Ik deel vandaag mijn tips voor een foodie vakantie Amerika. Waarom dat nou? Al vanaf dat ik klein ben kom ik graag in the US of A, maar jammergenoeg ben ik er al weer te lang geleden voor het laatst geweest. Ondertussen zie ik de ene na de andere influencer, blogger of creator lekkere dingen posten en heb ik heimwee. Het is een kleine droom om samen met de mini’s familie te bezoeken in New York en Miami en dan los te gaan. Om mezelf en jullie een plezier te doen deel ik vandaag de food spots die ik ken maar ook de food spots die ik zeker nog een keer wil bezoeken als ik in de USA ben.

Supermarkten in the USA – nog een andere favoriete bezigheid

Naast lekkere food spots uitproberen heb ik nog een favoriet in Amerika. Een van de dingen die ik het aller allerleukste vind is rondstruinen in een buitenlandse supermarkt. Dus ook in the USA: van Wallmart, Publix en Target tot Whole Foods, Trader Joe’s en Costco. Gelukkig hebben we hier in Nederland ook wel een en ander online verkrijgbaar, maar sommige dingen moet je echt zelf scoren als je daar bent.

Een aantal favoriete dingen uit de supermarkt:

Planters – corn chips
Combos – pretzel snacks met cheddar kaas
Frito Lays – Mais chips
Cheese waffers – luchtige kaaswafeltjes met een vulling van cheddar
Chex Mix Cheddar – snacksjes oa pretzels, kaaskoekjes en meer
Everything but the bagel seasoning van Trader Joe’s
Mochi rice snacks van Trader Joe’s
Peanut butter en pretzel snacks van Trader Joe’s
Turkey Bacon van Oscar Myer
Pancake syrup van Aunt Jemima
Wrigley’s gum – vooral de kaneel kauwgum
Lifesavers pepermuntjes en ice breakers

foodie vakantie amerika 3 1024x683 - Foodie vakantie Amerika: tips voor de lekkerste food spots

Goed terug naar mn foodie vakantie Amerika must eats:

Als ik ooit weer in Amerika ben, zijn dit de plekjes die ik graag zou bezoeken. Sommigen heb ik elke reis op mn lijstje staan en sommige heb ik nog nooit geprobeerd maar MOET ik gewoon uittesten.

Must eats in the USA

Joans on 3d
Ik moet een keer de beroemde Chinese chicken salad proberen. Ik hoor altijd van iedereen hoe geweldig deze salade is en met name de dressing is insane. Sowieso adviseer ik je om deze winkel te bezoeken want ze verkopen ZO-veel lekkere dingen.

Blackseed bagels NYC
Bij Blackseed bagels eet je naar mijn weten de allerlekkerste NY bagel ever. Ik heb er al best wat van op, maar zou zo in de rij gaan staan voor een bagel fix en dan gelijk ook meenemen om in te vriezen voor thuis. Deze gaan echt de koffer in!

Cheesecake factory
De cheesecake factory is een plek waar je niet alleen heerlijke cheesecakes eet, maar ook een restaurant waar je echt heerlijk kunt lunchen. Met veel plezier heb ik hier met regelmaat gegeten.

Magnolia Bakery
Als er een filiaal is zeg ik go go goo…sowieso moet je een keer een gebakje van ze eten en de bananoffee pie proeven.

Buvette NYC
De BF ontdekte dit tentje voor het eerst in NYC en appte mij: Nes ik heb de duurste maar ook de lekkerste breakfast op sinds ik in NY ben. Wij moeten hier samen ook heen. Dat is nog niet gebeurd, maar wel gingen we naar Buvette in Parijs. De eerste zaak van dit concept en er was niks aan gelogen. Heerlijk ontbijt met wafels, pannenkoeken, croissantjes, scrambled eggs, zalm en avocado en niet te vergeten hele goede koffie. De madeleines met warme choco na zijn een feestje hier!

Auntie Anne’s
Bij Auntie Anne’s moet je zijn voor de lekkerste Cinnamon Sugar Pretzels. Al vanaf ik heeeel klein ben moet ik naar een Auntie Anne’s als we in een mall zijn. Je ruikt het al vanaf een afstand en dat maakt de voorpret alleen maar groter. Zo lekker chewy en zacht en dan die kaneelsuiker eromheen. Echt nostalgie voor mij.

