Al eerder schreef ik over dit fantastische Chinese kookboek van de Dumpling Sisters (nu ook in het Nederlands te koop) en plaatste ik hier op de blog het recept van Hoi sin Spare ribs. Ik ben fan en dat mag best nog een keer genoemd worden, want hoe leuk! Ik ga ze zometeen ontmoeten.
IMG 1612 1024x1024 - Dumpling sisters kookboek + workshop

Ik mag bij de te gekke kookwinkel Oldenhof een workshop met ze volgen. We gaan ..taraaa…tromgeroffel …uiteraard dumplings maken. Ik ben heel benieuwd welke en hoop dat het er meerdere zijn. Van die lekkere gestoomde garnalen dumplings genaamd har kau of wel misschien siu mai. Ach ja, we gaan het zien en zodra het kan of mag zal ik die recepten met jullie delen. Eerst maar eens kijken of het gaat lukken en of ze fotogeniek genoeg zijn om op de gevoelige plaat te leggen.

Wanneer je gaat dim summen, dan horen daar ook dumplings bij. Mijn favoriete plek om Chinees te lunchen of wel dim sum is Oriental City in Amsterdam. In Den Haag ga ik ook wel eens naar Kee Lun Palace. Mijn aller aller allergrootste favoriet zit in London, genaamd Yauatcha. Daar kun je de allerlekkerste dumplings eten. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe de dumplings morgen gaan smaken en of ik de moed verzamel om zelf thuis mn eigen dumplings te maken.

Ik houd jullie op de hoogte, voor nu ff snel nog wat eten en dan de hort op!

Kan je niet wachten en heb je nu al zin in Chinees eten, neem dan een kijkje bij mijn Chinese recepten. Ik deel er best wat van mijn favorieten uit de Kantonese keuken.

liefs