Vandaag een beetje inspiratie voor het maken van heeeeerlijke biefstuk. We beginnen even bij het begin, wat zijn mijn favoriete biefstukjes?

Verschillende biefstuk soorten – mijn favorieten

Wagyu beef
Côte de boeuf
New York strip
Entrecôte
Kogelbiefstuk – om te wokken

Wagyu beef is het enige stukje vlees dat ik over laat aan de pro’s of de BF. Mijn favoriete manier is om het te eten op z’n Japans. Met een lekkere yakiniku saus. Wel zag ik dat de online heerlijke entrecôtes en wagyu beef verkoopt dus daar ga ik denk ik binnenkort wat bestellen. Het lijkt me fantastisch om weer Japanse Yakiniku te ervaren thuis.

okura at home wagyu beef 6 786x1024 - De lekkerste biefstuk recepten

Biefstuk recepten

Het liefst eet ik mijn biefstuk met een knoflookboter saus. Ja, lekker simpel maar totaal niet saai of armoedig. Koop je een goede biefstuk, dan smelt deze na het bereiden gewoon op je tong. Die botersaus daarentegen maakt dit gerecht echt fenomenaal goed.

Een andere favoriet is om mijn biefstuk te eten op z’n Surinaams Chinees; dat noemen ze kot kot meti. Letterlijk is dat gesneden stukjes vlees. Je snijdt de biefstuk in even grote reepjes en die wok je dan met oa gember, uien, knoflook, 5 spices en soja saus. Erbij dampende witte rijst en bijvoorbeeld gewokte groenten.

Ook ben ik dol op biefstuk op z’n Italiaans; namelijk Tagliata di Manzo. Dit is meer een salade met biefstuk, maar ook met Parmezaanse kaas en balsamico vinaigrette. Een lekker stokbrood erbij en je bent een gezegend persoon.

Een ander recept dat we graag maken hier is biefstuk met een Port – Sjalotten saus. En dan hoort daar voor mij gewoon een lekkere aardappelpuree bij. Dat moet! Gegrilde groenten of een salade passen hier perfect bij.

Een Aziatisch recept mag natuurlijk niet ontbreken, dus de Thaise biefstuksalade verdient hier ook een plekje. Heerlijk frisse smaken met een beetje pit en dan de fantastische gegrilde biefstuk. Love it!

Een gewone biefstuk met sla en frietjes mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje! Een toefje mayo ernaast en ik ben een gezegend mens.

En een klassieker als een côte de beoeuf eten wij hier thuis ook graag, maar dan met gepofte zoete aardappelpuree en een lekkere frisse salsa.

En wat dacht je van een heerlijke steak sandwich perfect voor een brakke morgen. Love it!

Binnenkort maak ik een Chinese klassieker die ik graag met jullie deel: biefstuk met broccolli en oestersaus.

KMA Thaise Biefstuksalade 1024x682 - De lekkerste biefstuk recepten

Biefstuk klaarmaken

Nu heb je wel lekkere biefstuk recepten, maar het is ook handig om te weten hoe je het moet klaarmaken, toch? Er zijn verschillende manieren om biefstuk te bereiden, denk aan wokken, bbq-en, maar hier thuis houden we van grillen. Ook kun je sous-vide je biefstuk bereiden en vervolgens afmaken op het gasfornuis of in de oven. Het is vooral belangrijk om een goede biefstuk te bakken.

Dus tip 1 begint bij kwalitatief vlees kopen. Een goed stuk vlees heeft een mooie, verse rode kleur en mag best vettig zijn. Daar zit lekker veel smaak aan.

Tip 2 is je biefstuk op kamertemperatuur brengen. Ongeveer een halfuur voor je het gaat bakken moet je het vlees even op kamertemperatuur brengen.

Tip 3; zout je vlees en laat het even staan. Dit zorgt ervoor dat het zout bij het bakken in het vlees trekt. Zo krijg je ook die mooie maillard / lekker krokante buitenkant en een malse en sappige binnenkant.

Tip 4; de BF grilt meestal eerst de vetrand; deze slinkt dan en zorgt ook voor een lekker smaak. Let op dat je grilpan, bbq of pan lekker heet is zodat je de biefstuk goed dicht kan schroeien. Wanneer je het vlees hebt gebakken moet je het ook even in Aluminium folie laten. Mijn favoriete manier om dit te eten is dan de knoflookboter eroverheen te gieten en zo te serveren. Een chimichurri saus steelt ook echt onze harten.

Screen Shot 2019 03 25 at 13.46.51 2 - De lekkerste biefstuk recepten

*Dit artikel is gemaakt in samenwerking met the Butchery

ps Heb jij iets gemaakt van mijn recepten ? Dan vind ik het leuk om terug te zien! Deel je foto’s met mij via InstagramTwitter of Facebook via #culinessarecepten of tag mij in je berichten.
0/5 (0 Reviews)