Everest, de jonge Yeti // DreamWorks Animation en Pearl Studio maakten weer een superleuke film die ik met jullie moet delen. Eerder verschenen al Shrek en Madagascar van dezelfde makers. De film spotte ik bij een van mijn favoriete YT kanalen Kids Try. Deze aflevering ging over Bao’s, geinspireerd op de nieuwe film Everest, de jonge Yeti.

Ik wist toen, zodra Abominable in Nederland beschikbaar is, moeten we die gaan kijken. Dus toen we de dvd opgestuurd kregen was het feest!

Dreamworks “Everest, de jonge Yeti”

We kregen niet alleen de DVD, maar ook leuke goodies EN het recept voor het zelf maken van bao’s. Die gaan we nog een keertje maken, maar ik maakte hier al eens eerder de Gua Bao. Die is qua deeg hetzelfde, alleen de vorm en de vulling zijn anders.

De dvd (in Blu Ray of HD) kun je nu online bestellen bij oa Bol.com, maar ook zag ik dat je via Pathé Thuis de film kunt huren.

We hebben met heel veel plezier de film gekeken en ondanks dat ie vanaf 6 jaar was, keek de kleinste mini van 4 jaar ook mee. Zelfs hij begreep hem. Een echte kinderfilm dus! Je begrijpt het al, na het zien van de film hadden ze natuurlijk ook zin in een bao!

Char Siu Bao

In de film verwend een van de hoofdspelers Everest met heerlijke huisgemaakte bao’s van haar omaatje.

Hier thuis, als wij gaan dim summen, dan is een Char Siu Bao een van de favorieten van beide mini’s. Een andere favoriet is siu mai.

Het is een zacht, wit gestoomd broodje met een vulling van heerlijke bbq varkensvlees, char siu genaamd. Wil je deze zelf maken, dan kan dat zeker met dit heerlijke recept voor Char Siu van Julius Jaspers en het lekkere deeg van de Gua Bao. Ik laat het nog wel een keertje zien.

DVD Everest de jonge yeti
~ 12 euro

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Film: Everest, de jonge Yeti

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.