Celine Charlotte // Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een interview heb gedaan, maar toen ik de gezellige Celine Charlotte (Charlotte van t Wout) via Instagram ontdekte was ik wel heel benieuwd naar haar Culinaire favorieten. Zij heeft namelijk in BKK gewoond en dat maakte mij nieuwsgierig. Haar Asian palette is dus best goed ontwikkeld en waarschijnlijk ook een tikkeltje verwend. Lees je mee?

Charlotte van ’t Wout, beter bekend als Celine Charlotte is de eigenaresse van Spot Amsterdam, maar ook van C academy waar ze hele leuke online modules aanbiedt. Ikzelf ben gek op haar tips en ze weet je net even te triggeren en op scherp te zetten met betrekking tot ondernemen. I like it!

celine charlotte spot - Favo's van Celine Charlotte

Charlotte, wanneer en waarom begon je SPOT Amsterdam

Ik ben SPOT begonnen in mei 2017, en het heeft nu vier vestigingen in de grachtengordel van Amsterdam. Ik wilde graag mooie plekken creëren waar mensen workshops konden geven, fotoshoots houden en vergaderen. Ik vind zelf een fijne ruimte heel belangrijk om goed te kunnen werken, en ben gek op interieurs, grachtenpanden en sfeer creëren. Dus dit past helemaal bij me.

Je kookt niet, maar houd wel van lekker eten, dus wij zijn heel benieuwd: Waar haal jij het liefste je eten af (je top 3)

1) Ik houd enorm van Pokebowls, die eet ik twee keer per week. Altijd die van Temakery, ik heb ze allemaal geprobeerd in Amsterdam en die zijn het lekkerste.

2) PHO91 voor noedel salades en van die superlekkere Vietnamese spring rolls.

3)  Par Hasard voor frietjes. Ik eet drie keer per week friet, minimaal.

Waar ga jij graag een avondje zitten om verwend te worden? (Top 3)

The Lobby op Nesplein is mijn lievelingsplek. Ik ging er vroeger heel vaak ontbijten toen ik nog bij NRC werkte, en kwam er dan in het weekend ook. De pannenkoekjes met banaan en spek zijn er heerlijk. Maar ik kom er vooral voor de sfeer en het geweldige personeel: ze zeggen ‘hey lieverd’ als je binnenkomt en ik krijg gratis champagne. Ook al is het 11 uur ’s ochtends.

celine charlotte - Favo's van Celine Charlotte

Als je wakker wordt, waar haal jij je bakje koffie het liefst?

Elke ochtend loop ik naar De Koffiesalon in de utrechtsestraat voor een kop decaf cappuccino. Ik hoef niet eens meer te bestellen, ze weten al wat ik wil. Alex is daar barista, zij is superleuk, en haar hondje Trix ook.

Je hebt in Thailand gewoond, wat is je favo Thai meal? Ken je in Ams een goede Thai die je aanbeveelt?

Nou ik houd dus niet van pittig eten. Dus dat was een dingetje in Thailand. Ik was dus vooral gek op de bananenpancakes die ze overal op straat verkopen: daar at ik er meestal 2 van op een dag. Dat is banenenpannekoek met iets van kokossaus erover. Zalig. In Amsterdam haal ik thais bij Takethai of Cookkai, maar ik heb geen idee hoe authentiek thais dat is. Ik kies altijd voor de minst pittige gerechten.

Aangezien jij gek bent op efficient zijn, ben ik benieuwd of dat ook impact heeft op hoe je eet of naar eten kijkt 😉

Ja. Ik kook dus nooit voor mezelf, dat vind ik teveel gedoe. Héél zelden heb ik er zin in, en dan bak ik meestal zalm. Ik heb op de markt gestaan met vis en sindsdien ben ik wel snob over hoe vis klaargemaakt moet worden: mijn gebakken zalm is de lekkerste ever. Knapperig van buiten en nog soort van halfrauw van binnen. En ik maak wel eens gamba’s met knoflook. Dat zijn allebei dingen die ik nergens anders lekkerder kan bestellen. Maar voor de rest denk ik: waarom zou ik het koken niet aan iemand overlaten die er superveel plezier in heeft en het beter kan? Ik ben ook ongeduldig, als ik trek heb wil ik gelijk binnen 20 minuten eten en dat kan niet als je eerst nog boodschappen moet doen en dan koken. Het kost me tijd die ik ook aan dingen kan besteden die ik wel geweldig vind.

Wat is je favoriete ontbijt?

Wentelteefjes. Toen ik in San Francisco woonde maakte ik elke ochtend een uitbreid ontbijt met frambozen, wentelteefjes, Amerikaanse Bacon en poached eggs. Ontbijt maken vind ik namelijk wel leuk. Ik had toen ook alle tijd van de wereld, nu doe ik het meestal met een snelle banaan en twee geroosterde boterhammen. Ik ben gek op brood met roomboter. Bagels zijn ook een favoriet.

Heb je lunch favoriet?

Lunch vergeet ik vaak. Als ik eraan denk loop ik het eerste beste tentje binnen wat eten verkoopt en koop ik iets. De laatste tijd is dat vaak een falafelsalade.

En last but not least, wat eet jij het allerliefste in de avond?

Pokebowls. Ik eet meestal om 5 uur ’s avonds al, dat is een soort late lunch en early dinner inéén. En dan de rest van de avond niks meer.

Waar at jij het aller aller allerlekkerste ooit? En wat at je toen?

Dubai. Bijna elk restaurant daar was geweldig: niet normaal hoe goeie koks daar staan. De beste herinneringen heb ik aan een yoghurt met zelfgemaakte granola in een groot warenhuis. Ik heb geen naam ofzo helaas. Ik weet alleen nog dat ik toen, met die yoghurt, volmaakt gelukkig was.

Deel met ons je guilty pleasure:

Ik vind guilty pleasure een rotwoord, want ik vind niks guilty aan eten. Ik eet alles met plezier en je zult me nooit dingen horen zeggen over dieten of dat ik me ‘dik’ voel nadat ik taart op heb. Het enige waar ik graag mee stop is vlees eten, voor het milieu en dierenleed. Het lukt me soms goed een week lang geen vlees te eten, maar af en toe bezwijk ik weer voor spareribs of kip. Maar ik denk dat ik slechts 1 dag in de week vlees eet inmiddels.

Heb je nog een favoriete quote die je wil delen met ons?

Ik heb er duizenden, maar rondom eten: Don’t miss out on 95% of your life just to weigh 5% less 🙂

Ben ik vergeten iets te vragen of wil je nog heel graag iets met ons delen? 

Ik ben een groot fan van intuitief eten: eten wat je wil, wanneer je wil, hoeveel je wil. Soms eet ik wel 2 maaltijden op een avond omdat ik nog trek heb na de eerste. Bestel ik eerst frietjes, en daarna sushi. Soms eet ik niks ’s avonds. Ik luister naar wat mijn lichaam nodig heeft 🙂

celine charlotte bday - Favo's van Celine Charlotte
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 - Favo's van Celine Charlotte

Nog meer maken van mijn blog?  Dan moet je zijn bij mijn recepten .

ps Heb jij iets gemaakt? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.