Vandaag wil ik jullie vertellen over het filmen met de Apple Iphone 11 PRO waar ik nu alweer een hele lange tijd blij mee ben. Eerder deelde ik al het artikel foodfoto’s maken met je mobiele telefoon en vandaag gaan we het hebben over filmpjes. Het grappige is dat ik in eerste instantie mega benieuwd was naar hoe de camera beelden zou schieten:

  • Kon ik mijn spiegelreflex thuislaten?
  • Hoe functioneert deze in het donker en wat is er nou zo bijzonder aan die drie lenzen aan de achterkant van de telefoon.
  • Well ladies and gents: Like I said; ik ben megaaaa fan van deze telefoon, dus wil je ook deze iphone kopen ;) Hier volgt mijn ervaring. Waar ik in het begin heel erg moest wennen aan de grootte van het toestel en dat hij zwaarder was dan mn vorige telefoon, was dat na een aantal weken voorbij.

Sterker nog, als ik een andere telefoon in de hand heb, bijvoorbeeld de iphone 8 of 6, dan denk ik wow wat een licht speelgoed achtig ding. Met de 11 pro heb je echt een fijne telefoon in je hand.

Hij fotografeert meer dan prima en met de verschillende opties kan je aan best wat instellingen sleutelen. Je kunt helemaal uitzoomen en een soort panorama creëeren of inzoomen en je diafragma aanpassen. Ook in het donker stelt hij niet teleur. De portret functie is ff wennen, maar erg handig in situaties waar je wat scherpte diepte wil nabootsen.

Maar nu komt de klapper op de vuurpijl; de video camera en de video opties van deze camera zijn echt waaaaanzinnig goed! Het is een van de beste video cameras op de markt nu. Wat een pareltje. Ik kocht er speciaal een tripod voor zodat ik lekker stabiel filmpjes kon maken; zeker als je 4K wil opnemen. Voor een samenwerking moest ik een live sessie doen en het beeld was echt boven verwachting goed. Ook de toffe reel functie van Instagram maakt het echt mogelijk om op een laagdrempelige manier filmpjes te maken en te delen.

I love it! Ik heb de volgende settings ingesteld na het lezen van een review en echt het beeld is zo scherp; net alsof je het kan aanraken.

BE981AC1 D734 402F 8827 4CFEA34DBC79 473x1024 - Filmen met de iphone 11 pro van Apple

Handige tips voor het filmen met de Iphone 11pro

Quicktape is een functionaliteit dat wanneer je in de fotostand bent en lang op de rode knop drukt hij begint te filmen (net zoals bij IG).

Gebruik een tripod om stabiel filmpjes te kunnen maken. Een andere handige tool is het gebruik van een telefoonhouder met zuignap. Eentje die je eigenlijk aan je autoruit kunt klemmen. Met deze kan je in allerlei bochten filmen. Je zou zelfs voor bewegend beeld dit aan je autodeur kunnen bevestigen en stapvoets rijden.

Gebruik niet de zoomfunctie van de camera maar loop zelf naar je object toe of juist verder er van af. Dat geeft een veel mooier resultaat.

De nachtfunctie die automatisch verschijnt als het heel donker is dmv een maansymbool, is waanzinnig! Met de drie lenzen kan de iPhone 11 Pro meer licht vangen, en vooral ’s avonds levert dit betere foto’s en video’s op.

Gebruik de verschillende cameralenzen door de camera te openen en te tikken op 0.5x, 1x of 2x. Zo schakel je tussen groothoek, gewone en zoomlens.

iphone 11 pro 1024x683 - Filmen met de iphone 11 pro van Apple
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Filmen met de iphone 11 pro van Apple

Dit artikel is tot stand gekomen middels een samenwerking met een bedrijf of merk. Echter lees je hier wel mijn mening.

Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.