Foodfoto’s met een mobiele telefoon // Oh guys ik krijg zo vaak de vraag, hoe doe je dat toch met het maken van die mooie foodfoto’s? Nou vandaag geef ik jullie iig 7 tips 😉 Hope it helps.

FYI ooit begon ik te fotograferen met alleen mijn mobiele telefoon. De Iphone 5s was dat. Nu heb ik de gewone Iphone 8 van Apple waar ik heel blij mee ben, maar de Iphone 8 plus of X lijken me ook tof; dit ivm de portretfunctie en de geavanceerde fotografiemogelijkheden op die telefoons. Ze zijn alleen een beetje groot en dat vind ik niet fijn.

7 tips voor foodfoto’s met een mobiele telefoon

1. Maak foto’s in daglicht
Daglicht is je bff, echt waar. De kleuren komen er een stuk mooier uit en er zijn geen harde schaduwen te zien. Lampen zorgen ook nog eens voor een gelige tint in je foto’s en die wil je vermijden.

2. Less is more
Ik hou ervan om me te focussen op de gerechtjes. Dus in mijn foodfoto’s zie je duidelijk wat mijn hoofdonderwerp is. Verder hou ik niet van Tierlantijntjes en is Donna Hay een groot voorbeeld voor me als het neerkomt op foodstyling.

3. Veeg altijd even de lens van je camera
Zorg ervoor dat je voordat een foto neemt even checkt of de camera /lens wel schoon is. Zou zonde zijn als je net een tof shot kunt maken maar hij is onscherp. We don’t want that!

4. Oneven aantal
Ga je eten op de foto zetten, zorg dan in het geval van bijv koekjes, broodjes, gerechten in borden altijd voor een oneven aantal. Looks a lot better!

5. Menselijk element
Het klinkt een beetje gek, maar mensen houden ontzettend van herkenning. Een menselijk toevoeging helpt hier goed aan mee. Denk hierbij aan een hand, meerdere handen, etc. Laat iedereen lekker iets pakken en fotografeer dan van bovenaf. Super gezellig plaatje.

6. Compositie
Voor foodfoto’s geldt de regel: of recht van voren (stapel koekjes, burgers), of 45 graden (alsof je aan tafel zit) of recht van bovenaf (voor flatlays enzo).
Als je het handig vind kun je via de telefoon het raster op de camera aanzetten. Dit geeft je ook een steuntje voor het behouden van strakke lijnen.

7. Handige apps om te bewerken
Ik ben fan van VSCO en van de gratis LR app. Beiden kun je downloaden in de app store en maken je foto’s van gewoon naar fantastisch. Canva.com is werkelijk fantastisch voor alles! Ook voor je IG stories, handige formats voor bijv een mediakit of bijv. de FB cover foto. Echt voor echt van alles!

Hopelijk vind je het niet erg om koud eten op te eten, story of a foodblogger hahahaha..nee grapje! Ik hoop dat je dit leuk vond om te lezen en laat je even weten als je coole fototjes hebt gemaakt?

Oh en don’t worry, dit was mijn allereerste blogpost met foto. Zie je dat ik ook in 5 jaar tijd behoorlijk wat heb geleerd 😉

Vind je het leuk om van een andere blogger ook dit soort tips te krijgen, check dan hier het artikel over een goede foodfoto van blogbestie Suzanne van Puursuzanne.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Foodfoto's met je mobiele telefoon

*Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking 
met een bedrijf of merk. 

Iets lekkers maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.