik heb van alles wat gepakt. En nee dat is nog niet alles.

Er is namelijk ook nog een warme kaart met ei-gerechten naar keuze. Sunny side up? Twee kanten gebakken? Gekookt? Benedict, Florentine… You name it. De BF en ik gaan voor Eggs Benedict en Buttermilk pancakes. Nom, nom, nom! Uitbuiken doen we nog een paar uurtjes op de kamer. En dan is het alweer tijd om naar huis te gaan. 

Terugkomen doen we zeker nog wel een keer, we moeten namelijk ook nog de high tea en het menu voor diner uitproberen. Dan is er tevens Taiko, dat zich ook in het hotel bevindt. En zeker niet te vergeten, de rest van de cocktails in de Tunesbar. En dat kan jij ook, voordeel is natuurlijk dat alles onder een dak zit in het Conservatorium Hotel, pal naast het Museumplein in Amsterdam.

Wij hebben het er super gehad, Team Conservatorium, bedankt!

eva conservatorium hotel 910x1024 - Gay Pride: cocktails bij Tunesbar - Het Conservatorium Hotel

 IMG 1123 768x1024 - Gay Pride: cocktails bij Tunesbar - Het Conservatorium Hotel  IMG 1164 - Gay Pride: cocktails bij Tunesbar - Het Conservatorium Hotel

 

Screen Shot 2016 06 27 at 12.53.32 AM 300x113 - Gay Pride: cocktails bij Tunesbar - Het Conservatorium Hotel
Meer lekkere receptjes vind je hier.

ps Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via Instagram, Twitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.

[pexblogposts pex_attr_title=”Dit vind je misschien ook leuk” pex_attr_cat=”3″ pex_attr_layout=”columns” pex_attr_number=”4″ pex_attr_columns=”4″][/pexblogposts]