Na een tijdje niet meegedaan te hebben aan de foodblogswap vond ik het wel weer leuk om een keertje mee te doen. Deze keer kreeg ik de blog van Melanie toegewezen: Piccanti. Na enkele keren haar blog goed te hebben doorgespit wist ik eigenlijk nog steeds niet wat ik wilde maken. Er waren zoveel lekkere dingen op haar blog, maar ik had wel wat favorieten. Zo bleven de Jerk chicken en kruidenboter wel door mn hoofd spoken. Nadat ik een aflevering van de nieuwste Jamie Oliver serie Comfort food had bekeken wist ik precies wat ik wilde maken. Gezien het feit het een foodblogswap is en ik er mijn eigen draai aan wilde geven, heb ik uiteindelijk het recept iets aangepast. Melanie gebruikte de kruidenboter om te smeren op een vers afgebakken stokbroodje, ik om mijn kippendijen ermee te pimpen.

Gezien het feit de dagen steeds donkerder worden, wordt het ook steeds moeilijker om goed foto’s te nemen. Ik gebruikte deze keer mijn spiegelreflex en maakte gebruik van lichtbronnen om toch een foto te kunnen maken. Ik ben heel blij met het resultaat, al zeg ik het zelf. Zeker als je je bedenkt hoe donker het was afgelopen zondag. De volgende dag maakte ik mijn “swap” gerecht af, dus scroll gauw naar beneden en bekijk wat ik precies met de kruidenboter deed.
IMG 9163 1024x1024 - Foodblogswap Geroosterde Kippendijen
Recept kruidenboter

Ingredienten
125 gr gezouten boter
6 takjes bieslook
Handvol basilicum blaadjes
Handvol peterselie
1 teen knoflook
sap van 1/2 citroen
1/2 rode peper
[optioneel 2 strips bacon]

Methode
Zorg dat je boter op kamertemperatuur en zacht is.

Hak alle kruiden fijn en voeg samen in een kommetje.
Voeg de boter toe en mix tot je een geheel hebt.
De kruidenboter is nu klaar.
Aangezien ik het gebruikte om mn kip mee te kruiden, voegde ik ook fijn gesneden bacon toe.
IMG 9208 1024x1024 - Foodblogswap Geroosterde Kippendijen
Recept Geroosterde kippendijen

Ingrediënten
2 Kippendijen
Kruidenboter
1 Ui
Olijfolie

Methode
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Verwijder overtollige vetjes van de kippendijen.
Gebruik een lepel om de vel los te maken van het vlees en vul met boter.
Smeer ook de kippendijen van buiten in met wat boter.
Gebruik een ovenschaal en voeg 1 EL olijfolie toe.
Snijd de ui in ringen van ongeveer 1 cm dik en leg ze in de ovenschaal.
Voeg een half glaasje water toe.
Leg de kippendijen bovenop de uien.
Bedek met aluminium folie en bak in 30 minuten gaar.
Besprenkel de kippendijen met het vocht wat in de ovenschaal ligt.
Laat nu de aluminiumfolie achterwege en bak het in 10 minuten tot je vel lekker krokant is.

Ik at de kip met gebakken aardappeltjes en gegrilde groenten.

Vond je dit recept voor kruidenboter en geroosterde kippendijen lekker? Neem dan ook een kijkje bij mijn andere recepten of bekijk rustig het receptenoverzicht hier.

Bettina van de blog “beejeekookt” kookte deze maand van mijn blog en gaf een twist aan mijn feta snacks. Lees hier haar blogpost.

[fblike]