Jij bent vast op zoek naar een etentje organiseren zonder stress? Ik help je graag op weg. Misschien verwacht je binnenkort visite en blijven je gasten eten. Ga je koken of ga je toch wat bestellen? Ga je dagen in de keuken staan of moet het toch wat sneller. Wat vast staat is dat het wel lekker moet zijn! Toch???

Thuis eten is het nieuwe uiteten

Met alle perikelen van nu is het een feit dat we vaker thuis etentjes organiseren en iets minder gaan uiteten. Tenminste dat geldt wel voor ons hier thuis. Eerder schreef ik artikelen over hoe je de perfecte tafel kon dekken, hoe je de feestdagen zonder stress doorkomt, tips voor eten en kinderen maar ook 5 x recepten om te borrelen met de feestdagen maar vandaag brengen we alles samen in dit artikel over hoe je een etentje kunt organiseren zonder stress. We gaan voor heerlijk gegeten in een mooie setting.

Het menu bedenken – wat eten we?

Ik begin eerst met de BF te bepalen wat we gaan eten. Meestal kiezen we voor een thema, dus bijvoorbeeld Italiaans, Thais, Fusion of Indonesisch en dan gaan we bedenken wat we gaan doen. Gaan we meer borrelen en hapjes serveren of wordt het toch een aantal gangen? Gelukkig hier op de site genoeg recepten.

Vervolgens is de vraag, gaan we het allemaal zelf doen of huren we iemand in of halen we e.e.a af? Tegenwoordig zijn er zoveel keuzes om het je makkelijker te maken en wij hebben natuurlijk onze adresjes waar we wat halen. We hebben weleens een thuiskok gehad en dat was heel fijn, maar vaak kiezen we voor een deel afhalen en een deel maken we zelf. Hoe minder je à la minute moet doen, hoe relaxter je aan tafel zit. Ook het dessert kan je goed voorbereiden OF dat laat je de gasten meenemen. Nog beter!

Slim je boodschappen doen

Online zijn er genoeg mogelijkheden en dat scheelt weer tijd. Toch doen we ook een rondje; met name voor groenten, vlees en kaas! Als het past bij het eten, doen we altijd kaas op het eind 😉 Maar ook voor wijn kopen hebben we zo onze voorkeuren. We beginnen meestal met een aperitief en wat lekkers om te borrelen. Mijn zwager heeft me ooit verpest door een Amarone aan me te serveren en dat is mijn go to rode wijn voor bij een stevigere maaltijd met een mooi stukje vlees. Alhoewel ik moet zeggen dat een pinot noir wijn er ook goed in gaat. Bij een vis gaan we voor een semi droge witte wijn: Sauvignon Blanc, Viognier, Chardonay, Chablis of Pinot Grigio. Voor Asian food is een rosé een goede pairing en bij het dessert schenken we graag een portje of een zoetere wijn. Voor ons is het niet per se een kwestie van de mooiste wijn, maar wel wat we lekker vinden bij een gerecht. De BF gaat soms een stapje verder door met een kenner in gesprek te gaan die hem dan precies adviseert welke wijn hoort bij het gerecht dat we willen serveren.

418988D2 9F61 412C 9A93 F67DFD568124 683x1024 - Een etentje organiseren zonder stress

Een mooie tafel stylen

Voor het stylen van je tafel verwijs ik je naar mijn andere artikelen. Dit vind ik ook echt een superleuk onderdeel van het organiseren van een etentje. Ik haal verse bloemetjes en soms gaan we voor een sitting dinner en soms doen we meer buffet stijl. Hangt er net vanaf met hoeveel we zijn en waar we zin in hebben.

Tafel stylen, zomertafel stylen, stylen voor de feestdagen maar neem ook een kijkje bij mijn artikel met must haves voor servies. Tegenwoordig ben ik in de ban van het mooie servies van Essenza. Die hebben echt tof servies met subtiele gouden elementen. Ik combineer dat graag met wat strakker wit servies. Een mooie mix en match van beiden.

78A391D1 AEA1 4C40 861B E93579081C43 683x1024 - Een etentje organiseren zonder stress
Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - Een etentje organiseren zonder stress

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.