De BF was jarig in maart en om dat samen te vieren gingen we eten bij Jansz in het Pullitzer hotel in Amsterdam.

We gingen zitten en mijn verwachtingen waren best hoog. Prachtig marmer, strak geklede bediening, supermooie servetten en een waanzinnig mooi pand. En toen kwam de menu kaart; we bestelden een Gin Punch en gingen uitgebreid de menu kaart doorspreken.

We konden niet kiezen en lieten uiteindelijk de ober voor ons kiezen. We vonden het wel leuk om verwend te worden. De ober nam zijn zojuist verkegen vrijheid heel erg serieus en ging met de keuken overleggen. Aan de hand van dat gesprek koos hij voor ons een aantal gerechten die we uit gingen proberen.

Stiekem wilden we dus eigenlijk alles wel proeven, maar we trapten af met drie voorgerechten:
1. Tonijn tartaar
2. Gehaktballetjes in tomatensaus
3. Toast met een mousse van eendenlever

De gehaktballetjes zitten in mijn geheugen gegrift. Het waren dus gehaktballetjes in marinara saus. Ik kon het niet laten en ging samen met de BF effe de ingredienten langs. Wat kon er in zitten. Ik vroeg met mn liefste stem of de ober me kon helpen en dus een boel vragen kon stellen aan de chef. Ik noemde een aantal ingredienten, maar die zaten er niet in. Bij elke gang gaf hij me weer een ingredient. Zo kwam ik eigenlijk uit op gehakt, gemaakt van lam, varken en rund. Tevens om het lekker mals te houden, wordt er ook een beetje buikspek in verwerkt. Qua kruiden moet je denken aan rozemarijn, …,…

Als tussengerecht kregen we een bloemkool schotel met paddestoelen en …Ik vond het zo een verrassend gerecht, ook qua structuur, smaak, alles eigenlijk wel. Zo bijzonder, wow! Als hoofd de kreeftenravioli en een biefstukje voor de BF. Bij Jansz serveren ze klassiekers met een ongedwongen Amsterdamse uitstraling.

We konden geen boe noch bah zeggen en besloten heel wijselijk om geen toetje te nemen. Wel bestelden we beiden een espresso macchiato.

Heerlijk gegeten en ik ga zeker nog een keer terug om te brunchen, want wat ze in de avond goed kunnen moet overdag ook net zo lekker zijn, toch?

Jansz
Hotel Pullitzer, Amsterdam
http://www.janszamsterdam.com/nl/


image 57 - Eten bij Jansz - 020 tip
image 56 - Eten bij Jansz - 020 tip
image 60 - Eten bij Jansz - 020 tip
image 55 - Eten bij Jansz - 020 tip
image 61 - Eten bij Jansz - 020 tipimage 62 - Eten bij Jansz - 020 tip