Typical diner
Als je naar de USA gaat, moet je ook een keer naar een diner toe. Ik kan er nu niet specifiek een noemen, maar dat is echt een belevenis op zich. Overigens hebben we hier in NL ook een leuke diner zitten in Rotterdam: Bar Jarmusch. Daar kun je alvast wat USA vibes ophalen met refill koffie voor iedereen.

Burgers
Naast de bekende fast food ketens zijn er genoeg burger joints die je kunt bezoeken als je in de USA bent. Een van de lekkerste burgers die ik ooit had, was in Miami. De naam weet ik niet meer haha, maar ik moet een volgende keer of een In N Out scoren, maar ook Shake Shack. Gelukkig hebben we die ook in de UK, dat is al wat dichterbij.

BBQ spot
I LOOVE a good BBQ spot en toen ik Franklin’s bbq en Snow BBQ op Netflix ontdekte gingen die direct op het als-we-ooit-in-Texas-zijn lijstje.

IMG 7180 835x1024 - Foodie vakantie Amerika: tips voor de lekkerste food spots
De lekkerste bagels uit NYC, van BLACKSEED BAGELS natuurlijk

Verre reizen maken

Voor je een vliegtuig instapt en deze verre foodie reis kan maken moet je even kijken wat je nodig hebt voor je het land binnenkomt. Soms is dat een vaccinatie en soms is dat een visum. Zeker als het gaat over landen buiten de EU heb je al snel een visum nodig. Ga je naar Amerika dan moet je of een ESTA voor Amerika of een Visum aanvragen.

Reizen naar USA + ESTA – visum aanvragen Amerika

Heb je een Nederlands of Belgisch paspoort dan moet je voor je naar de USA kan, dus een ESTA of visum aanvragen. Afhankelijk van je type bezoek heb je een toeristenvisum, werkvisum nodig, maar in de meeste gevallen is een ESTA voldoende. Ook speelt de duur van je reis een rol bij het type aanvraag wat je doet.

Vroeger ging je braaf naar de ambassade maar tegenwoordig kan je ook gewoon online een visum aanvragen. Dat is niet alleen snel geregeld, maar scheelt je ook een boel reistijd. Zelfde geldt voor een ESTA.

Een ESTA of online visum aanvragen voor de USA

Een ESTA kun je ook online regelen via een formulier. Een ESTA is een verplichte reistoestemming om zonder visum naar Amerika te mogen reizen. De afkorting staat voor Electronic System for Travel Authorization. Het invullen duurt ongeveer 5 minuten, daarna betaal je m.b.v iDeal, Bancontact, PayPal of creditcard de ESTA Amerika kosten a € 29,95 per persoon en hierna ontvang je een officiële toekenning van de ESTA via je mail. Deze moet je uitprinten en meenemen wanneer je gaat vliegen. Deze reistoestemming is dan 2 jaar geldig en je mag dan 90 dagen aaneengesloten in de USA verblijven. Wil je langer dan 90 dagen verblijven dan heb je een visum nodig. Ook belangrijk om te onthouden is dat de ESTA gekoppeld is aan je paspoort, dus als deze vervalt, vervalt automatisch ook je ESTA en moet je een nieuwe aanvragen.

Wanneer je online een visum aanvraagt heet dat een e-visum. Een e-visum vraag je heel makkelijk aan en je moet de volgende gegevens paraat hebben: de gegevens van de aanvrager (zoals volledige naam, paspoortnummer en burgerservicenummer (BSN)). Indien je met meer mensen reist is het zelfs mogelijk om voor iedereen tegelijk een geldig visum aan te vragen. Aanvragen duurt ongeveer 3 dagen, maar mocht je het eerder nodig hebben dan moet je “spoed” aanvinken. Dan heb je hem dezelfde dag nog.

Zodra deze binnen zijn kan de voorpret voor de foodie vakantie Amerika beginnen. Dan rest je nog alleen mijn lijstje hierboven op te slaan of uit te printen en AMERICA HERE WE COME!

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Foodie vakantie Amerika: tips voor de lekkerste food spots

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Visumbuitenland.nl. Wil jij ook graag een eerlijke en persoonlijke review van jouw product? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of info@culinessa.com

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.