Frank’s Smokehouse is al forever een favoriet bij ons. Het begon ooit met de gerookte zalm, werd al gauw dé spot om mijn oma’s gerookte paling te halen en is nu ook fave vanwege de kalkoen, kip en zelfs de gerookte boter! Ja, zonder grap, gerookte boter is een ding en het is zoooo lekker!

Sinds een klein jaar is Frank’s Smokehouse niet alleen maar een traiteur, maar hebben ze ook een restaurant waar je terechtkan voor diner & lunch. Ik mocht even achter de schermen gaan piepen en natuurlijk ook proeven 😉

Chinook zalm Frank's Smokehouse

We kregen een kleine rondleiding en het was super spannend om de rokerij en zijn prachtige rookkasten van dichtbij te mogen zien. Ik vind het namelijk toch best magisch hoe ze met een beetje rook zulke lekkere dingen weten te maken. Het begint allemaal met de pure producten die ze gebruiken, de wilde Chinook zalm uit Alaska, de biologische kip uit Chalans, de vrije uitloop kalkoen en ga zo maar door, maar de uitgesproken smokey flavor komt van de hickorey houtsnippers waarmee gerookt wordt.

Hickorey houtsnippers Gerookte Frank's Smokehouse
Tonijn Frank's Smokehouse

Voor de lunch kregen we de terrine van gevogelte met een rilette van eend. Super zacht en boordevol smaak, just how I like it. Gevolgd door de gerookte kalkoen geserveerd met stuffing, aardappel gratin, cranberry compote, greens en zoete aardappel puree. Een waar feestje op mijn bord.
Als dessert werd een lava cake geserveerd. Dat is een beetje m’n weak spot en één van de weinige dingen waar je me wakker voor mag maken. Hij was yummmm! Conclusie Frank’s Smokehouse is met recht een Amsterdam gem!

Gerookte kalkoen Frank's Smokehouse
Rilette Frank's Smokehouse
Turkey diner Frank's Smokehouse

TIP! 
Terwijl ik zo lekker van mijn kalkoen aan het snoepen was, waren er ook twee andere heren die een rondje Amsterdam aan het doen waren met als missie de beste burger van Amsterdam te vinden. Volgens deze “burger-professionals” zat Frank zijn burger definitely in hun top 3. Dus burger lovers opgelet ook bij Frank’s Smokehouse kan je prima terecht voor een juicy burger!

culinessa signature posts new

Meer lekkere receptjes vind je hier.
ps Heb jij iets gemaakt? Dat vind ik leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij 
via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.